maanantai 31. joulukuuta 2018

Verkostotyö määritelmä

Verkostotyö tarkoittaa kaikkea yhteistyötä sellaisten ammattihenkilöiden välillä, jotka ovat tavalla tai toisella mukana nuoren asioissa. Moniammatillisuus ikäihmisten lääkkeiden järkevän käytön edistämisessä - kansallinen selvitys ja suositukset. Koulutuksessa laaditaan verkostotyön suunnitelma. Verkostojohtamisen opas: Verkostotyöskentely sosiaali- ja terveysalalla Versio 1. Rakenteisiin voitiin lukea verkoston toimijat ja resurssit, toimijoiden väliset roolitukset, kirjalliset ja kirjoittamattomat sopimukset sekä yhteistyön kannustimet. Näiden rakenteiden tukemana verkostotyö kehkeytyi jatkuvana prosessina, jossa luottamus ja sitoutuminen olivat jatkuvasti muutoksessa.


Asiantuntijuus ja osaaminen sosiaali- ja terveysalan mielenterveystyössä – pari-, tiimi- ja verkostotyö sekä muutos ja työssä jaksaminen. Kuntoutuksen tavoitteena on edistää sairaan, vammaisen tai vajaatoimintakykyisen ihmisen toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä, hyvinvointia, osallistumismahdollisuuksia ja työllistymistä. Yhteiskunnan rakennemuutos on monin tavoin koetellut kaikkein vaikeimmassa elämäntilanteessa olevia kansalaisia. Sosiaali- ja terveydenhuollon suuremmat palveluyksiköt, erikoistuminen, palveluiden monituottajajärjestelmät, suoritekeskeinen ajattelu sekä taloudelliset säästöt ovat johtaneet siihen, että palveluiden toteuttamisesta on muodostunut asiakkaan kohtaamista.


Määritelmä organisoitumisen yhtenä muotona: verkosto on kahden tai useamman autonomisen toimijan pitkäaikaisiin. Näitä voidaan määritellä hyvin mo-nella tapaa. Terveydenhuollon sosiaalityö toimii työyhteisöissä, joissa on usean eri alan edustajia, joten sama sana voi merkitä eri tieteissä tai toimintaympäristöissä eri asioita. Yhteistyön taitojen oppiminen on osallistujien omistama kehittämisen ja kehittymisen prosessi, joka tapahtuu arjen kontekstissa.


Kyse on taidoista ja työtavasta, joita ei voida siirtää ja omaksua esimerkiksi perinteisen koulutuksen keinoin. Suunnitelmissa on hankintojen vastuullisuuden parantaminen, syrjäytymisen ehkäisemiseksi tehtävä verkostotyö muun muassa järjestöjen kanssa ja vastuullinen sijoitustoiminta eli vaikuttavuusinvestoinnin käynnistäminen. Monialainen yhteistyö edustaa joustavaa tiimi. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa.


Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Tunteiden tunnistaminen ja ilmaiseminen, taidot tulla toimeen muiden kanssa, keinot selviytyä pettymyksistä ja elämän kolhuista,. Kokemuksellinen osa asiakasosallisuudesta syntyy asiakkaassa palvelujen tuen seurauksena edistämällä osallistumista ja osallistamalla asiakkaita. Kun kyse on lapsesta asiakkaana, tulee aina huomioida hänen huoltajansa ja läheisensä osana tukitoimien suunnittelua. Sosiaalihuoltolain määritelmä nostaa vaikuttavuuden seurannan osaksi sosiaalityölle asetettuja tavoitteita.


Valmennus toteutetaan kk aikana sen käynnistymisestä. Jos nuori osallistuu valmennuksen aikana muuhun palveluun esimerkiksi kuntoutukseen tai työtoimintaan, voi valmennus toteutua enintään kk sisällä sen käynnistymisestä. Myönnetyistä käyntikerrasta toteutetaan nuoren tarvitsema määrä. Huumeisiin ja muihin päihdyttäviin aineisiin liittyviä tietoartikkeleita. Jos et löytänyt etsimääsi, voit myös ehdottaa aihetta.


Kansalliskirjaston ulkomaiset kokoelmat kytkevät Suomen tieteen ja kulttuurin eurooppalaisiin ja kansainvälisiin yhteyksiinsä. Kun kuntoutuja aloittaa työkokeilun, työhönvalmennuksen tai mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen, selvitetään tarpeen mukaan TE -palvelut, joista asiakas voisi hyötyä Kelan ammatillisen kuntoutuksen aikana tai sen jälkeen. Perhetyön käytännöt, käytettävät käsitteet sekä työntekijöiden nimikkeet ja koulutustaustat ovat kirjavia. Selkeyden vuoksi tässä raportissa puhutaan ”perhetyöntekijöistä” tai ”perhe-työtä tekevistä sosiaaliohjaajista”. Lisäksi puhe perhetyöstä on usein yleisluontoista.


Asumissosiaalisen työn paikka ja merkitykset osana sosiaalialan työtä AIKUISSOSIAALITYÖN PÄIVÄT 22. Arvostavan johtamisen määritelmä muodostettiin kirjallisuuskatsauksen ja Delfoi-tutkimuksen esseeaineiston (n=76) perusteella. Esseiden kirjoittajat olivat nuoria opiskelijoita (n= 68) ja nuoria hoitajia (n=8).


Osa heistä oli maahanmuuttajataustaisia (n = 4 opiskelijaa ja hoitajaa). Tästä näkökulmasta Stakesin Sosiaalityön sanaston määrittelyn perusteella sosiaalisen toimintakyvyn puutteet voidaan nähdä sosiaalisina ongelmina, joita pyritään ratkaisemaan käyttäen sosiaalityön menetelmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit