maanantai 15. huhtikuuta 2019

Työtapaturma ja ammattitautivakuutus

Kaikki kirjat edullisesti samasta paikasta. Palkkasummaa käytetään mittaamaan työn määrää ja ammattinimikkeet kuvaavat tehtävän työn tapaturma- ja ammattitautiriskiä. Muut julkisyhteisöt, kuten kunnat, kuntayhtymät ja seurakunnat, ovat vakuuttamisvelvollisia samalla tavalla kuin yksityiset työnantajat.


Mistä otat vakuutuksen? Tapaturmavakuutuskeskus (TVK) valvoo vakuuttamisvelvollisuuden noudattamista. Tämän lain mukaisia vapaaehtoisia vakuutuksia ovat työajan vapaaehtoinen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus sekä vapaa-ajan vapaaehtoinen tapaturmavakuutus.


Vapaaehtoiseen vakuutukseen sovelletaan pakollista vakuutusta koskevia säännöksiä, jollei jäljempänä toisin säädetä. Vakuutus on voimassa sekä Suomessa että ulkomailla. Lisäksi se on voimassa myös vapaa-ajalla. Vakuutuksesta maksettavat korvaukset määräytyvät työtapaturma - ja ammattitautilain mukaan.


Tavoitteena on vahingoittuneen nopea hoitoon pääsy ja työhön paluu. Vanha lakisääteinen tapaturmavakuutus lakkasi sillä nimellä olemasta, ja voimaan astui uusi työtapaturma - ja ammattitautilaki. Lakisääteinen tapaturmavakuutus on pakollinen niille työnantajille, joilla on työssään palkattuja työntekijöitä.


Laajan valikoiman kirjakauppa netissä. Tutustu valikoimaan ja tilaa heti! Sosiaaliturvan verkkokurssit auttavat suomalaisen sosiaaliturvan ymmärtämisessä. Mitä työtapaturma- ja ammattitautivakuutus korvaa? YEL-työtuloa käytetään yrittäjän vapaaehtoisessa tapaturmavakuutuksessa vuosityöansiona.


Tapaturmalla tarkoitetaan ulkoisesta tekijästä johtuvaa äkillistä ja odottamatonta tapahtumaa, joka aiheuttaa työntekijälle vamman tai sairauden. Lisää aiheesta osiossa Toimeentulo. Noudata näitä ohjeita myös, jos sinulla on työnantajan ottama vapaa-ajan tapaturmavakuutus (Vapaa-ajan ryhmävakuutus).


Liikenneonnettomuus. Jos loukkaannut liikenneonnettomuudessa, saat liikennevakuutuslain mukaista ansionmenetyskorvausta. MATA- työtapaturma - ja ammattitautivakuutuksesta sinulle korvataan työtapaturman tai ammattitaudin hoidosta, lääkkeistä ja hoitomatkoista aiheutuneet kulut. Kun ilmoitat yrittäjänä vakuutetulle henkilölle maksettua palkkaa, on tärkeää ilmoittaa tieto työeläkevakuutuksesta (YEL tai MYEL) ja vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi: Ei vakuuttamisvelvollisuutta (työeläke-, työttömyys- sekä työtapaturma- ja ammattitautivakuutus ). Kirja keskittyy työsuhteeseen ja yrittäjiin liittyviin työtapaturmiin ja ammattitauteihin. Tulotietojärjestelmän eli niin sanotun tulorekisterin käyttöönotto aiheuttaa muutoksia 1. TYÖTAPATURMA -JA AMMATTITAUTIVAKUUTUS Skenaariot: a) Normaali nykyinen vahinkomeno 1. Tämä teos keskittyy työsuhteeseen ja yrittäjiin liittyviin työtapaturmiin ja ammattitauteihin.


Työtapaturma ja ammattitautivakuutus

Teoksessa käydään läpi - työantajien ja. Uusi työtapaturma - ja ammattitautilaki Mika Mänttäri mika. Työnantajan ohjeet. Suomessa työtapaturma- ja ammattitautivakuutus on järjestetty pääosin yksityisten vakuutusyhtiöiden kautta. Teos on ensisijainen työväline asiaa koskevan lainsäädännön soveltajalle.


Tämä kirja keskittyy työsuhteeseen ja yrittäjiin liittyviin työtapaturmiin ja ammattitauteihin. Teos vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin: - Mitä tapaturmia ja sairauksia työtapaturma - ja ammattitautivakuutuksesta korvataan? Valtion palveluksessa olevien työtapaturma- ja ammattitautivakuutus hoidetaan Valtiokonttorissa ja maatalousyrittäjien työtapaturma- ja ammattitautivakuutus Maatalousyrittäjien eläkelaitoksessa.


Raja on työnantaja- ja kalenterivuosikohtainen, ei siis työntekijäkohtainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit