keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Paras maalämpöpumppu patteriverkostoon

Laadukkaat maalämpöpumput tukkuhintaan Taloon. Tutustu valikoimaan ja tilaa! Meillä on vuonna -rakennettu talo, jossa on patteriverkosto ja lämmin ala n. Niben kohdalla pitää olla varaajasäiliö ja toinen kiertovesipumppu, koska Nibe pysäyttää patterikierron käyttövesilämmityksen ajaksi ja ilman varaajasäiliötä putket kylmemmillä ilmoilla paukkuu. Taloyhtiön lämpimän käyttöveden lämmitystä ajatellen paras maalämpöpumppu on laite, jossa on sisäänrakennettu kuumakaasulämmönvaihdin eli tulistin. Kun vesi palaa lämpimän käyttöveden kierrosta jäähtyneenä, se voidaan lämmittää tulistimella taloudellisesti samalla kun lämmitetään talon patteriverkostoa.


Se lämmittää sekä talon että käyttöveden. Se sopii isommankin kiinteistön lämmitykseen. Maalämpöpumppu ottaa lämmön keruupiirin avulla pintamaasta, kalliosta tai vesistöstä. Tämä tarkoittaa sitä, että kovimmilla pakkasilla patteriverkostoon syötetään 60-asteista lämmitysvettä, ja patteriverkostosta palaa 40-asteista vettä. Lämmityspatterien pinta-ala on pienempi kuin lattialämmityksen, joten patteriverkostoon on jaettava kuumempaa vettä, ja tarvitaan korkean lämpötila-alueen maalämpöpumppu.


Valinnassa kannattaa huomioida myös lämpöpumpun käyntiääni. Laadukas maalämpöpumppu on hiljainen laite, jonka voi asentaa lähes mihin tahansa tilaan. Nykyaikainen maalämpöpumppu on erittäin suosittu lämmitysmuoto edullisen käytön sekä huolettomuuden vuoksi. Kompaktin kokoinen laitteisto ei tarvitse paljon tilaa.


Terve tuloa joukkoon pähkäilemään parasta valintaa omaan taloon. Valinta ei ole helppoa tiedän sen kokemuksesta, kun monenlaisia mielipiteitä tyrkytetään(kauppiaitten toimesta) puolesta ja vastaan. Mikä kone olisi meille paras ? Sharp joka juuri hävisi kiistan kuiluttajariitalautakunnassa, koska annetut lupaukset tehoista olivat täyttä paskaaaa eli suomeks huijausta. Nollan molemmin puolin astetta maailman paras laite, jos pakkasta on silloin ilmalämpöpumppu ei ainakaan.


Kun kerran vehkeet on valmiiksi hankittuna niin öljy on halvempaa. VILP, maalämpö, aurinkokennot, sähkö, pelletti, puu, hake, kaukolämpö). Ilma-vesilämpöpumpun taloudelliset edut tulevat esille sitä paremmin, mitä etelämmässä talo on.


Talon eristekyvyn lisäksi on huomioitava talon sijainti. Suomi on jaettu neljään eri lämpövyöhykkeeseen. Minulla on ollut nelisen vuotta käytössä Niben maalämpöpumppu perinteisellä patterijärjestelmällä.


Pumpun jälkeen asensin alkujaan 2l käyttövesivaraajan ns puskurivaraajaksi. Maalämpöpumpusta tulee patterverkostoon menevä vesi ensin puskurivaraajaan ja jatkaa siitä sitten patteriverkostoon. Puskurivaraajan tarkoituksena on lisätä lämmitysjärjes­telmässä kiertävän veden tilavuutta.


Eli 10kW:n maalämpöpumppu tarvitsee rinnalleen vähintään 1litran puskurivaraajan toimiak­seen optimaalisesti. MAALÄMPÖPUMPPU V20. Saman kombon voi toki tehdä maalämmöllä ja erillisellä kattilalla, mutta samalla hinnalla saa vain kaivot. Itse maalämpöpumppu ja öljykattila polttimineen ja automatiikkoineen pitää sitten vielä siihen lisiä.


Lopuksi säätökään ei toimisi yksillä aivoilla molemmille, joten lopputulos tuskin olisi paras mahdollinen. Vaihtoehtoisina järjestelminä opinnäytetyössä otetaan huomioon: pellettikattila, maalämpöpumppu , poistoilmalämpöpumppu ja kaukolämpö. Tarjouksia eri järjestelmistä on saatu ja niistä tehdyn taloudellisen analyysin avulla ratkeaa taloudellisesti paras ja toteuttamiskelpoisin vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit