tiistai 25. joulukuuta 2018

Litterointi jyu

Laadullisen aineiston litterointi aineiston puhtaaksi kirjoittaminen sanasanalta – joko koko aineisto tai valikoiden, esim. Aineiston litterointi : laadullisen aineiston puhtaaksikirjoittaminen joko koko aineistosta tai valikoiden, esim. Jokaisella JYU :n etnologian opiskelijalla opintoihin sisältyy koulutusta haastattelutekniikoista ja litteroinnista, joten tämän ammattitaidon korostaminen oli luonnollista. Tietynlaisten ongelmien ratkaisemiseen on mielekästä ja luontevaa valita tietynlaiset analyysimenetelmät.


Vaikka analyysimenetelmät ovat tutkimuksen menetelmällisiä valintoja, niihin liittyy kuitenkin myös teoreettisia lähtökohtaoletuksia. Laadullinen eli kvalitatiivinen tutkimus on tieteellisen tutkimuksen menetelmäsuuntaus, jossa pyritään ymmärtämään kohteen laatua, ominaisuuksia ja merkityksiä kokonaisvaltaisesti. KvaliMOTV on kaikille avoin kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien oppimisympäristö.


Sitä saa käyttää vapaasti opetus- ja opiskelutarkoituksiin. Tutustu Tietoarkiston palveluihin. Tutkimusaineistojen arkistointiin ja jatkokäyttöön suoranaisesti liittyvien perustehtäviensä ohella tietoarkisto tarjoaa myös useita muita palveluita tutkijoille, opiskelijoille ja kaikille erityisesti tutkimusaineistoihin liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille. Laadullisten aineistojen litterointi , kääntäminen ja validiteetti. Kuvaan voi liittyä käytön rajoituksia.


Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote 11. Peruslitterointi eli sanatarkka puhekielinen litterointi ilman täytesanoja on käytetyin. Laadullisessa tutkimuksessa pyritään ymmärtämään tutkittavaa ilmiötä.


Analyysi: harkittava miten syvälle luotaavasti haastatteluita voi analysoida ja tulisiko tutkittavilta kysyä miten heidän toteamuksensa voi tulkita 6. TIETOKONELUOKASSAà litterointi koneelle. Litterointityylejä on yhtä. Lehden alullepano, nimen keksiminen, ulkoasu, artikkeleiden kirjoittaminen. Kotiläksy: kysy kotona perheen perinneruoka-ohjeita.


Tuo mukanasi ainakin kouluun huomiseksi. Kysy ohje, milloin syödään, tarjoiluehdotus, mistä ohje peräisin. Haastattelujen litterointi alkoi pian haastattelujen jälkeen, mutta lopulta se ulottui pitkälle aikavä-lille. Sanatarkka litterointi.


Lisätietoja: juulia. Tagesmutter ausbildung oldenburg. Windows extended desktop. Aino nykopp maria veitola. Silvermoon server down. Kuntosali espoo kertamaksu. Harry potter teemapuisto orlando. Puhelin tippui lumeen. Mitä ovat sosioemotionaaliset taidot.


Hitaasti etenevä litterointi on museoissa tehtävää perustyötä, jonka oppiminen on hyödyksi tulevaisuudessa. Haastateltavat saattavat antaa esineistöä museoiden kokoelmiin. Tehtäviini tutkimusavustajana kuului haastattelumateriaalien litterointi , litterointikonventioita noudattaen. Nämä tehtävät vaativat ajanhallinnan osaamista, tehokkuutta, sekä erinomaista tarkkuutta. My tasks as a research assistant consisted of transcribing interview materials in accordance with transcription guidelines.


Kyseisten pätkien litterointi olisi ollut tarpeetonta työtä. Ensimmäisellä kerralla merkitsin vain muistiin kohdat, joiden ajattelin olevan olennaisia tutkimukseni kannalta. Haastatteluaineiston purkaminen nauhalta litterointi vaiheessa toi aineistoa minulle tutummaksi.


Tutkimustehtävääni silmällä pitäen, aloitin sisällön analyysin koodaamalla litteroitua tekstiä. Etsin vastauksia kahden, tutkimuksen kannalta keskeisen kysymyksen kautta. Tehtävänä oli aineiston koodaus, litterointi ja sisällön analyysi.


Tehtävänämme oli myös tulosten esittely, tulkinta sekä johtopäätösten tekeminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit