tiistai 30. huhtikuuta 2019

Coc todistus ruotsi

Tämä kosketti siis uutta vaunua, joka Saksassa ollut vain siirtokilvissä ja johon löytyy coc - todistus. Jos coc -todistusta ei löydy, niin rekisteröinti tehdään ns. Auton siirto Ruotsissa Helpoin tapa saada Ruotsista ostettu käytetty auto tuoduksi Suomeen on siirrätyttää auto Ruotsissa laivasatamaan ilman, että joutuu hakemaan ruotsalaista tilapäisrekisteröintiä (Avregistrering genom tillfällig registrering) ja poistattamaan auton ruotsalaisesta ajoneuvorekisteristä ulkomaille vientiä varten (Avregistrering genom export). CoC - todistus helpottaa autovero-, katsastus- ja rekisteröintiasioiden hoitamista Suomessa.


Jälkikäteen saat CoC -todistuksen tilaamalla sen valmistajalta tai valmistajan edustajalta. Todistus voi olla maksullinen. On alkuperäinen valmistajan tyyppihyväksytyn ajoneuvon valmistusvaiheen mukaisesti laatima todistus. Lähetä meille kopio alkuperäisen maan rekisteriotteesta. En saanut sitä rekisteriin, koska CoC todistus puuttui!


Tietenkin yhdenmukaisuustodistus ( Coc ) puuttuu, koska suomessa ei ole tällaisia sähkömopoja, joihin omaani voidaan verrata, eikä mopo kuulu yhdenkään suomalaisen maahantuohan tuontiohjelmaan! CoC on vaatimustenmukaisuustodistus. Valmistaja itse vakuuttaa, että prätkä täyttää kaikki sitä koskevat eurooppalaiset vaatimukset ja merkitsee siitä hyvästä pyörän runkoon ns. E-merkinnän (e-alkuisen numeronsarjan).


Tästä numerosarjasta katsastuskonttori voi tarkistaa, että prätkä on vaatimustenmukainen. Jos ostat auton Ruotsissa autoliikkeestä, kuluttajansuojamääräykset ovat voimassa. Asiointipalvelusta on mahdollista tulostaa todistus hakemusasian vireilläolosta.


A1-todistuksen lataaminen. Voit tulostaa todistuksen asiointipalvelusta tarvittaessa itse tai ladata sen mobiililaitteelle. Saat Eläketurvakeskukselta sähköpostin, kun todistus on ladattavissa. Moottoripyörät edullisesta Hollannista, Saksasta ja Belgiasta. Näiltä sivuilta löydät esittelyt Hollannissa, Saksassa ja Belgiassa myynnissä olevista autoista ja moottoripyöristä.


Autoverolaskuri on nopea ja helppokäyttöinen ratkaisu arvioida autovero tuontiautoille ja moottoripyörille. Valitse ensi rekisteröintivuosi jonka jälkeen haet Tullin Mahti-hintajärjestelmästä yleisen myyntihinnan kyseiselle autolle. Katsastaja tarvitsisi myös tiedon moottorin tehosta, koska ei löytänyt netistä kyseistä tietoa eikä sitä ilmoitettu pyörän mukana tulleissa dokumenteissa. Jos se vekotin on tyyppihyväksytty, se todistus täytyy jossain olla olemassa.


Jos se taas ei ole tyyppihyväksytty, homma ei silti vielä kaadu, koska -käyttöönotetun pyörän saa kilpiin ilmankin CoC -todistusta. Tällöin jokaisen vaatimuksen osalta vaatimustenmukaisuus on osoitettava erikseen. Luettelon vaatimuksista olit jo.


Onko coc - todistus pakollinen? Vehot palvelevat Sinua ja autoasi kaikissa huoltoon ja automyyntiin liittyvissä asioissa pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Edustamme merkit ovat, Mercedes-Benz ja smart.


Toin syksyllä Saksasta uuden vm-Hobbyn. Sen kanssa meni Suomessa seuraavasti: 1) Ennen katsastuskonttoria käytin kaasu- ja sähkötarkastuksessa 2) Katsastusasemalla tarvittiin saksalainen rekisteriote, kauppakirja, coc - todistus ja nuo aiemmin mainitut tarkastuspöytäkirjat. Liiketoiminta: Saara Pekkonen Johtaja, VOD Jyrki Huotari Ohjelmapäällikkö, Uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit