torstai 25. huhtikuuta 2019

Asunnon kauppakirja malli

Astinlaudat, lavakaaret, helmaputket. Mainokset Vertaa välityspalkkiot ilmaiseksi - klikkaa tästä! Asunto-osake tai osakeryhmä oikeuttaa tietyn huoneiston hallintaan. Milloin asunnon terveyshaitta on ilmeinen ja johtaa kaupan purkuun? Miten tarkasti myyjän on ilmoitettava tiedossaan oleva kaupan kannalta olennainen seikka ostajalle?


Mitä vaatimuksia ostajan kannattaa esittää myyjälle? Onko selväkään virhe esim. Mallissa on kaksi myyjää ja yksi ostaja. Tämä malli toki sopii myös kahdelle ostajalle.


Kirjallinen sopimus on normi. Asuntokauppa on useimmille ihmisille heidän elämänsä suurin ja tärkein kauppa. Käytetyn asunnon kaupalle ei ole esimerkiksi kiinteistökauppojen tapaan asetettu laissa muotovaatimuksia, mutta kauppakirja on syytä tehdä kirjallisesti jälkikäteisten epäselvyyksien välttämiseksi. Kiinteistön ja asunnon kauppakirjan sekä kiinteistön hallinnanjakosopimuksen laadinnassa on tärkeää käyttää asiakirjojen laadintaan erikoistunutta kiinteistölakimiestä kauppakirjasta tai hallinnanjakosopimuksesta aiheutuvien riitojen välttämiseksi.


Asunnon kauppakirja malli

Miten kiinteistökaupan kauppakirja on laadittava? Sopimusmallit soveltuvat käytettäväksi sopimuspohjina useimpiin kiinteistön kaupan tilanteisiin. Palvelun käyttö on ilmaista.


Ota aina yhteyttä ammattilaiseen, mikäli olet epävarma sopimuksen laatimiseen liittyvistä seikoista. Asunnon kauppakirja on sopimus, jolla sovitaan asunnon kaupasta. Jotta kauppakirja olisi pätevä, on siitä syytä käydä ilmi niin myyjän kuin ostajankin henkilötiedot, kaupan kohteena olevan asunnon tarkka osoite, tieto missä. Pahimmillaan puutteellinen kauppakirja voi johtaa kaupan purkuun tai muihin epäselvyyksiin kaupanteon jälkeen. Me autamme sinua kaikissa asuntokauppaan liittyvissä asioissa.


Nyt kätevästi, nopeasti ja helposti verkkokaupasta! Lataa asunnon kauppakirja Laki24. Kauppakirja tehdään kahtena kappaleena, toinen ostajalle ja toinen myyjälle. Ostajalle keskeisiä kysymyksiä kauppahinnan maksamisen lisäksi ovat mm.


Kuinka laatia asunnon kauppakirja ? Vastauksena kysymykseen on, että kauppakirja kannattaa aina laatia kirjallisesti ja siitä tulisi ilmetä muun muassa kaupan osapuolet, kaupan kohde, kauppahinta (myös velaton kauppahinta), omistusoikeuden siirtymisajankohta, hallinnan siirtymisajankohta ja huoneistosta ostajalle annetut tiedot. Myyjä ei vastaa asunnon ikään ja kuntoon verrattuna tavanomaisesta huoneiston pinnoitteiden tai kalusteiden kulumisesta tai virheistä, kauppaan kuuluvien laitteiden toiminnasta tai asunto-osakeyhtiön myöhemmin päättämien vuosikorjausten tai parannusten kustannuksista. Kauppakirjan tekeminen itse ei ole kuitenkaan vaikeaa meidän antamiemme ohjeiden jälkeen.


Asunnon kauppakirja malli

Tässä vinkissä on kaikki asunnon kauppakirjaan sisällytettävät ehdot. Kilpailu - ja kuluttajavirasto. Asunnon oikealla hinnoittelulla on suuri merkitys asuntokaupassa. Asunnon ostaja tarjoaa usein alle pyyntihinnan kokeillakseen myyjän kipurajaa.


Asunnon myyjän näkökulmasta asuntoa ei saa ylihinnoitella, mutta toisaalta hintapyyntöä ei ole syytä asettaa liian matalalle. Julkisena kaupanvahvistajana todistan, että A, B, C ja D ovat allekirjoittaneet tämän kauppakirjan ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä kauppaa vahvistettaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit