perjantai 5. huhtikuuta 2019

Alle 16vuotiaan vammaistuki

Alle 16-vuotiaan vammaistuki. Tuen tavoitteena on tukea vammaisen tai sairaan alle 16-vuotiaan lapsen päivittäistä elämää. Lapsi voi saada vammaistukea, jos hän vammansa tai sairautensa vuoksi tarvitsee säännöllistä hoitoa, huolenpitoa ja kuntoutusta.


Näin haet alle 16-vuotiaan vammaistukea. Hakemus ja liitteet tulee lähettää Kelaan postitse.

Tuen jatko- tai korotushakemus tehdään samalla lomakkeella. Muista tehdä jatkohakemus ajoissa. Vammaistukea alle 16-vuotiaalle.


Kela voi myöntää alle 16-vuotiaan vammaistukea, jos lapsen hoidosta ja kuntoutuksesta aiheutuu vähintään kuuden kuukauden ajan tavanomaista suurempaa rasitusta ja sidonnaisuutta verrattuna vastaavan ikäiseen terveeseen lapseen. Tukea ei myönnetä yksinomaan kustannusten perusteella. Liitä hakemukseen lääkärinlausunto C, joka ei saa olla puolta vuotta vanhempi.


Myös lääkärinlausunto B tai muu vastaava lääketieteellinen selvitys lapsen terveydentilasta on riittävä, jos siinä on tuen ratkaisemiseksi tarvittavat tiedot.

Kelan alle 16-vuotiaan vammaistuen tavoitteena on tukea pitkäaikaisesti sairaan tai vammaisen lapsen selviytymistä jokapäiväisessä elämässä. Tämän lain mukainen alle 16-vuotiaan vammaistuki vastaa lapsen hoitotuesta annetun lain mukaista lapsen hoitotukea. Hakemukseen tulee liittää lääkärinlausunto. Vanhempien ja lapsen tuloilla tai muulla varallisuudella ei ole vaikutusta tuen saamiseen.


Jos lapsella on asianmukaisesti diagnosoitu keliakia tai ihokeliakia, hänellä on oikeus perusvammaistukeen 16-vuotiaaksi asti. Aikuisen vammaistuki. Kela tukee vammaisia ja pitkäaikaisesti sairaita. Kela vammaistukia ovat alle 16- ja yli 16-vuotiaan vammaistuki sekä eläkettä saavan hoitotuki.


Tuen tarkoituksena on tukea yli -vuotiaan vammaisen tai pitkäaikaisesti sairaan henkilön jokapäiväistä elämää, työtä tai opiskelua. Diabeetikoille tärkeitä sosiaaliturvan tarjoamia etuuksia lääkkeiden ja hoitovälineiden lisäksi ovat muun muassa: alle 16-vuotiaan vammaistuki , vuotta täyttäneen vammaistuki , eläkettä saavan hoitotuki, omaishoidon tuki, erilaiset vaihtoehdot kuntoutukseen ja invalidivähennys verotuksesa. Kuukausittain maksettava lapsen vammaistuki on porrastettu kolmeen ryhmään hoidon aiheuttaman rasituksen ja sidonnaisuuden mukaan. Saako astmaan Kelan vammaistukea alle v. Tuen saaminen ei riipu vanhempien tai lapsen tuloista tai varallisuudesta.


Meillä lapsi täyttää toukokuussa v. Tuki myönnetään yleensä tietyksi ajaksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa vammaisetuuksia koskevan lainsäädännön kehittämisestä ja valmistelusta. Niiden tarkoituksena on tukea itsenäistä selviytymistä ja kompensoida sairaudesta aiheutuvia kustannuksia. Myöntämisen perusteita ovat esimerkiksi vammasta tai sairaudesta johtuva avun, ohjauksen ja valvonnan tarve.


Jos alle 16-vuotiaan lapsen sairaus tai vamma edellyttää vanhemman mukana oloa lapsen sairaalahoidossa tai kotihoitoa sairaalajakson jälkeen, ansionmenetystä palkattomista työssä poissaoloista korvaa Kelasta lääkärin D-todistuksella haettava erityishoitoraha. Sen hakemiseen tarvitset virallisen diagnoosin. Täydentävä toimeentulotuki. Jos haet täydentävää toimeentulotukea keliakian aiheuttamista ylimääräisistä kustannuksista, tarvitset virallisen diagnoosin.


Kaikki vammaiset henkilöt eivät voi hakea korttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit