tiistai 16. huhtikuuta 2019

Veroprosenttilaskuri 2019

Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava. Mihin laskuria voi käyttää? Laskurien käyttö ei vaadi tunnistautumista.


Verohallinnon veroprosenttilaskuri Tuloverolaskuri poikkeaa Verohallinnon veroprosenttilaskurista, jolla voi arvioida verokortissa ilmoitetun ennakonpidätysprosentin oikeellisuutta. Verohallinnon ennakonpidätysprosentti ei sisällä työnantajan suoraan palkasta perimiä veronluonteisia maksuja, eli palkansaajan työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksua. Vaikka tekisit muutosverokortin OmaVero-palvelussa, saat silti joulu-tammikuussa postitse verokortin entiseen tapaan. Prosenttilaskurin avulla lasket kaikki prosenttilaskut. Paljonko on A prosenttia luvusta B? Verokortteja on nyt vain yksi, ja palkkakausikohtaiset tulorajat ja sivutuloverokortti ovat poistuneet.


Työnantajalle ei tarvitse enää antaa alkuperäistä verokorttia, vaan kopion esittäminen riittää. Myös verokortin ulkonäkö on hieman muuttunut. Ei hätää, prosenttilaskuri tekee sen puolestasi. Oletukset: kunnallisveroprosentti 1 , kirkollisveroa ei ole otettu huomioon. Avio- tai avoliitto sekä rekisteröity parisuhde.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Jos verokortissa näkyvä arvioitu palkan määrä on sinusta ok, voit ottaa verokortin käyttöön normaaliin tapaan.


Uusi verokortti tulee voimaan 1. Täytä tulojen suuruus ja valitse laske, niin saat YLE-veron suuruuden. Kun jäät eläkkeelle, tarvitset eläkettä varten uuden verokortin, sillä eläkettä verotetaan eri tavalla kuin palkkaa. Pyydä eläkeverokortti verohallinnolta mahdollisimman pian eläkepäätöksen saatuasi.


Arvonlisäveron merkitseminen laskuun. Käytännössä siis laskuissa, kuiteissa (yms.) täytyy näkyä selkeästi millaista tavaraa tai palvelua ollaan kauppaamassa ja mikä on siihen sovellettava arvonlisäverokanta. Yrittäjä, tästä saat kaikki perustiedot YEL:iin. Verohallinnosta on postitettu yhteensä miljoonaa palkkaverokorttia ja miljoonaa ilmoitusta eläkkeen pidätysprosentista. Uudet verokortit tulevat voimaan ensi kuun alusta.


Eläketulo lasketaan ansiotuloksi, mutta eläketulosta myönnetään enemmän verovähennyksiä kuin muusta ansiotulosta. Kokeile nyt eläkkeensaajan verolaskuria! Kouluvuosi päättyy lauantaina 30. ALV-laskuri laskee arvonlisäveron määrän ja prosentin sekä verollisen ja verottoman hinnan.


Anna kaksi arvoa niin saat tuloksia. Mahdollisuus myös lisätä omia merkintöja kalenteriin rekisteröitymisen jälkeen. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa.


Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit