keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Referaatti tieteellisestä artikkelista

Sekä Gaius Julius Caesarista kertova Keisari-sarja että Tšingis-kaanista kertova Valloittaja-sarja ovat olleet kansainvälisiä myynti- ja arvostelumenestyksiä. Tämä muoto on tullut jäädäkseen ja se lisääntyy hurjalla vauhdilla. Tästä johtuen nettisivujen mobiiliversioiden suunnitteluun tulisi panostaa.


Kirjoita perusreferaatti opiskelijakollegoillesi vieraskielisestä artikkelista. Kirjoita kommentoitu referaatti sellaisesta ( tieteellisestä ) tekstistä, jossa mielestäsi esiintyy vääryyksiä. Mainitse se foorumi, jossa alkuperäinen teksti oli ja johon kirjoitat. Customer Satisfaction and Loyalty in an Online Shop: An Experiential Marketing Perspective Kotitehtävän aiheena oli etsiä joku tieteellinen artikkeli internetmarkkinoinnista ja tehdä siitä blogikirjoituksen pituinen referaatti.


Mut en mä kyllä ikinä käske kenenkään referoida vain yhtä lähdettä. Ei siinä opi juuri mitään. Pyydän yleensä laatimaan yhteenvedon jostain tieteellisestä keskustelusta ( artikkelista ja sen vastineesta ja vastavastineesta jns) tai useammasta artikkelista. Silloin viitteet ovat tarpeen. Tekstin olennaisen sisällön selostaminen, referointi, on jokaiselle kirjoittajalle tarpeellinen taito.


Sen pohjana on aina kunnollinen asiatekstin lukemisen taito. Filosofian lisensiaatti Anneli Kauppisen tekemä tutkimus osoittaa, ettei hyvä ylioppilastutkinnon ainekirjoituksen arvosana kerro, kykeneekö kirjoittaja selostamaan tiiviisti asiatekstiä. Aina ei esseen kirjoittajalle anneta valmista otsikkoa, joka ohjaisi kirjoitelman kulkua. Jos kehotus Lukekaa nämä teokset ja kirjoittakaa niiden pohjalta essee tuntuu vaikealta toteuttaa, kannattaa aloittaa tekemällä luettavasta materiaalista referaatti (ks. ohjeita). Varsinaisesta tutkimuksesta ja tieteellisestä artikkelista essee eroaa lähinnä siinä, että omien näkemysten julkituominen on sallittua, eikä esseen tarvitse rajoittua pelkistävään vakuuttavuuteen ja väitteiden koruttomaan perustelemiseen.


Referaattia apuna käyttäen voit ryhtyä arvioimaan lukemaasi. Lisätietoja tieteellisestä ja oikeustieteellisestä kirjoittamisesta saa esim. Käännä suomeksi osa (n. sivu) jostakin oman alasi tieteellisestä artikkelista. Voit hyvin valita käännettäväksi sellaisen artikkelin, joka sinun täytyy muutenkin opintojasi varten lukea.


Valitsemasi artikkelin kieli voi olla joko oma äidinkielesi tai muu kieli, jota osaat erinomaisesti. REFERAATTI Lyhyt 2-sivun kuvaus jostakin valitun aihealueen keskeisestä tieteellisestä artikkelista. Joissakin ryhmissä referaatin sijasta tehdäänkin yleiskatsaus aihealueeseen muutaman keskeisen lähteen pohjalta. AINE Noin sivun mittainen kirjoitelma, jolla on luennoilla selostetut tieteellisen tutkielman rakenne ja osat. Kurssilla kirjoitetaan essee lyhyestä tieteellisestä artikkelista.


Esseen kirjoittaminen ei ole ryhmäkohtaista vaan jokainen kurssille osallistuva kirjoittaa sen yksin. Loput arvosanasta koostuu tieteellisen artikkelin kriittisesta referaatista ja tieteellisestä artikkelista tehdystä esitelmästä. Artikkelin saa valita allaolevista vaihtoehdoista. Koska nuo artikkelit sai itse valita paperin listalta, sain ne tehtyä mielestäni hyvin sellaisista aiheista, jotka hallitsin. Voittajakuvat, maalikamerakuvat ja juoksuselostukset - Pori 11.


Aloita sitruunajäädykkeiden valmistus vatkaamalla kermavaahto ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele jogurtti vaahdon sekaan ilmavasti. Lämmitä lemon curdia mikrossa noin sekuntia jotta se pehmenee. Lusikoi noin kaksi ruokalusikallista jogurttivaahtoa annosastioihin. Edellä on jo mainittu, että lyhyen jutun kirjoittaminen on yleensä vaikeampaa kuin pitkän.


Tiivistelmän tekeminen Arkisen asiakirjoittamisen opas Tiivistelmän tekeminen. Viitattu päivämäärä puuttuu tieteellisestä artikkelista , joka on tietokannassa. JAMKissa verkkolähteisiin laitetaan aina viittauspäivämäärä ja osoite. Okm-raportissa 1on sivumäärä.


Johtopäätös: Kummallinen rivitys ottaa päähän. Kurssin yhteydessä mietitään myös, miten löytää sopiva tutkimuskysymys, tutkimusaineisto sekä aineistolle sopiva tutkimusmetodi. Kurssitehtävinä kirjoitetaan tutkimussuunnitelma, referaatti tieteellisestä artikkelista sekä kurssin lopputyö. Lisäksi kurssin aikana tehdään useita pienempiä harjoituksia.


Tervetuloa viihtymään! Musiikkia, teatteria, näyttelyitä ja ajankohtaisia kirjailijavierailuija. Tietoja Mobile Fun.


Mobile Fun on palkittu verkkokauppa matkapuhelintarvikkeisiin, gadgeteihin ja uusimpaan teknologiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit