maanantai 7. lokakuuta 2019

Luonnekuvaus työhakemukseen

Listasimme kymmenen asiaa työhakemuksesta, joita kannattaa välttää. Vältä nämä virheet työhakemuksessa, jotta sinä olisit yksi haastatteluun valituista. Katso nyt myös Rekrytointi. Näin löydät ja nappaat kesätyöpaikan“! Valmennuksessa saat parhaat opit kesätyönhakuun ja otat ensimmäiset askeleet kohti elämäsi kesätyöpaikkaa.


Joka paikassahan sanotaan, että työhakemus pitää olla _erottuva_. Eli jos kirjoitat hakemukseen olevasi luotettava, asiakaspalveluhenkinen ja oma-aloitteinen niin hakemuksesi on massaa ja menee saman tien roskikseen, koska kaikkihan kirjoittavat nuo samat litaniat. Vierailija: eli nettihakemuksessa on kohta kerro itsestäsi ja pitkä tila kirjoittaa. Ajattelin kertoa luonnollisesti luonteestani, kiinnostuksistani jne.


Mutta miten on, kertoako vai ei perheestä ja lapsista? CV eli ansioluettelo on nimensä mukaisesti luettelo, joka kertoo työnantajalle työkokemuksestasi sekä osaamisestasi. Panosta luovuutesi siis CV:n sijasta työhakemukseen ! Olen erittäin kiinnostunut juuri tästä työtehtävästä, sillä yrityksenne on minulle entuudestaan tuttu ja olenkin käyttänyt useasti palvelujanne. Molempien etu on, että tilanteessa onnistutaan ja saadaan oikeanlainen kuva molemmin puolin.


Meille työnantajana on erittäin tärkeää voida kertoa yrityksestä, toimintakulttuurista ja arvoistamme jotta hakija saa realistisen kuvan yrityksestä. Koska työnhakijoita on runsaasti, on tärkeää räätälöidä työhakemus hakemaansa paikkaa varten. Sen sijaan, että kehuisi nopealla oppimiskyvyllään, kannattaa antaa konkreettisia esimerkkejä!


Jokainen tuntee mielikuvan siitä, että työhakemukseen ”kuuluu laittaa lista hyvältä kuulostavia ja sosiaalisesti hyväksyttäviä taitoja. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja bla bla. Rekrytoijana minulla on tähän kaksi sanaa sanottavana: ei ja ei. Aluksikin, piirteiden tulisi kuvata aidosti sitä millainen olet.


Esimerkkejä hakemuskirjeistä. Tältä sivulta löydät esimerkkejä erityyppisistä työhakemuksista ja saatekirjeistä. Monsterista saat tukea työpaikan etsimiseen sekä kaikkiin työelämän käänteisiin. Se kertoo rekrytoijalle nopeasti kaiken oleellisen työnhakuun liittyvän tiedon.


Olen kirjoittanut monesti, että olen pahasti koukussa vartalon suolakuorintaan. Ansioluettelo eli CV. Kuorinnan teen itse muutamasta aineesta - joskus vähän useammastakin. No, tällä kertaa kuorintaan pääsi suolan lisäksi myös kahvia ja voi kuinka ihanaa siitä tulikaan!


Itse olen sitä mieltä, että meiltä jokaiselta pitäisi löytyä oma CV ns. Luulisi jo, että tämä nykyinen maailma on osoittanut sen, että mikään ei ole ikuista. Useasti ansioluettelo sisältää profiili osion, mutta minne sinne oikein tulee? Tässä kirjoituksessa käymme läpi, että mikä on profiilin tarkoitus ja mitkä ovat ne asiat, joista on todella hyötyä, kun lisäät ne profiiliin. Niin, vaikea hakea, vaikka ei olisi ollut edes kauaa työttömänä.


Pikkuhiljaa koko työnhaku alkaa ottamaan siinä määrin päähän, että vuoden, parin päästä sitä luovuttaa jo suosiolla ja antaa koko homman olla - kyllä ne sossunkin rahat sentään jotain on, vaikka niillä ei saa kunnollista asuntoa sen homeisen tilalle, ei ole mahdollisuuksia lomaan ja. Kun olet ladannut CV-pohjan koneellesi, on aika alkaa hommiin. CV:n kirjoittaminen lähtee usein liikkeelle profiilin tekemisestä.


Nykyään profiili eli esittelyteksti ansioluettelossa on enemmän sääntö kuin poikkeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit