keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Ampumaharrastus kirkkonummi

Onko ennakkoluuloja, pelkoja, tai. Puuttuu: kirkkonummi Liikuntalautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle. Asiantuntijatahona toiminut Pääkaupunkiseudun ampumaharrastuksen. Jos ei halua, tulee sitäkin kunnioittaa. Ampumakerho toimii yhdistyksen tiloissa ja ampumaharrastus soveltuu yhtä hyvin.


Toinen ilonaihe on myös siinä, että. Ampumaharrastus sopii suomalaiselle kuin nenä päähän. On suorastaan häpeä ettei pääkapunkiseudulla ole kunnon ampumaratoja urheiluammuntaa varten.


Aikaisempi ampumaharrastus -tausta ei ole välttämätön mutta se on eduksi koska kyseessä on toiminnallinen ampumaurheilu-laji jossa mm. Kyseessä ei siis ole ammunnan peruskurs-si jossa opetellaan ammunnan alkeita. Jos Kirkkonummi haluaa alueelleen ampumaradan, kunnioitan kunnallista itsemääräämisoikeutta. Kiristyvät ympäristövaatimukset lisäävät ylimaakunnallista yhteistyötarvetta entisestään.


Voimakkaasti lisääntynyt tarve suuremmalle ampumaratakapasiteetille johtuu 13. Vantaan kaupunginhallitus päätti runsas vuosi sitten, että mahdolliset ja soveltuvat kohteet ampumarataa varten pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueelta on syytä selvittää yhteistyössä pääkaupunkiseudun ja sen ympäristökuntien kanssa. Toisin kuin voisi luulla kovat äänet tai toistuva melualtistus eivät liittyneet kuulon heikkenemiseen. Myöskään toistuvat korvatulehdukset tai ampumaharrastus eivät selittäneet tuloksia.


Ainoa selittävä tekijä oli perheen tulotaso. Kuulon heikentymät olivat yleisempiä nuorilla, joiden perhe eli köyhyysrajan alapuolella. Tässä keskustelussa on nimittäin pitkälti unohdettu reserviläisten harjoittama ampumaharrastus , joka on osaltaan olennainen osa maanpuolustuksen valmiuden ylläpitämistä. Lopuksi voisi mainita senkin, että aseen säilyttäminen ampumaradalla ei ole lainkaan käytännöllistä senkään puolesta, että moni ammuntaa aktiivisesti harrastava ampuu eri radoilla mukaan lukien ulkoradat.


Vihdoin ne taas alkoivat! Vuoden ensimmäiset SRA-treenit eivät kuitenkaan jää historiaan suurten onnistumisten ja ennätystehtailun vuoksi. Tovaunu solifer, kevyt vetää, hyvä varustelu.


Heimo Kärnällä oli mukanaan ase, jota aikoinaan käytti ampujamestari Jorma Taitto. Hän ampuu pääasiassa pienoiskiväärillä. Kirkkonummi , Järvenpää, Sipoo ja Nurmijärvi ovat kaavoittaneet hevosharrastajille tallipaikkoja. Paikka lämpiää maalämmöllä. Lannanpoisto ja sen kompostointi on automatisoitu.


Jos Jokelan ja Kauhajoen kaltaiset tragediat halutaan välttää, tehokkain keino on vähentää kotona olevien käsiaseiden määrää. Tehokasta ja luotettavaa maarakennuspalvelua Toimitamme multaa ja murskeita Puh. Interaktiv skolning och förevisning är. Käytännössä siis metsästys tai ampumaharrastus.


Kukaan kun ei tarvinne AK74- tai M4-rynnäkkökivääriä hirven kaatamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit