torstai 27. joulukuuta 2018

Rakennuslupa terassi

Kaikki lehdet kampanjahintaan. Salaiset tarjoukset tilaajille. Uniikit alennuskoodit. Rakennuslupa : Rakennusluvan tarve on selvitettävä ennen terassin rakentamista.


Rakentamisen määräyksiä on kuitenkin noudatettava aina, oli sitten kyseessä lupaa edellyttävä hanke tai ei. Tarvitseeko terassi rakennusluvan?

Jos tehdään raskaampi kate, esimerkiksi jatketaan talon kattoa, niin se tarvitsee toimenpideluvan. Jos terassille ei tule katetta, siitä ei tarvitse olla yhteydessä rakennusvalvontaan. Toiveissa on rakentaa terassi. Mutta tarvitaanko sitä varten rakennuslupa ? Asiantuntija vastaa.


Rakennuksen rakentamiseen, laajentamiseen, muutostöihin ja korjaamiseenkin tarvitaan yleensä lupa. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia raknnusvalvonnan myöntämiä lupia ovat rakennuslupa , toimenpidelupa, purkulupa ja maisematyölupa. Maa-ainesten ottaminen vaatii maa-aineslain mukaisen luvan, jonka myöntää Oulun seudun ympäristötoimi.


Yli neliön katettu terassi vaatii toimenpideluvan ja jos se aiotaan myös lasittaa, tulee siihen hakea rakennuslupa.

Yli neliön lasitettu terassi syö aina rakennusoikeutta, muistuttaa Tuusulan johtava rakennustarkastaja Johanna Aho. Lähtökohtaisesti terassia ei saa rakentaa neljää metriä lähemmäs tontin rajaa. Olemme koonneet lisäksi parhaat terassi - ja pergolaideat Suomesta ja maailmalta Kestopuun Pinterest-sivulle. Klikkaa alta Kestopuu-kuvaketta ja inspiroidu upeiden kuvien parissa! Yli 500mm maanpinnasta rakennettu terassi tarvitsee.


Jos on katettu terassi talonyhteyteen tehtynä se on julkisivumuutos. Julkisivukuvat ja asemapiirros. Kouvolan rakennusvalvonta neuvoo mielellään ja on asiantuntevaa.


Esimerkkikohteen terassi on rakennettu n. Vaihtoehtona olisi ollut laattojen uusiminen, mutta koska laatoitus oli kallistettu rakennuksesta poispäin ja sen tilalle haluttiin tasainen alusta puutarhakalusteita varten, päätettiin rakentaa vanhan laatoituksen päälle uusi terassi kyllästetystä. Routimattoman maan perustukseksi riittää pilariharkkoperustus. Katso Meidän Talon selkeät ohjeet ja rakenna terassi itse! Lasitettu terassi on oikeaa arjen luksusta, jolla viet asumisen aivan uusiin sfääreihin! Lasitetulla terassilla viihtyy niin kesäiltoina ystävien kesken hyvän ruoan ja juoman parissa kuin syysiltoina vilttiin käpertyneenä.


Sehän ei ole mukavaa, että viime kesänä rakennettu terassi on talven aikana routinut vuoristoradaksi. Pilariperustus, jossa terassi on pilarien varassa (routimattoman aineksen ympäröimänä), on käytetyimpiä terassin perustuksia. Käytä vatupassia, älä kaljapulloa, kun teet perustuksia. Terassin perustustyöt tulee tehdä kunnolla.


Rakennus- ja toimenpideluvan tarve perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin.

Turussa ei ole käytössä maankäyttö- ja rakennuslain mukaista ilmoitusmenettelyä. Uusien rakennusten rakentamiseen, ja suurempien peruskorjausten tekemiseen tarvitaan rakennuslupa. Kun rakennuslupa on myönnetty ja saanut lainvoiman, pidetään rakennuttajan, pääsuunnittelijan, vastaavan työnjohtajan ja rakennusvalvonnan yhteinen aloituskokous.


Aloituskokouksen tilaa pääsuunnittelija tai vastaava työnjohtaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit