tiistai 18. joulukuuta 2018

Lentotukialus

Swordfish-torpedopommittajia. Koneita suojasi yhteensä yhdeksän Fulmar-hävittäjää. Tämä on luettelo Yhdysvaltain laivaston lentotukialuksista, jossa on lueteltuna luokitukseltaan CV-, CVA-, CVB-, CVL- ja CVN-tyyppiset Yhdysvaltain laivaston lentotukialukset.


Yhdysvaltain ydinkäyttöinen lentotukialus , lempinimeltään ”The Big Stick”, ja sen yhdeksän sisaralusta ovat maailman suurimpia sotalaivoja. Helsingin Sanomat vieraili Yhdysvaltain lentotukialus Theodore Rooseveltilla, joka on matkalla ääri-islamistisen Isis-järjestön vastaiseen operaatioon Persianlahdelle.

US Navyn lentotukialusta on uponnut taistelussa tai upotettu taisteluvaurioiden takia, viimeisin, USS Bismarck Sea, 21. Ydinkäyttöinen lentotukialus USS Ronald Reagan oli suuressa roolissa mm. Iraqin ja Afganistanin sodissa.


Videolla aluksen henkilökunta kertoo, kuinka koneiden laskeutuminen ja nousu alukselle tapahtuu. Yhdysvalloilla on puolestaan Nimitz-luokan lentotukialusta. Missä tahansa tämä alus ilmestyy horisonttiin, liittolaisemme ovat rauhassa ja vihollisemme vapisevat pelosta, koska kaikki tietävät, että Amerikka on tulossa ja Amerikka on tulossa vahvana.


Trumpin ”armadan” ydin on taisteluosaston lentotukialus USS Carl Vinson, joka kuljettaa mukanaan noin 90:ää hävittäjäkonetta ja helikopteria.

Kahdeksan vuotta rakenteilla ollut Yhdysvaltain uusin lentotukialus USS Gerald R. Kyseessä on ensimmäinen kolmesta uudesta Ford-luokan lentotukialuksesta, Defensetech uutisoi. Ford on toimitettu USA:n merivoimille. Kiina, Venäjä ja Iran harjoittelevat yhteisiä merioperaatioita Intian valtamerellä – Kiinan ensimmäinen itse rakennettu lentotukialus palvelukseen 27. Matkailualan kasvu kannustaa sujuviin työehtosopimusneuvotteluihin, mutta keväällä voi olla luvassa tiukkaa vääntöäkin 27.


Decorate your life! Sodasta vuotta: Yhdysvaltain lentotukialus tulossa ensi kertaa kommunistiseen Vietnamiin, Kiinaa pelkäävät aasialaiset mielissään Aasialaisesta näkökulmasta amerikkalaisen sotilasmahdin näyttäytyminen on tervetullut tuenilmaus, kun huoli Kiinan sotilasmahdin kasvusta voimistuu. Venäjän lentotukialus Englannin kanaalissa – tarkkailijat jännittävät kestääkö ehjänä Syyriaan asti. Venäläinen lentotukialusosasto on matkalla Pohjoiselta Jäämereltä Välimerelle. Laivat saattavat osallistua Syyrian sotaan, mutta ne eivät sitä ratkaise.


Tämä jättiläinen on lähes metriä leveä ja 4metriä pitkä. Venäjän laivaston ylpeys, lentotukialus Admiral Kuznetsov, seilasi perjantaina mustassa savupilvessä läpi Englannin kanaalin. Välimerelle, missä se tulee toimimaan yhtenä Syyriaan suunnattujen ilmaiskujen lähtöalustana.


Suomen Ilmailumuseo on hankkinut kokoelmiinsa lentotukialus USS Dwight D. Lentotukialuksessa on yleensä laskeutumisalue ja useita katapultteja tai ramppi nousua varten sekä täydelliset huolto- ja säilytystilat lentokoneille.

Artikkelit avainsanalla: lentotukialus 12. Lentotukialus on suuri sotalaiva, joka on tarkoitettu toimimaan lentotukikohtana merellä. Alus laskettiin vesille 8. Projekti eteni takkuisesti. Yhtenä syynä oli se, että Saksan sotalaivasto Kriegsmarine ja ilmavoimat Luftwaffe kiistelivät siitä, millainen aluksen varustuksen pitäisi olla, kirjoittaa National Interest. Oletko koskaan pysähtynyt kasariklassikko Top Gunia katsellessasi miettimään, miksi lentotukialuksen kiitorata on aluksen keskipisteeseen nähden vinossa vasemmalle?


Keksintö itsessään on kuitenkin brittiläisen amiraali Dennis Cambellin, joka esitti sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit