Ennakkoperintärekisteri -sivuilla olevat ohjeet koskevat sekä henkilöitä että kaikkia yritys- ja yhteisömuotoja. Kenet voidaan merkitä ennakkoperintärekisteriin? Elinkeinotoimintaa, maataloutta tai muuta tulonhankkimistoimintaa harjoittava rekisteröidään ennakkoperintärekisteriin. Ilmoittautuminen ennakkoperintärekisteriin tapahtuu yrityksen perustamisilmoituksella. Lomakkeet löytyvät.
Yritysten ja yhteisöjen on ilmoitettava monista toiminnassaan tapahtuneista muutoksista sekä Verohallintoon että Patentti- ja rekisterihallituksen pitämään kaupparekisteriin. Tällaisia muutoksia ovat esimerkiksi tilikauden muutos sekä osoitteen tai yhteystietojen vaihtuminen. Yritystoimintaa aloittaessa yrittäjällä on mahdollisuus ilmoittautua Verohallinnon rekistereihin. Näitä ovat työnantajarekisteri, arvonlisäverovelvollisten rekisteri sekä ennakkoperintärekisteri.
Milloin rekistereihin täytyy ilmoittautua ja mitä hyötyä niistä on yritykselle tai yrittäjälle? Verohallinto palauttaa ennakonpidätyksen tai ennakon verovelvollisen hakemuksesta, jos tulosta, josta ei ole suoritettava veroa, on toimitettu tältä osin ennakonpidätys tai siitä on maksettu ennakonkannossa veroa, jota ei ole luettu verovelvollisen muusta tulosta määrätyn veron suoritukseksi. Osoite- ja yhteystietojen muutos ilmoitetaan sähköisesti omana ilmoituksenaan. Jos haluat ilmoittaa myös muita muutoksia yrityksen tietoihin, voit tehdä sen samalla kirjautumiskerralla, mutta eri ilmoituksella.
Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Tutustu hakuohjeeseen. Yhtiösopimuksen muutos Paperilomakkeet Lisätietoa yhtiösopimuksesta Muutos osakeyhtiöksi Sulautuminen Tilintarkastuksesta luopuminen Toimitusjohtaja Lopettamisilmoitus Selvitysmenettely Konkurssi Muut yritysmuodot Edunsaajailmoitus 1. Osuuskunta Edunsaajailmoitus 1. Ilmoituksen lähettäminen postitse on nopein reitti käsittelyyn. Selaimesi evästeet on estetty.
Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Miten toiminimen ennakkoveron muutos tehdään? Pieleen mennyttä arviota toiminimen tuloksesta ja sitä kautta ennakkoveron määrästä voit muuttaa helposti monella eri tavalla. Toiminimen ennakkoveron muutos onnistuu helpoiten OmaVero-palvelussa ”Verokortit ja ennakkovero”-linkin kautta.
Hyödynnätkö kotitalousvähennystä tarpeeksi? Lue, mistä saat vähennystä ja mistä et, sekä miten saat kaiken irti verohyödystä. Vajaa viidennes hakee vähennystä kotitaloustöistä kuten siivouksesta tai vaikkapa ammattijärjestäjän käynneistä. Pääkäyttäjän tunnisteen perustaminen. Tällä toiminnolla voit perustaa organisaatiollesi pääkäyttäjän.
Yrityksen verotus – miten osakeyhtiötä verotetaan? Oletko perustamassa osakeyhtiötä ja mietit, miten yritystäsi ja sieltä nostamiasi varoja verotetaan? Arvonlisäveron merkitseminen laskuun.
Käytännössä siis laskuissa, kuiteissa (yms.) täytyy näkyä selkeästi millaista tavaraa tai palvelua ollaan kauppaamassa ja mikä on siihen sovellettava arvonlisäverokanta. Asianmukaisesti perustettu osakeyhtiö on omistajista erillinen, itsenäinen oikeushenkilö, joka vastaa itse omista velvoitteistaan. Tervetuloa Procountor-ohjekirjaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.