maanantai 22. huhtikuuta 2019

Muutto viroon verotus

Luotettavat arvostelut. Tarjoukset tunnissa. Ei rekisteröitymistä. Saat keskimäärin tarjousta. Muutto ulkomaille voi johtua esimerkiksi puolison ulkomaankomennuksesta tai opiskelusta.

Jos etätyön tekeminen ei edellytä ulkomailla oloa, perustetta kuuden kuukauden säännön soveltamiselle ei ole. Työskentelyvaltiolle voi syntyä verotusoikeus verosopimuksen mukaan, jolloin kaksinkertainen verotus poistetaan asuinvaltiossa. Jos muutat Suomesta ulkomaille, verotuksesi riippuu monesta tekijästä. Eniten verotukseen vaikuttaa ulkomailla oleskelun kesto - erityisesti se, muutatko Suomesta pysyvästi vai tilapäisesti.


Vironmäen mukaan yrittäjien itsensä muutto Viroon on kiihtynyt viime vuoden aikana. Aika monella syynä on verotus , Vironmäki kertoo. Jos Viroon muuttaa pysyvästi, on oikeus samoihin terveyspalveluihin kuin virolaisillakin.


Oleskeluluvan saamisen jälkeen Suomen Kelasta voi hakea todistuksen, joka näyttää suomalaisen kuuluvan sosiaaliturvan piiriin.

Todistus viedään Viron Haigekassan eli paikallisen Kelan toimistoon, joita on eri puolilla Viroa. Tosiasia on kuitenkin se, että moni yrittäjä on kiinnostunut muuttamisesta Viroon ja sieltä käsin harjoittaa liiketoimintaa _Suomessa_. Pääasiallinen tausta-ajatus tälle on se, että Viroon rekisteröidyt yritykset eivät maksa yritykseen jätetyistä voitoista tuloveroa, joka taas Suomessa on tällä hetkellä prosenttia.


Takuulla muutto Viroon 9. Ensinnäkin kannattaa huomata, että verotus määräytyy sen mukaan, missä yritys päättää harjoittaa liiketoimintaansa ja mistä käsin sitä johdetaan. Jos yritys on perustettu Viroon , mutta sen markkina-alue on Suomessa, niin myös verotus tapahtuu Suomessa. Viroon perustetun yrityksen veroja ei siis automaattisesti makseta Viroon ! Viroon asettautuminen ja siellä eläminen ei siis ole suomalaiselle lainkaan hankalaa tai edes vierasta. Naapureita kun ollaan, pääsee Virossa nauttimaan halutessaan myös suomalaisesta kulttuurista monissa muodoissa. Ei sinänsä, etteikö virolainen kulttuuri olisi vähintään yhtä mielenkiintoista.


Nyt jo pari vuotta omaa yritystä Virossa pyörittäneen suomalaismiehen mielestä on aika kertoa julkisuuteen se ainoa todellinen syy, miksi firman perustaminen Viroon kannattaa. Hän todellakin on sitä mieltä, että syitä virolaisfirman pyörittämiseen on vain yksi. Viroon matkustetaankin ensisijaisesti kaupunkilomalle, mutta maa tarjoaa myös mahdollisuuksia niin aktiivireissuun, rantalomaan kuin automatkallekin. Erityisesti saaristo on loistava kohde aktiiviselle Viron-matkalle pyöräretkineen ja vaelluksineen, koskematon rannikko taas tarjoaa hyvät puitteet rantalomille.


Ja sen jälkeen alkaa Suomalaisten muutto etelämmäs Latviaan ja Liettuaan. Jos suomessa työnantaja maksaisi Virolaiselle sama palkkaa kun suomalaisille ehkä olis varaa ajaa Suomalaisilla kilveillä vaikkapa perheen luokse Viroon ja viesti viranomaisille - siitä jahtaamisen lopettamisesta säästyisi sen verran veronmaksajien rahaa ja että autoveron voisi säätää Suomessa EU direktiivin mukaiseksi, eli poistaa. Mutta muutto loppuiäksi Viroon ei kiinnosta.

Venäjän takametsään, länsimaiseen eloon vielä matkaa. Paljon edellä Suomea monissakin asioissa. Suomessa todellakin pienellä eläkkeellä sinittelevän kansalaisen jolla ei ole omaa osaketta tai taloa, kannattaa harkita muuttamista Viroon.


Veronmaksajain Keskusliitto eli Veronmaksajat on kotitalouksien, yritysten ja yhteisöjen riippumaton järjestö. Jäsenetuina saat mm. Taloustaito-lehden. Eläkkeiden verotus ulkomailla.


Suomesta ulkomaille muuttava eläkeläinen pysyy yleisesti verovelvollisena vielä kolme ja puoli vuotta Suomesta muuttamisen jälkeen, paitsi jos olennaisten siteiden Suomeen voidaan osoittaa katkenneen. Onko eläkeläinen yleisesti vai rajoitetusti verovelvollinen, sillä ei ole suurta merkitystä. Yritysten muutto Suomesta ulkomaille – joko kokonaan tai osittain – nousi taas tapetille, kun Suomessa aloitettiin keskustelu rahoitusmarkkinaverosta.


Finanssikonsernit Sampo ja OP-Pohjola ilmoittivat, että veromuutos saisi ne harkitsemaan toimintojen siirtoa Viroon tai Ruotsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit