tiistai 25. joulukuuta 2018

Häämatka passi vanhalla nimellä

Löydä Sopivin Hotelli Sinulle, Vertaile Hintoja ja Tartu Tarjoukseen - Säästä! Niin yksinkertaista. Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla.


Matkaliput on varattu vanhalla nimellä , ja passi on vanhalla nimellä. No, siinä tuskin tulee ongelmia. Kun me tullaan takaisin (kolmen viikon reissu), me ollaan päivä Suomessa ja lähdetään taas ulkomaille (Englantiin).


Siinä vaiheessa on varmaan jo kaikki nimitiedot ehtineet tietojärjestelmiin. Lennot on varattu sinnekin vanhalla. Jos lähdette häämatkalle nopeasti häiden jälkeen, muista hankkia passi oikealla nimellä. Jos häämatka odottaa heti hääpäivän aamuna, tulee matka varata vanhalla nimellä.


Mun käsittääkseni tuo vanhalla nimellä matkustaminen toimii vain siinä tapauksessa, että varaat esim. Itselläni nykyinen passi menee vanhaksi juuri ennen häitä, enkä viitsisi hommata uutta kun. Voinko lähteä häämatkalle vanhalla nimelläni varustetulla passilla,joka on voimassa?


Miten toimin kun varaan häämatkan, millä nimellä sen. Avioliittoa solmittaessa ja häämatkaa suunniteltaessa on syytä ottaa. Kommentti: Ihan ok, mutta jos häämatka , hotellit ym. Käytännössä häämatkalle voi mennä vanhalla nimellä ja vanhalla passilla, jos se tapahtuu välittömästi häiden jälkeen. Kolmen kuukauden kuluttua on syytä olla passi oikealla nimellä , ikävä kyllä poliisin sivulta ei löydy tästä aiheesta selkeitä ohjeita.


Passi vanhalla nimellä ja matkalippu vanhalla nimellä , täysin laillista. Muutokset sitten kun lomalta ollaan palattu. Eihän ajokorttiakaan saa heti, pitäisikö olla ajamatta, kun kerran nimi vaihtui?


Vanhalla kortilla niin kauan kun uusi tulee. Matkatoimisto sanoi, että vanhalla nimellä olevaa passia voisi vielä käyttää, mutta käski varmistamaan viranomaisilta. Jos matka on 3kk sisään häistä sen voi varata vanhalla nimellä ja sinne voi mennä vanhalla passilla ja vanhalla luottokortilla, jos uutta ei ole vielä saanut.


Passin ja matkalipun nimen tulee täsmätä. Joten jos matkan varaa uudella nimellä pitää sitten passi hakea pika pikaa häiden jälkeen. Vierailija: Onko kenelläkään tuoreita kokemuksia matkustamisesta vanhalla nimellä häiden jälkeen?


Tarkoitus on lähteä häämatkalle suoraan vihkitilaisuudesta. Miten voi pahimmillaan käydä, jos passissa on vanha nimi? Kyse on muutamasta päivästä EU-alueella.


Tyssääkö matka jo kotimaassa passintark. Vihkiminen ulkomailla onnistuu yllättävän helposti. Suunnitteletteko karkaamista naimisiin kahden kesken? Teitkö häämatkan siis vanhalla nimellä olevalla passilla?


Kuinka nopeasti tuo tieto nimenvaihdoksesta menee väestörekisteriin vihkimisen jälkeen? Mietin, että jos pe on häät ja la lähtö häämatkalle, on väkisinkin vain vanha passi olemassa ja voimassa? Olen tässä menossa parin viikon päästä naimisiin ja myös sukunimeni vaihtuu ja sitten tulee tietysti uusia ajokortti,pankkikortti ym. Kun jouduin uusimaan passini tammikuussa koska vanhasta passista voimassaoloaika meni umpeen ja en voinut jättää sitä uusimatta koska käyttöä oli kesällä.


Matka varataan samalla ninellä kuin passi on, eli vanhalla. Mutta nyt mietin että kuitenkin ko. Muistaakseni passia ei tarvitse nimenmuutoksen vuoksi vaihtaa sen voimassaoloaikana, mutta siitä voi seurata ongelmia jos luottokortti on toisella nimellä. Ajokortissa taisi olla joku aikraja, se piti vaihtaa.


Väliaikainen passi myönnetään vain erityisestä syystä ja vain siinä tapauksessa, että normaali-, pika- tai expresstoimitus ei ole mahdollinen. Passi ja häämatka Monen mieltä askarruttaa nimen vaihtuminen ja passin kelpoisuus häämatkalla. Varatuomari Johanna Kekki-Leskinen kertoo asiasta tarkemmin: Koska passin voi saada uudella nimellä vasta vihkimisen jälkeen, kun uusi nimesi on kirjattu väestörekisteriin, et välttämättä ehdi hakea ja saada uutta passiasi ennen häämatkaa. Passi ja muut matkustusasiakirjat - Suomen kansalaiset - Ulkoministeri. Mulla myös vanhalla nimellä 10v passi , jossa voimassaoloaikaa vielä vuotta.


Näin sanoi poliisi. Passi olisi ollut voimassa vielä usean vuoden. Henkilöauton ajokortin hankkiminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit