keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Avioero maksu 2018

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Avioero ilman harkinta-aikaa. Puolisot voidaan tuomita avioeroon ilman harkinta-aikaa, jos he ovat keskeytyksettä asuneet erillään viimeiset kaksi vuotta.


Erillään asuminen tulee osoittaa esimerkiksi väestörekisteriotteella. Muutoksenhaussa markkinaoikeuden ratkaisemaan asiaan maksu on samansuuruinen ja määräytyy samojen perusteiden mukaan kuin markkinaoikeudessa. Korkein hallinto-oikeus. Oikeudenkäyntimaksua ei peritä, jos korkein hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä muutoksenhakijan eduksi. Osituksen ajankohta vaikuttaa siihen, kenen pitää maksaa kiinteistövero.


Verohallinto perii veron aina siltä, joka on ollut kiinteistön omistaja kalenterivuoden alkaessa. Perhesuhteilla on kuitenkin vaikutusta joihinkin verovähennyksiin sekä verotuksen asiakaskohtaiseen päättymiseen. Ensimmäisen avioerohakemuksen jättäminen ei siis maksa, mutta jos erota haluaa vielä kuuden kuukauden harkinta-ajan jälkeen ja jättää toisen hakemuksen, erosta täytyy maksaa.


Vähävaraisilla on mahdollisuus saada maksuton oikeuskäsittely. Jos harkinta-aika alkaa esimerkiksi 5. Poikkeuksellisesti avioero voidaan myöntää ilman kuuden kuukauden harkinta-aikaa. Mikäli puolisot ovat asuneet erillään vähintään kaksi vuotta, heidät tuomitaan vaadittaessa välittömästi avioeroon.


Asumuseroon perustuva avioero. Jos puolisot, jotka ennen tämän lain voimaantuloa on tuomittu asumuseroon, ovat asumuseron saatuaan asuneet erillään yhden vuoden palaamatta sen jälkeenkään yhteiselämään, on puolisoilla oikeus saada avioero ilman harkinta-aikaa siten kuin tässä laissa säädetään. Hakemus toimitetaan jommankumman puolison kotipaikan käräjäoikeuteen. Jos vain toinen puolisoista hakee eroa, annetaan hakemus viran puolesta tiedoksi toiselle puolisolle.


Osana avioeroa on puolisoiden yhteisten lasten huoltajuuspäätösten teko, mikäli yhteisiä lapsia on. Lapsilisän määrä kasvaa lapsiluvun mukaan. Määrään vaikuttavat ne alle 17-vuotiaat lapset, joista on oikeus saada lapsilisää.


Korotukset voidaan laskea vain silloin, kun kaikki lapsilisät myönnetään samalle henkilölle. Miten avioero käytännössä menee tässä tapauksessa? Saako sen heti kun nimet paperissa vai käykö jonkun pidemmän prosessin vielä? Kiitos, jos joku jaksaa vastata!


Sopijanpuolten avioero on laitettu vireille 16. Puolisoilla ei ole avio-ehtoa ja kaikki puolisoiden omaisuus on avio-oikeuden alaista. Sovimme omaisuutemme osituksesta ja tilityksestä seuraavaa: Sopijapuoli 1. Molemmat puolisot voivat jättää yhdessä avioerohakemuksen.


Yhtä lailla kuitenkin riittää, että ainoastaan toinen puolisoista jättää. Vero on aina henkilökohtainen eivätkä muut osakkaat joudu vastuuseen, jos joku jättää veronsa maksamatta. Maksu kuolinpesän tililtä. Perintöveroa ei tästä johtuen ole pakko maksaa kuolinpesän tililtä eikä kukaan voi sellaista vaatia. Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen ehdot ja verotus sekä eläkkeen nostaminen.


Lisäturvaa eläkevuosiin voi kartuttaa hankkimalla vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tai sijoittamalla ps-tilin (pitkäaikaissäästötili) kautta talletuksiin, osakkeisiin tai rahasto-osuuksiin. Esimerkki Äidillä on 3-, 4-, ja 15-vuotiaat lapset, joista hän on hakenut lapsilisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit