perjantai 5. huhtikuuta 2019

Aselupa rikosrekisteri

Poliisi myöntää ampuma-aseiden ja aseen osien hankkimiseen ja hallussapitoon oikeuttavia lupia. Niitä ovat asekokeen läpäisy, lääkärintarkastus ja puhdas rikosrekisteri. Myös aseenkanto ase piilotettuna, itsepuolustusta varten on sallittu erillisellä luvalla. Suurin osa aseenomistajista omistaa aseen itsepuolustusta varten. Rikosrekisteri merkintä ampuma-ase ja räjähderikos, voiko aselupaa saada kun merkintä poistuu, mitään muuta rikoksia ei ole tilillä.


Kyllähän siinä jotain riskiä voi olla, kun henkilökohtainen kontakti jää toteutumatta. Mutta sähköinen asiointi on nykypäivää ja siihen täytyy sopeutua, Lapin poliisilaitoksella aselupa -asioihin perehtynyt komisario Hannu Partanen sanoo. Luvattoman ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden tai erityisen vaarallisten ammusten hallussapito ei muodosta estettä luvan saamiseen esineeseen, jos henkilö oma-aloitteisesti ilmoittaa esineestä ja luovuttaa sen poliisille. Onko seksuaalinen kokemattomuus ongelma parisuhteessa? Olen keskiikäinen mukava ja ihan tavallinen ja asiallinen mieshenkilö.


Olen ujo ja kärsin vakavasta jännittämisestä. Käyn aina välillä nettideittailusivuilla joitakin tapaamisia on ollut mutta ei vielä mitään vakavempaa suhdetta minulla ei vielä ole ollut jo joka alkaa jo vaivata minua. Olenkin miettinyt että jos löydän. Sitä ei saa takaisin jos päätös on kielteinen. Maksu kattaa hakemuksen ja lupaprosessin kaikki vaiheet: Soveltuvuustestin, haastattelut, hankkimisluvan, aseen näytön, varsinaisen lupakortin ja sen postituksen kotiin.


Itse aselupa on luottokortin näköinen ja kokoinen muovikortti. Rahaa kuluu myös aikaan ja matkoihin. Lehtosen mukaan aselupa voidaan jättää myöntämättä esimerkiksi hakijan päihde-tai rikostaustan vuoksi. Sivula katsoo, että haastattelulla saa enemmän tietoa irti aseluvan hakijasta kuin soveltuvuustestillä. Yleensä niihin sovelletaan erilaisia ehtoja tai rajoituksia, kuten vaatimuksia säilytykseen, aseenkäsittelykurssin läpäisyä tai hakijan taustan tarkistamista jne.


Jossain maissa aselupaa ei tarvita. Vain poliisille ilmoitetaan T-luokitetun miehen tiedot aselupa -asioihin liittyen. Minnekään muualle vaarallisuustiedot eivät pääty, jos T-luokitettu henkilö ei itse esitä papereita muille, Koljonen toteaa.


Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja Timo Heinonen (kok) kertoo Uudelle Suomelle, ettei itse tiennyt etukäteen, että. Kuten tavallinen lääkäri, tavallinen psykologikaan ei pysty arvioimaan väkivallan riskiä. Se on merkki joukkomurhista, kuin ruvetaan siviileiltä keräämään aseet pois.


Eli pistoolit ja kiväärit, metsästysaseet. Monesta maasta kerättiin aseet kansalaisilta pois, ennen kuin rupesi joukkomurhat alkamaan. Harrastuksessa) Seuraan kuuluminen ei ole vaatimus, joskin käytännössä helpottaa prosessia huomattavasti.


Käytetyllä kaliiperilla taas ei ole mitään väliä, kunhan harrastaa lajia, jonka perusteella hakee lupaa pyssyyn ja pyssy kaliipereineen sopii kyseiseen lajiin. Tunnen paljon persuja mutta yhtään sivaria niissä ei kyllä ole. Pikemminkin persuilla on maanpuolustustahto korkemmalla kuin muiden puolueiden kannattajilla. Kaikkiaan kolmen viikon ja kolmen käynnin jälkeen luvat tuli postissa.


Kahdella käynnillä. Aseluvat peruutettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit