keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Omavalvontasuunnitelma elintarvikehuoneisto

Omavalvontasuunnitelma Jokainen toimija tekee omaan tilanteeseensa toimivan suunnitelman. Itse asiassa kyse ei ole yhdestä suunnitelmasta vaan kokoelmasta suunnitelmia, ohjeita ja järjestelyjä. Hyväksymispäätös ja omavalvontasuunnitelma on säilytettävä elintarvikehuoneistossa.


Liikkuva elintarvikehuoneisto Liikkuvasta elintarvikehuoneistosta (liikkuva ajoneuvo tai muu siirrettävä myyntitila esim. teltta ja myyntilaite) tulee tehdä ilmoitus Tervon kunnan ympäristöterveyspalveluihin, mikäli toiminta on aloitettu tai laitteiden ja välineiden huolto- ja varastotilat. Lisäksi voitte ottaa suunnitelmassa olevia ohjeistuksia, sekä tarvittavat lomakkeet suunnitelman toteutuksen kirjauksille. Toimintaan kuulumattomat osiot tulee poistaa.


Jos täytät suunnitelmapohjan sähköisest. Ilmoituksen tekijälle lähetetään todistus, joka osoittaa, että elintarvikehuoneisto kuuluu suunnitelmallisen elintarvikevalvonnan piiriin. Siksi toimijan on laadittava kirjallinen omavalvontasuunnitelma , noudatettava sitä ja pidettävä sen toteutumisesta kirjaa. Muutos on astunut voimaan 1. Toimijoilla pitää kuitenkin olla järjestelmä, jonka avulla toimija tunnistaa ja hallitsee toimintaansa liittyvät vaarat ja varmistaa, että elintarvikkeet täyttävät niille asetetut vaatimukset. Sen tarkoituksena on kertoa lukijalle, miten yksikössä varmistetaan, että palvelu toteutetaan laadukkaasti ja asiakasturvallisesti.


Lain mukaan elintarvikehuoneisto on ”rakennus. Määräyksen mukaan uusien luvanvaraisten palvelujen tuottajien on laadittava omavalvontasuunnitelma ennen toiminnan aloittamista. Valvira on antanut 25. Elintarvikkeisiin liittyvä neuvonta.


Paikassa myydään, valmistetaan, säilytetään, kuljetetaan, tarjoillaan ja käsitellään tai sieltä luovutetaan elintarvikkeita. Tavaran vastaanotto o elintarvikehankinnat (miten tavaratoimittajat toimittavat tuotteet) o aistinvarainen arviointi (pakkausten eheys, puhtaus ja päivämäärät) o kylmäkuljetusten lämpötilat o havaitut epäkohdat ja niiden korjaavat toimenpiteet o kirjaus (kaikki poikkeamat ja niistä seuranneet toimenpiteet kirjataan joko erilliseen kirjanpitoon tai lähetyslistoihin) 4. Ilmoitettava elintarvikehuoneisto voi toimittaa omavalvontasuunnitelman viranomaiselle ennen alkutarkastusta, mutta toimittaminen ei ole pakollista. Puhdasta saa aikaiseksi vain puhtailla siivousvälineillä ja käyttämällä likaan ja puhdistettavaan pintaan sopivaa pesuliuosta ja sujuvia työtapoja. Miljardin euron yritysinvestoinnit liikkeelle EU-maaseuturahaston tuella. Suomalaisyritykset ovat tehneet EU:n maaseuturahastosta saamallaan 2miljoonan euron tuella lähes miljardin euron investoinnit viimeisten viiden vuoden aikana.


Toiminnan saa aloittaa kun elintarvikehuoneisto on lain vaatimusten mukainen. Aloittaminen ei edellytä tarkastusta. Huoneistoon tehdään alkutarkastus 1-kuukauden sisällä aloittamisesta toiminnan luonteesta riippuen.


Toiminnanharjoittajan tulee olla yhteydessä tarvittaessa myös muihin viranomaisiin, kuten rakennus- ja palotarkastajaan. Ensisaapumispaikka voi olla esimerkiksi teurastamo, lihan leikkaamo, varasto ja valmistuspaikka tai se voi olla myös elintarvikemyymälä, ravintola tai muu suurkeittiö. Internet – sivuihin, haastattelemalla toimijaa joko puhelimitse tai esim. Vaatimuksia elintarvikkeiden valmistukselle. Lähtökohtana on, että asumisesta ei saa aiheutua vaaraa elintarviketurvallisuudelle.


Toiminnan alkamisen jälkeen elintarvikehuoneisto tarkastetaan tai kk kuluessa, riippuen siitä millaista toimintaa harjoitetaan. Ensimmäisen tarkastuksen jälkeen elintarvikehuoneistoja valvotaan säännöllisin tarkastuksin valvontasuunnitelman mukaisesti. Hakemuksen liitteenä on toimitettava tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden vähittäismyynnin omavalvontasuunnitelma.


Muut leipomot saavat hyödyllisiä ohjeita omavalvontasuunnitelman laati-mista varten sekä tietoa omavalvonnalle asetetuista vaatimuksista opinnäytetyös-täni. Tulokset kirjataan lomakkeelle tai. Astianpesukoneen huolloista yms.


Omavalvontasuunnitelma elintarvikehuoneisto

Mikäli astianpesukoneen toiminnassa todetaan puutteita ryhdytään seuraaviin korjaaviin toimenpiteisiin, jotka kirjataan lomakkeelle tai : Siivouksen ja astianpesun tasoa arvioidaan aistinvaraisesti kertaa viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit