sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Ajokortti 17 vuotiaana ehdot

Heinäkuun alussa tehdyn lakimuutoksen jälkeen alaikäisille on myönnetty liki 2ikäpoikkeuslupaa, jolla henkilöauton ajokortin voi saada jo - vuotiaana , kertoo erityisasiantuntija Henna Antila Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista. Tällaisia erityisiä syitä ovat esimerkiksi pitkät etäisyydet, heikot joukkoliikenneyhteydet tai muut kulkuyhteyksiin liittyvät syyt, jotka ovat esteenä työssäkäyntiin, työharjoitteluun ja opiskeluun liittyvien tai muiden vastaavien välttämättömien matkojen tekemiseksi. Ennen B-kortin normaalin vähimmäisiän (vuotta) saavuttamista - vuotiaana saatu ajokortti oikeuttaa vain ammatillisen kuljettajakoulutuksen opiskeluun sisältyvään työharjoitteluun tai työpaikalla järjestettävään koulutukseen liittyviin ajoihin, mukaan lukien ajo kotoa työpaikalle ja sieltä takaisin ilman poikkeamia, sekä. Jo sadoille nuorille on myönnetty lupa hankkia ajokortti - vuotiaana – määrä lisääntyi nopeasti, kun ehdot.


Lisää sähköpostiosoitteesi ennen kuin aloitat Ensimmäinen ajokortti –palvelun käytön. Jos sinulla jo on ajokortti ja haluat korottaa sitä tai uudistaa ajokorttisi sen voimassaolon päättyessä, tutustu Traficomin muihin sähköisiin ajokorttipalveluihin. Täytä tämä lomake, kun haet erityisistä syistä B-luokan ajokorttia - vuotiaana.


Ikäpoikkeuslupaa voi hakea vain henkilöauton eli B-luokan ajokorttia varten. Hakemus on jätettävä yhdessä huoltajan kanssa. Opetuslupa B-luokan ajokortin suorittamista varten myönnetään enintään vuodeksi ja aikaisintaan vuotta ennen kuin opetettava täyttää vuotta. Eli henkilöauton ajokortin tähtäävän opiskelun ja harjoittelun voi aloittaa jo 16- vuotiaana , mutta kortin voi saada vasta 18- vuotiaana. Muissa tapauksissa ajokortin uudistaminen sähköisessä palvelussa edellyttää ajoterveystietojen hakemista Potilastiedon arkistosta.


Myös harrastus voi riittää henkilöautokortin varhentamisen perusteeksi. Nyt ajokortin voi saada - vuotiaana myös harrasteen vuoksi. Harrastustoiminnan on kuitenkin lain mukaan oltava säännöllistä ja tavoitteellista. Se voi olla muun muassa urheilu- tai musiikkiharrastus. Antila kertoo, että Trafi puolsi uuden ajokorttilain valmistelussa ikäpoikkeusluvan ehtojen keventämistä.


Poikkeusluvan hakemusten määrä on sekin noussut jyrkästi. Vaikka ajokorttikokelas pääsisi rattiin jo 16- vuotiaana , niin kortin saisi vasta 18- vuotiaana. Meillä suoritat teoriaopinnot kätevästi verkko-opintoina silloin kun sinulle parhaiten sopii, aktiivisuudestasi riippuen jopa yhdessä päivässä! Voit aloittaa teoriaopinnot halutessasi heti, kun ilmoittautumisesi on vahvistettu.


Ajokortti 17 vuotiaana ehdot

Valitse vain sopiva kurssipaketti, ilmoittaudu mukaan ja aloita autokoulu. Tämän jälkeen ajokortti täytyy uusia. Alle vuotiailla ei henkilöauton (ryhmä 1) ajokorttia uusittaessa tarvitse olla lääkärintodistusta. Ajokortti helposti ja nopeasti. Ryhmä ajolupaa eli ns.


Yleensä uusiminen on tarpeen 50-, 55-, 60- ja 65- vuotiaana. Logistiikka-alalla opiskeleva voi saada ajokortin jo - vuotiaana. Samalla nuorelle kertyy enemmän kokemusta, näkemystä ja tietotaitoa. Viime heinäkuussa voimaan tulleen lain mukaan henkilöauton ajokorttia varten voi aloittaa opiskelun jo 16- vuotiaana. Koulutuksen voit aloittaa - vuotiaana.


A-ajokortin voi suorittaa 24- vuotiaana. Varsinaisen ajo-oikeuden saat kuitenkin vasta kun A1- ajokortti on ollut voimassa 2-vuotta. Autokoulun voit aloittaa jo 16- vuotiaana , mutta ajokortin saat vasta kun täytät 18-vuotta. Jos sinulla on hyvä syy, voit hakea ikäpoikkeuslupaa ja saada ajokortin jo - vuotiaana.


Toisessa mallissa ei vaadita opetusta. Harjoittelun keston on oltava vähintään kolme kuukautta ja enintään kolme vuotta. Myös tässä mallissa teoriakoe on suoritettavissa - vuotiaana ja sen suorittamisen jälkeen voidaan aloittaa valvottu ajoharjoittelu, joka voi ikävuoden täyttymisen jälkeen jatkua itsenäisenä ajamisena.


Paitsi 1 ja -vuotiaille, nopeusrajoitettu henkilöauto voisi olla hyvä ratkaisu myös vanhuksille. Iän myötä refleksit hidastuvat ja monen vanhuksen on luovuttava rakkaasta henkilöautostaan. Varsinkin haja-asutusalueilla ruokakauppa voi olla usean kilometrin päässä kotoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit