maanantai 10. joulukuuta 2018

Usa viisumihaastattelu

Department of Staten konsuliasioiden yksikön verkkosivusto ja konsulaattien verkkosivustot ovat viisumeja koskevien tietojen päälähteitä. Jos sisällössä on epäjohdonmukaisuuksia, konsuliasioiden yksikön sivusto ja konsulaattien sivustot pätevät ensisijaisesti. Muuten Suomen kansalaiset voivat edelleen matkustaa USA :han ja viipyä maassa viisumitta päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.


Mikäli olet jonkin muun maan kuin Suomen kansalainen, otathan selvää omaa maatasi koskevista viisumimääräyksistä. Sana viisumihaastattelu sai minut kuvittelemaan ison, tyhjän salin, jossa kolme tiukkailmeistä virkailijaa istuisi pöydän takana tenttaamassa minua ja itseni seisomaan pöydän eteen. Yhdysvaltain valtion koulut. Tässä postauksessa kerron viisumihaastattelusta, jossa olin viime viikolla. Explorius oli varannut meille vaihtareille kaksi ryhmähaastattelupäivää eri ajankohtiin.


Tänään oli siis viisumihaastattelu , jossa pitää käydä jos aikoo olla pitkään USAssa(en tiiä sitä aika rajaa). Se oli USAn konsulaatissa, joka on Kaisaniemes siin kinopalatsii vastapäätä. No kummiski, mul oli sinne aika 9. Menin sinne rappukäytävää venailee, ku ne kutsu ykstellen sisään. Sen jälkeen takaisin odottelemaan.


Kakkosluukulla otetaan sormenjäljet sellaisella koneella, jonka jälkeen mennään taas odottamaan. Viimeisellä eli kolmannella luukulla tapahtuu itse viisumihaastattelu (engalnniks tiätty!), joka meni ihan mukavasti. D muakin janskatti kauheesti mut ei tarvii oikeesti! Passin pitää olla voimassa ainakin kuukautta vaihdosta tulon jälkeen ja viisumikuvat kannattaa käydä ottamassa valokuvaajalla. Jos sua mietityttää millainen kokemus viisumihaastattelu jenkkien konsulaatissa on niin lue tämä!


Ja jos sua ei kiinnosta ni lue silti. Tai jotain sinne päin koska en saanu mitään selvää kysymyksestä niin sanoin vaan etten tiedä ku vanhemmat maksaa :D Ja ne kysymykset oli sit tietenkin englanniksi. Sit se sanoi et saan mun viisumin about viikon päästä ja se antoi vielä vihkosen jossa luki mitä oikeuksia mulla on USA :ssa.


Viisumihaastattelu ja sen yhteydessä mahdollisesti esitettävät kysymykset on juttu, jota monet usein jännittävät etukäteen. Suomesta hakijoita on niihin maihin verrattuna tosi vähän. Eniten viisumin saamisessa merkitsee kuitenkin hakijan pätevyys, koska USA :n hyväksytään vain henkilöitä sellaisella osaamisella, mitä paikallisesti ei ole saatavilla. Meidän tapauksessa tämä special skills-vaatimus kyllä täyttyy, mutta eipä sitä silti varmana voi pitää. The purpose of your intended travel and other facts will determine what type of visa is required under U. As a visa applicant, you will need to establish that you meet all requirements to receive the category of visa for which you are applying.


See our Directory of Visa Categories on usvisas. Tultiin siis eilen illalla tänne mummulaan ja aamulla kaheksan aikaan lähettiin ajaan kohti Kaisaniemenkatu vaikka haastatteluaika olikin vasta 8:55. USA :n suurlähetystö on Helsingin Kaivopuistossa ja tuumittiin, että sinne on ihan turha lähteä hakemaan parkkipaikkaa ja päätettiin mennä julkisilla. Vaikka olen lukenut vaihtarifoorumeilta ja muiden blogeista, että se haastattelu on ihan läpihuutojuttu, eikä sitä kannata pelätä, niin myönnän silti pelänneeni sitä. Nauratti tuo valokuvan poistovaatimus.


No, jos vartija sai sillä mielenrauhan, niin mikäs siinä. Ajan varaaminen saattaa olla haastavaa, ja seuraava vapaa aika saattaa olla viikkojen tai jopa kuukausien päässä. Kun saavut lähetystöön, on edessäsi todennäköisesti ainakin muutaman tunnin odottelu, korkeammat käsittelymaksut, viisumihaastattelu sekä lisää odottelua, kunnes hakemuksesi on hyväksytty ja viisumisi myönnetty.


IRja CRAviopuolison viisumin haku (I-130) (visajourney.com –sivuston mukaan)- Naimisiin USA :n ulkopuolella- IRyli vuotta naimissa olleille (vuoden Green Card) vs. Posts about viisumihaastattelu written by Anna-Kaisa. Tästä on aika vähän kerrottavaa.


Menimme suurlähetystölle varttia ennen haastatteluaikoja ja univormupukuinen mutta leppoisa vartija otti meidät vastaan. Kaj, vakuutusyhtiön on käytännössä mahdotonta tietää onko koneesta poisto perusteltu toimenpide ( USA :n viranomaisilla ei ole lainsäädännöllistä velvoitetta perustella syytä koneesta poistoon), joten vakuutukset eivät yleensä kata tämänkaltaisia tilanteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit