keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Kotitalousvähennys nuohous

Taulukkoon on koottu asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa tehtäviä tavanomaisia töitä. Kaikki työt eivät oikeuta kotitalousvähennykseen, vaikka työ tapahtuisikin verovelvollisen asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.


Kaikista kotiin tai vapaa-ajan asunnolle ostettavista palveluista ei suinkaan saa kotitalousvähennystä. Kaikista tyypillisin esimerkki työstä, josta ei saa kotitalousvähennystä on varmastikin nuohous. Nuohous on rajattu kotitalousvähennyksen ulkopuolelle, mutta esimerkiksi piipun tai hormin kunnostuksesta kotitalousvähennystä kyllä saa.


Kotitalousvähennys on omassa henkilökohtaisessa verotuksessa tehtävä vähennys tietyistä kotitalouden teettämistä töistä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet maksanut verovuonna oikean määrän veroa, saat kotitalousvähennyksen veronpalautuksena. Kotitalousvähennyksen avulla työn ostaminen tulee halvemmaksi ja työtä myyvälle toimijalle se tarjoaa hyvän myyntivaltin.


Jos olet maksanut veroja liian vähän, vähentää kotitalousvähennys maksettavaksesi tulevaa täydennysveroa. Kuuluuko nuohous kotitalousvähennyksen piiriin? Useat kiinteistöön kohdistuvat huolto- ja kunnossapitotoimenpiteet kuuluvat vähennyksen piiriin, mutta nuohous ei ole yksi niistä. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä.


Esimerkiksi näin: Pelastuslaki edellyttää, että kiinteistön tulisijat ja normit nuohotaan säännöllisesti. Koska nuohous on lakisääteinen palvelu, siitä ei saa kotitalousvähennystä. Sen sijaan nuohoojan tekemät muut työt, kuten ilmanvaihtokanavien puhdistus tai öljypolttimon huolto oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Listasimme kesäistä kotitalousvähennykseen oikeuttavaa puuhaa – ja viisi yllättävää työtä, joista vähennystä ei saa.


Tutustu alta kotitalousvähennyksen ehtoihin ja esimerkkilaskelmiin. Järvenpäässä on yrityksemme toimiala. Asiakkaitamme ovat yksityiset kodinomistajat, taloyhtiöt, yritykset, ravintolat, kaupungit ja kunnat. Prosentin laskemisen jälkeen hinnasta vähennetään 1euron omavastuuosa. Nuohoukset, ilmanvaihtokanavien puhdistukset ja säädöt.


Lain velvoittama kunnossapito, kuten nuohous , ei oikeuta vähennykseen. Kun kuluttaja ostaa palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, hän voi vähentää osan kuluista verotuksessaan kotitalousvähennyksenä. Annamme sinulle puhdistuksen yhteydessä tarvittavat lomakkeet sekä ohjeistamme sinut kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen.


Näillä sivuilla esittelemme toimialojamme, henkilöstöä sekä käyttämäämme kalustoa. Piipputiimi toimii kahdella eri osa-alueella, ilmastoinnin puhdistus ja nuohous. Nuohousalueena on Karttula, Tervo, Tuusniemi ja Kuopion 1-piiri, joka käsittää Kuopion pohjoisen ja läntisen maaseudun sekä Riistaveden. Jotta nuohous voidaan suorittaa turvallisesti, tulee kiinteistön savupiipulle johtavat tikkaat olla kunnossa.


Tikkaiden tulee olla kunnolla kiinnitetyt ja riittävän tukevat. Nuohooja joutuu liikkumaan kaikkina vuodenaikoina ja esimerkiksi sateen liukastama katto on erittäin vaarallinen. Koti kuntoon ikääntymisen varalle. Valtaosa ikääntyneistä haluaa asua kotonaan mahdollisimman pitkään. Useimmat pystyvät siihen hyvin, etenkin, jos kodissa tehdään muutostöitä.


Muista kotitalousvähennys. Saat meiltä tarvittavat lomakkeet ja ohjeet kotitalousvähennyksen hankkimiseen. Yritys on Nuohousalan Keskusliiton, Lapin Piirinuohoojat Ry:n jäsen, sekä Suomen yrittäjien jäsenyritys. Ilmanvaihtoakanavien puhdistus hoituu kätevästi kun asialla on luotettava ammattilainen Nuohous - ja ilmastointipalvelu Mikko Koukku.


Palvelemme yksityisiä kotitalouksia sekä yrityksiä Pohjois-Karjalassa. Noki on hyvä eristysaine. Ilmanvaihtokanavat tulee puhdistaa säännöllisesti, riippuen hieman IV-järjestelmästä. Mikäli savuhormi, tulisijan savusolat ja lämmityskierto ovat nokiset, tulisija ei luovuta kunnolla lämpöä eikä se vedä enää kunnolla.


Cervi on täyden palvelun ilmanvaihtoalan yritys. Meiltä ilmanvaihdon puhdistus, huolto ja korjaus: Pyydä tarjous - pääset nauttimaan raikkaasta sisäilmasta! Ilmastoinnin puhdistusta ja nuohousta. Nuohous ja puhdistus Soikkeli Oy palvelee Jyväskylän alueella. Ota yhteyttä ja varaa aika!


Jos mökillä on monta kohtaa rempallaan, kotitalousvähennys kannattaa ottaa huomioon, kun remonttien aikataulua suunnitellaan. Jos työt ja laskun maksu osuvat vuoden vaihteen tienoille, on hyvä tietää, että laskun maksuaika määrää, minkä vuoden verotukseen vähennys kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit