maanantai 7. lokakuuta 2019

Vuokralaisen irtisanominen maksamattomat vuokrat

Etsimme luotettavat vuokralaiset markkinajohtajan ammattitaidolla. Hovioikeuden ratkaisua edeltävästi käräjäoikeus oli perusteluissaan lausunut vuokramaksun olevan vuokralaisen tärkein velvollisuus ja että kahden tai kolmen kuukauden laiminlyönti vuokranmaksun suhteen yksinään on riittävä peruste purkamiselle. Mikäli varoituksesta huolimatta vuokralainen jatkaa laiminlyöntiä, vuokrasopimus voidaan purkaa. Ainoastaan silloin, kun purkuperusteena on maksamattomat vuokrat , vuokraoikeuden luvaton siirto tai huoneiston hallinnan luvaton luovutus, voidaan sopimus purkaa ilman erillistä varoitusta.


Jollei irtisanomista ole suoritettu siten kuin tässä pykälässä säädetään, irtisanominen on tehoton. Määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen. Tuomioistuin voi oikeuttaa vuokralaisen tai vuokranantajan irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen tai momentissa mainitulla erityisellä perusteella. Ulosottomies hoitaa aina vuokralaisen konkreettisen häädön. Erääntyneen vuokran voit jättää perintään täällä.


Asia hoituisi helposti, jos vuokralainen sanoisi itse sopimuksen irti. Siihen kun ei tarvita mitään erityisiä perusteita. Vuokrasopimuksen irtisanominen. Lain mukaan vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kuukausi ja asiasta täytyy vain ilmoittaa kirjallisesti vuokranantajalle.


Sen sijaan vuokranantaja ei saa tahtoaan nopealla aikataululla läpi. Aika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, ellei toisin ole sovittu. Jos sopimus sanotaan irti esimerkiksi 9. Velvollisuus maksaa vuokra ajallaan on vuokralaisen tärkein sopimusvelvoite.


Yleensä vuokralainen maksaa vuokrat ajallaan laaditun vuokrasopimuksen mukaisesti. Toisinaan kuitenkin käy niin, että vuokraa ei makseta sovitusti. Tällöin asiaan on syytä reagoida pikaisesti ja olla yhteydessä vuokralaiseen esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse sekä huomauttaa maksamattomasta vuokrasta.


Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan. Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa.


No siis jos se käräjäoikeuden päätös on jo, niin sitten menee se pari viikkoa. Tuskin sittenkään kauaa, vaikkei sitä ole, sehän on ihan vaan paperinpala millä sen saa, ei sen käsittelyssä kauan mene. Yksityiseltäkään ei sitten välttämättä saa asuntoa, koska luottotiedothan tuossa menee, ne vuokrat menee ulosottoon. Maksamattomat vuokrat aiheuttavat useimmiten eripuraa vuokranantajan ja vuokralaisen välillä. Jos yllättävän syyn takia ei joskus pysty maksamaan vuokraa ajallaan, tulee silloin ottaa välittömästi yhteys vuokranantajaan.


Olemme sopineet vuokralaisen kanssa, että jos tulee joskus ongelmia maksun suhteen, hän voi aina ottaa yhteyttä ja neuvotellaan sitten asiasta erikseen. Näin hän ei ole kuitenkaan menetellyt. Vain laissa säädetyt perusteet oikeuttavat purkamaan vuokrasopimuksen. Yksi vaihtoehto, että irtisanot vuokralaisen syynä esim. Vaikka ihannetilanteessa jokainen vuokralainen maksaa vuokransa ajallaan, yksi asuntosijoittajien yleisimmistä ongelmista on juuri maksamattomat vuokrat.


Tällaisen tilanteen tullen asuntosijoittaja joutuu perimään vuokralaiselta rästiin jääneitä vuokria. Normaalia elämää tai ei, on vuokranantajan hyvä toimia yhteistyössä isännöitsijän kanssa, jotta kaikkien asukkaiden asuminen olisi mukavaa. Jos ilmoitukset vuokralaisen häiritsevästä elämästä ovat perusteettomia, voi vuokranantaja ehdottaa isännöitsijän, vuokralaisen ja häiriötä kokevan naapurin välistä keskustelutilaisuutta. Sama oikeus vuokrasuhteen jatkamiseen on sillä, joka oli vuokrannut huoneiston yhdessä kuolleen vuokralaisen kanssa.


Tuomioistuin voi vuokralaisen vaatimuksesta harkintansa mukaan alentaa vuokraa tai muuttaa vuokran määräytymistä koskevaa ehtoa, jos vuokra olennaisesti ylittää vuokra-arvoltaan samanveroisten ja samaan tarkoitukseen käytettyjen huoneistojen alueella käyvät vuokrat ilman huoneenvuokrasuhteissa hyväksyttäväksi katsottavaa syytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit