keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Määräaikaisen virkasuhteen irtisanominen kvtes

OVTES:n mukaan määräaikaisen virkasuhteen irtisanomisaika on molemmin puolin kalenteripäivää. Irtisanomisajat ovat vähimmäisaikoja. Virkasuhde tai työsuhde, jonka tehtävät eivät olennaisesti poikkea viranhaltijan tehtävistä. Virkasuhteessa oleva voi siis irtisanoa määräaikaisen virkasuhteen.


Myös hänet voidaan irtisanoa. Kvtes irtisanomisaika on porrastettu ja irtisanomisaika voi olla parhaimmillaan kuusi kuukautta, mikäli irtisanominen tapahtuu työnantajan puolelta, lyhyimmillään se voi olla vuorokautta. Mikäli työntekijä irtisanoutuu on kvtes irtisanomisaika neljästätoista päivästä yhteen kuukauteen.


Työntekijä voi irtisanoutua milloin tahansa toistaiseksi voimassa olevasta työsuhteesta irtisanomisaikaa noudattaen. Määräaikaisesta työsuhteesta ei voi irtisanoutua, jos siitä ei ole erikseen sovittu. Työsopimuslaissa on määritelty noudatettavat irtisanomisajat. Työehtosopimuksella tai työsopimuksella on mahdollista sopia myös pidemmästä irtisanomisajasta.


Määräaikaisen virkasuhteen käytön edellytykset ovat käytännössä yhteneväiset määräaikaisen työsopimuksen kanssa. Eroja määräaikaisen työsuhteen ja määräaikaisen virkasuhteen välillä on lähinnä riitautusmenettelyssä ja laittoman määräaikaisuuden seurauksessa. Uuteen määräaikaiseen virkasuhteeseen voidaan ottaa vuoden kuluessa ensimmäisen määräaikaisen virkasuhteen alkamisesta enintään kahdesti.


Virkasuhteiden yhteenlaskettu kokonaiskesto ei saa ylittää yhtä vuotta. Luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun virkasuhteen irtisanominen. Kun virkasuhteen päättämistä koskeva asia on §:n momentissa tarkoitetuissa tapauksissa lainvoimaisesti ratkaistu ja työnantaja on saanut jäljempänä momentissa tarkoitetun selvityksen, virkamiehelle maksetaan viipymättä virkasuhteen lainvastaisen päättämisen johdosta saamatta jäänyt säännöllisen työajan ansio.


Voiko kvtessin alaisen määräaikaisen virkasuhteen irtisanoa ja. Työnantaja voi valita, antaako lomaa vai maksaako lomakorvauksen työsuhteen päättyessä, jos määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyy ennen lomakauden päättymistä (3.). Lomakorvaus työsuhteen aikana lasketaan vuosilomalain §:n perusteella. Työsopimuksen tai virkasuhteen irtisanominen on ensisijainen palve-lussuhteen päättämistapa.


Vain erittäin painavasta syystä työsopimus tai virkasuhde voidaan purkaa. Tällöin palvelussuhde päättyy heti ilman irtisanomisaikaa. Työ- ja virkasuhteen päättäminen 2. Tarkistettu painos PDF sähköinen kirja TJS Opintokeskus ISBN Kannen sarja-asu KEDM Taitto: Taittopalvelu Yliveto Oy Seppo Koskinen Potkut?


Vaikka olisi sovittu, että palvelussuhteen alussa on koeaika, nimitetään virkamies kuitenkin virkaan. Koeaika voi kestää enintään kuusi kuukautta. Saako virkasuhdetta purkaa koeajan aikana? Koeajan kuluessa on mahdollista purkaa virkasuhde virkamiehen itsensä tai nimittävän viranomaisen toimesta.


Kirjeitse tai sähköisesti lähetetty irtisanominen katsotaan toimitetuksi seitsemäntenä päivänä siitä, kun ilmoitus on lähetetty. Työnantajalla ja työntekijällä on oikeus purkaa työsopimus vain erittäin painavasta syystä. Tällöin ei noudateta irtisanomisaikaa, vaan työsuhde päättyy välittömästi.


Jos esimerkiksi kuukauden pituinen irtisanomisaika sattuu aikavälille 1. Jos irtisanominen on tapahtunut esimerkiksi 30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit