perjantai 7. joulukuuta 2018

Ulosottomies koulutus

Menestyksellinen viranhoito edellyttää tekijältä ulosottolainsäädännön tuntemusta sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Suomessa ulosottomiehenä toimivat kihlakunnanvouti ja kihlakunnanulosottomies. Näillä sivuilla annetaan yleistä tietoa ulosottoviranomaisten toiminnasta. Erityistapauksia ja poikkeuksia ei ole selostettu.


Tästä syystä menettely yksittäisessä ulosottoasiassa saattaa poiketa tässä esitetystä. Yksittäisessä asiassa toimivaltainen viranomainen on asiaa hoitava ulosottomies. Työ ulosottovirastossa vaatii paitsi juridista osaamista, myös hyviä ihmissuhdetaitoja ja tietotekniikan hallintaa. Yleisimmin ulosmitataan velallisen palkkaa tai muita tuloja, mutta velallisen omaisuutta voidaan myös myydä velkojen kattamiseksi.


Tavanomaista koti-irtainta, kuten esimerkiksi huonekaluja, ei nykyisin ulosmitata vaan ulosottomies selvittää velallisen tulot ja arvokkaan ulosmittauskelpoisen omaisuuden pääasiassa tietojärjestelmien kautta. Alin perimispalkkio on euroa ja korkein 2suoritukselta, Valtakunnanvoudinvirastosta kerrotaan. Jos velallinen ei noudata vapaaehtoisesti tuomioistuimen antamaa tuomiota, tuomio pannaan täytäntöön ulosotossa. Palvelun kautta voit suoraan hakea avoimina oleviin tehtäviin.


Ulosotossa olevat avoimet virat julkaistaan Valtiolle. Ulosottotoimen rajoittaminen Velkoja voi halutessaan. Paljonko ulosottomiesten palkat ovat keskimäärin?


Taulukko jokaisen ulosottomiehen palkoista, siis joku käppyräkaavio? Vastaus kysynpä vaan Onko ulosottomiehillä joku koulutus ? Jälkikäteen muutetaan päätöksistä tietoja ja päivä pistetään samaksi kuin alkuperäisessäkin paperissa. Ahvenanmaalla on kihlakunnanvoudin sijaan maakunnanvouti. Täytä tarvittavat tiedot: - nettotulo - muualta saatu tulo - huollettavat Jos ei huollettavia nettotulo riittää.


Vaikeinta saattaa olla taloon sisälle pääsy. Hakijoita on paljon ja aika usein myös ylemmän oikeustutkinnon suorittaneita. Kihlakunnanvuodin tulee olla koulutukseltaan lakimies.


Itse työstä: Työaikaa ei varsinaisesti ole, päivystysaikaa lukuunottamatta, joka vaihtelee virastottain yhdestä neljään tuntia per päivä. ULOSOTTOMIES PÄÄSEE KENEN TAHANSA TILILLE URKKIMAAN ! En tiedä pääseekö vai ei, mutta olen varmuuden vuoksi kuluttanut kaikki rahani ennen kuin jouduin ulosottoon. Hummailin rahani menemään jo kuukausia ennen kuin roistot pääsevät tilejäni tutkimaan.


Ulosottomies koulutus

En aio enää ikinä käyttää pankkitiliä mihinkään. Suurin osa lakimiehistä työskentelee yksityisellä sektorilla, jossa tyypillisin työnantaja on asianajotoimisto. Uutta on sekin, että ulosottomies saa ryhtyä tarvittaessa väliaikaisiin toimiin täytäntöönpanon turvaamiseksi. Tämä saattaa olla tarpeen esimerkiksi, kun asianomaisille varataan tilaisuus tulla kuulluksi ennen lopullista ulosmittausta. Väliaikainen toimi saa olla voimassa enintään kolme viikkoa.


TalousTsemppari- koulutus 5. Tilaisuudessa luennoi talous- ja velkaneuvoja Markku Mäkirinne (Oikeusaputoimisto), rari-koordinaattori Soile Niemi (Helsingin srk), kihlakunnan ulosottomies Pirjo Peltomaa-Parttinen (Satakunnan ulosottovirasto) ja aluekoordinaattori Taina Rajanen (Takuusäätiö). En viitsi mennä töihin, kun ulosottomies vie kaiken kuitenkin. Näin voi ajatella ihminen, joka on tällä hetkellä ulosotossa, mutta tämän ajattelutavan halutaan Suomessa nyt loppuvan. Yli sata ulosotossa olevaa henkilöä eri puolilla maata on jo hyötynyt lakimuutoksesta, joka helpottaa työllistymistä ja kannustaa työntekoon. Asunto ensin - koulutus.


Lisäksi Liisankodin Maria Nuutinen ja Sofia Uuksulainen tulevat puhumaan asiakkaan kohtaamisesta. Koulutus on maksuton. Jos on perusteltua aihetta otaksua, että huoltaja aikoo ilman toisen huoltajan suostumusta viedä lapsen luvattomasti pois maasta, ulosottomies tai poliisiviranomainen voi huoltajan vaatimuksesta ottaa lapsen välittömästi haltuunsa ja lapsi on tällöin sijoitettava siten kuin lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen.


Palomiesten palkkauksen rakenne vaihtelee pelastuslaitoksittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit