torstai 4. huhtikuuta 2019

Palvelukseen astuminen 2019

Lista saapumiseristä, palvelukseenastumis- ja kotiutumispäivistä, TJ-luvuista ja TJ-laskureista Aamulaskuri. Palvelukseen valmistautuminen. Valmistaudu palvelukseen ja tutustu varusmiehen oppaaseen!


Asevelvollisuus: palvelukseen astuminen. Myös tässä tapauksessa vapautuksen saanut voidaan kutsua palvelukseen , mikäli hän palaa pysyvästi Suomeen ennen sen vuoden päättymistä jona täyttää vuotta. Missään tapauksessa laissa ei siis sanota, että seitsemän vuoden oleskelu Suomen ulkopuolella olisi edellytys palveluksesta vapauttamiselle.


Haet-tiin varusteet, syötiin hyvin ja tutustuttiin tupakaverei-hin. Lisäksi he voivat kerätä työkokemusta ja rahaa ennen palvelukseen astumista. Tammikuun saapumiserässä palvelukseen astuminen on viisainta mikäli sinulla on jo opiskelupaikka tai aiot viettää palveluksessa vuoden ja hakea opiskelupaikkaa vasta myöhemmin. Varusmiehenä meillä.


Ydintehtävämme ovat sotilaallinen maanpuolustus, virka-apu viranomaisille ja osallistuminen sotilaalliseen kriisinhallintaan. Alikersantti Onni Sallinen kertoo, että ensimmäinen päivä armeijassa on yleensä lähinnä tervetuliaispäivä ja varustamista. Uudet varusmiehet astuvat palvelukseen.


Valtaosa tulevista varusmiehistä aloittaa palveluksensa maavoimien joukko-osastoissa. Sodankylässä testataan uutta palvelusajan jaksottelua vuoden loppuun. Aamulaskuri tarjoaa myös paljon muuta tietoa kuten palvelukseenastumis- ja kotiutumispäivät.


Ensimmäisenä päivänä haki puolustusvoimien linja-auto alokkaat asemalta, vieden ”pahimpia on aamut, joiden päättymistä ei näy” – kertosäkeen saattelemana lastin kasarmille. Kun purkauduimme bussista, menimme halliin sisälle. TJ-laskuri eli aamukampa, joka laskee tänään jäljellä olevat aamut. Hallissa meitä vastassa oli ensimmäisenä sotilaskoti, joka tarjosi meille pientä tervetuliaislahjaa.


Siitä siirryimme ilmoittautumaan ja. Päätösesityksen tekee presidentille puolustusministeri puolustusvoimain komentajan ja pääministerin ollessa läsnä. Osittaisen liikekannallepanon aikaiseen palvelukseen voidaan määrätä reserviin kuuluva asevelvollinen. Yleisen liikekannallepanon aikana myös varareservi tai osa siitä voidaan määrätä palvelukseen , vuotta täyttäneet ainoastaan eduskunnan suostumuksella. Puolustusvoimien liikekannallepano voi olla osittainen tai yleinen.


Tämä ei kuitenkaan pidä aivan täysin paikkaansa. Kunto kasvaa armeijassa – varsinkin alkuaikoina – ja huonommallakin kunnolla kyllä pärjää. Mutta sitä ei voi kieltää, etteikö hyvä kunto helpottaisi palveluksessa pärjäämistä alusta asti.


Mitä siis kannattaisi treenata, jotta palvelukseen astuminen olisi hieman kevyempää? Aseellinen varusmiespalvelus on 16 2tai 3vuorokauden mittainen. Kaikki käyvät kuitenkin aluksi 8-viikkoisen peruskoulutuskauden (P-kausi). Jos palvelukseen astuminen on tapahtunut välittömästi vuosilomalta, lasketaan lomaltapaluuraha vastaantekijälle maksetun vasti työ vuosilomapalkan ja lomakorvauksen yhteismäärästä.


Lomaltapa-luuraha määräytyy sen työehtosopimuksen mukaan, joka oli voimassa palvelukseen astuttaessa. Tiedustelukomppanian pohjoispääty sai uudet. Esimerkiksi metsäleiriviikon jälkeen voi usein olla se tilanne, ettei rattiin pitäisi olla asiaa väsymyksen takia. Lomakuljetuksia ja julkisia kulkuvälineitä kannattaakin hyödyntää mahdollisuuksien mukaan.


Kyse on kuitenkin myös palvelusturvallisuudesta, sillä usean varusmiehen palvelukseen kuuluu ajoneuvojen kuljettaminen. Tavoitteena on ennaltaehkäistä sotatoimien suuntautuminen maahamme. Sodan aikana hyökkäyksen kohdistuessa maahamme on kaikki käytettävissä olevat voimavarat voitava keskittää valtakunnan puolustamiseen.


Toimistoni onkin varusmiesten palvelutoimisto. Tapaamme ensimmäisen kerran jo varusmiespalveluksesi alussa, alokasoppitunnilla. Tällöin esittäydyn ja kerron varusmiehille tärkeitä sosiaalisia ja taloudellisia asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit