keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Tietosuoja taloyhtiössä

Tietosuoja taloyhtiössä

Tunnista viestin lähettäjä ja vastaanottaja pankkitunnnuksilla - ei asennuksia. Salattu viestintäkanava GDPR-tietopyyntöjen käsittelyyn. Syytä olisi käydä läpi peruskäsitteet, esim.


Asetus vahvistaa yksilöiden oikeuksia ja mahdollistaa tiukemmat seuraamukset rikkomuksista. Peruste on määritettävä ennen käsittelyn aloittamista, eikä sitä voi enää kesken käsittelyn vaihtaa toiseen. Jokaiselle rekisterille tulee olla perusteltu syy, joka pohjautuu joko lainsäädäntöön, oikeutettuun etuun tai sopimukseen.


Opas auttaa taloyhtiöitä ja isännöintiyrityksiä täyttämään tietosuoja -asetuksen mukaiset velvoitteensa ja varautumaan siihen, että ne pystyvät osoittamaan toimivansa asetuksen. Samalla myös uusi tietotietosuojalaki tullee voimaan. EU:n tietosuoja -asetus taloyhtiöissä. Tietosuojalailla täydennetään ja täsmennettään EU:n yleistä tietosuoja. EU:n uusi tietosuoja -asetus (GDPR) astui voimaan 25.


Tietosuoja taloyhtiössä

Uusi tietosuoja -asetus taloyhtiöissä -verkkokurssilla käydään läpi tietosuojan perusteet taloyhtiön näkökulmasta, alkaen siitä, mikä henkilötieto on. Kurssilla saa myös tiedot siitä, mitä henkilötietoja taloyhtiö saa kerätä, mihin käyttötarkoituksiin, ja miten. Laiminlyönti on kysymyksessä esimerkiksi silloin, jos henkilötietojen käsittelystä ei sovita käsittelijöiden kanssa asetuksen vaatimalla tavalla tai jos taloyhtiössä ei informoida asukkaita ja osakkaita henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteilla.


Tietosuoja -asetuksen laiminlyönnin seurauksena voi taloyhtiökin joutua pahimmillaan maksamaan tuntuvia sanktioita. Isännöinnin ja hallituksen tulisi käydä tarkkaan läpi, mitä rekistereitä taloyhtiöllä on käytössä, keiden kanssa henkilötietoja jaetaan, ja mitä tietoja tulevaisuudessa kerätään ja mihin tarkoitukseen. Taloyhtiössä on kuitenkin syytä reagoida, jos osakkaat eivät halua nimensä olevan listassa, Haarma sanoo. Keväällä tietosuoja -asetusta ehdittiin tulkita niin, että porrashuoneiden nimitaulut saatetaan joutua poistamaan, koska ne muodostavat henkilörekisterin.


Henkilötietojen suojaa koskeva sääntely uudistuu. Tietosuoja taloyhtiössä (asunto- ja kiinteistöyhtiö) Taloyhtiössä kerätään henkilötietoja kolmeen eri käyttötarkoitukseen. Tietosuoja -asiat haltuun -palvelumme avulla varmistat, että muutos tapahtuu yrityksessäsi tai taloyhtiössäsi sujuvasti ja että kaikki asetukset edellyttämät vaatimukset on huomioitu. Esimerkiksi tietosuojavaltuutetulle on tullut paljon kysymyksiä siitä, minkälaisia tietoja asukkaista ja osakkaista saa ja pitää antaa.


Pelisääntöjä on syytä täsmentää. Sääntelyä ajantasaistetaan siten, että teknologinen kehitys ja digitalisaation mahdollisuudet voidaan ottaa huomioon. Miten taloyhtiön pitää varautua kohta voimaan tulevaan tietetosuoja-asetukseen?


Tietosuoja taloyhtiössä

Lue lakimiehen vastaus Omataloyhtiö. Hallituksen esitys eduskunnalle EU:n yleistä tietosuoja -asetusta täydentäväksi lainsäädännöksi annettiin viime keväänä, mutta lakiehdotuksen käsittely on vielä kesken. Tietosuoja -asetusta tulee täydentämään kansallinen tietosuojalaki, jolla on tarkoitus kumota nykyinen henkilötietolaki. Tätä lakia sovelletaan tietosuoja -asetuksen artiklan soveltamisalan mukaisesti.


Lähetetään 5-arkipäivässä. TULOKSET AVAINSANALLA: tietosuoja taloyhtiössä. Ajankohtaista Ovatko henkilötiedot taloyhtiössä suojassa? Taloyhtiö ja isännöitsijä pitävät yllä osakasluetteloa ja tietoja huoneistoissa asuvista henkilöistä. Seloste tietosuoja -asioista taloyhtiössä Asunto-osakeyhtiönne henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä isännöintiyritykseemme.


Taloyhtiössänne kerätään henkilötietoja, jotta voidaan ylläpitää taloyhtiön lakisääteisiä ja muita välttämättömiä rekistereitä yhtiön talouden, hallinnon ja teknisen ylläpidon hoitamiseen. Keväällä voimaan astunut tietosuoja -asetus vaikuttaa taloyhtiön asukkaan ja hallituksen arkeen. Asiantuntija kertoo, miten voit välttää tietosuojamunaukset. Taloyhtiöistä ne, jotka ovat hoitaneet tietosuojaan liittyvät velvoitteensa huolellisesti tähänkin mennessä, eivät joudu asetuksen myötä tekemään toiminnassaan suuria. Taloyhtiön hallitus vastaa siitä, että taloyhtiön tietosuojavastuu on hoidettu.


Käytännössä isännöinti ylläpitää taloyhtiön henkilörekistereitä ja huolehtii tietosuoja -asetuksen tuomista velvoitteista. Taloyhtiön tietosuojaseloste kertoo, miten taloyhtiössä käsitellään henkilötietoja ja miten tietoturvasta on huolehdittu. Sähköauton lataaminen onnistuu taloyhtiössä siinä missä omakotitalossakin.


Taloyhtiöltä on suositeltavaa aina pyytää lupa niin ajoneuvon lataamiseen kuin kiinteän latauslaitteen asentamiseenkin. Asukkaan ei siis tulisi ladata ajoneuvoa ilman taloyhtiön erillistä lupaa esimerkiksi parkkipaikan lämmitystolpista. Turvakamerat on reksiteröitävä ja rekisteröintitodistus on laitettava sellaiseen paikkaan esille, että sen näkee kaikki kiinteistössä liikkuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit