torstai 13. joulukuuta 2018

Kiinasta tilaaminen tulli

Useampi koulutettava? Netistä tilaajalle. Tavaran tilaaminen ulkomailta on helppoa, mutta tilaamisessa voi olla rajoituksia tai kieltoja, ja tavaran maahantuontiin voi liittyä tullaamista ja verojen maksamista.


Selvitä tullimaksu ja arvonlisävero ennen kuin tilaat netistä. Tulliselvitys eli tullaus tarvitaan yleensä, jos tilauksesi toimitetaan EU:n ulkopuolelta.

Tullilaskuri opastaa, mitä sinun pitää tehdä, kun tullaat tilaamasi tavarat. Ennen tilaamista kannattaa kuitenkin vierailla tullin sivuilla ja tarkistaa, mistä kaikesta tulli on maksettava. Joskus yllättävätkin tuotteet jäävät tullin haaviin. Tullin sivuilta löytyy muun muassa laskuri, jolla voi selvittää tullimaksut.


Oletko tilaamassa tavaraa ihan omaan käyttöösi vai jopa jälleenmyyntiin asti? Nyt sieltä tilaaminen on saanut jo Suomen postinkin miettimään keinoja sen estämiseksi. Katso myös mitä kannattaa välttää ja mitä ei kannata tilata lainkaan.

Nostavatko termit tulli ja tilaaminen netistä niskakarvasti pystyyn? Lue tämä tarkka kuvallinen kohdan tullaamisen opas ja opit tullaaman EU:n ulkopuolelta tilaamasi tuotteet kotisohvaltasi minuutissa! Jos et ole ennen tilannut kiinasta mitään niin on syytä tietää pari vinkkiä. Kaikkein ongelmallisin tuotekategiria kiinasta tilatessa ovat. Kiinasta suomeen tilaaminen.


Postilähetys on tullattava ja verot oltava maksettuna päivän kuluessa saapumispäivästä lukien. Jos lähetystä ei tullata ja veroja makseta määräajassa, Posti palauttaa lähetyksen lähettäjälle. Arvonlisäveron (ALV) laskeminen.


USA:sta tai muualta EU-veroalueen ulkopuolelta ostaessa tulee ottaa huomioon arvonlisävero joka peritään kun tilauksissa olevien tavaroiden arvo ylittää euroa. Mahdollisen yleisen tullin ja arvonlisäveron lisäksi ostaja voi joutua maksamaan tilaamistaan tuotteista polkumyynti- ja tasoitustullia. Tunnistaudu Katso-tunnisteella.


Valintalistalta löytyy yli 2yleisintä tavaraa. Jos tilaamasi tavara ei löydy listalta, ole yhteydessä Tullineuvontaan p. Tuonti-ilmoituspalveluun p. Taric-hakupalvelusta.

Tullimaksua tulee yleensä yli 150€ ostoksista. EU:n sisäisessä nettikaupassa arvonlisäveron tilittämisen hoitaa lähes aina myyjä. Siksi toisesta EU-maasta tilaaminen on kuluttajalle helpointa.


Nuuskan tilaaminen netistä on laitonta. Turkista vapaasta liikkeestä A. Jos vastaanottaja saadaan selville, niin tulli ottaa kyseisen henkilön kuulusteltavaksi. Auttaako, jos potenssiongelma on todella vakava? Puhumattakaan siitä, jos kyseessä on merkittävä määrä huumaaviksi luokiteltavia lääkkeitä. Tulli ei automaattisesti tulliselvitä.


Tuolloin saattaa löytää itsensä käräjiltä huumesyytteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit