perjantai 4. lokakuuta 2019

Määräaikainen työsopimus malli

Siitä siis termi määräaikainen työsopimus. Työstä maksettava palkka ja muu vastike. Työsopimuksen voi laatia kirjallisesti tai suullisesti.


Suullinen sopimus on helposti altis jälkikäteisille erimielisyyksille, ja monesti työnantaja on tällöin heikommassa asemassa. Tee työsopimus siis kirjallisesti. Työnantajan on lisäksi tärkeä muistaa muutama perusehto. Olemme laatineet sinua varten työsopimus esimerkin, jota voit hyödyntää kun olet itse laatimassa sopimusta tai haluat tarkistaa tulevan sopimuksesi asioita.


Tutustu esimerkki työsopimukseen tarkemmin. Määräaika sitoo sekä työnantajaa että työntekijää. Tällöin voidaan luotettavasti tarkistaa, mitä on sovittu.


Myös kesätöitä ja muita lyhyitä työsuhteita koskevat työsopimukset on hyvä tehdä kirjallisesti. Perusteita voivat ollasijaisuusharjoittelutyön luonnekausiluontoisuus. Laadukas työsopimus pienentää työnantajan riskejä.


Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto. Jos perusteltua syytä ei ole, määräajaksi solmittua työsopimusta pidetään toistaiseksi voimassa olevana. Yhtään määräaikaista työsopimusta ei saa tehdä ilman painavaa syytä.


Määräaikainen työsopimus malli

Jos työnantaja tarvitsee sinua jatkuvasti, työsuhteesta täytyy tehdä vakituinen työsopimus. Työ voi olla kokoaikaista tai osa-aikaista, vakituista (toistaiseksi voimassa oleva), määräaikaista tai vuokratyötä. Lataa sopimusmalleja ja lomakkeita esimerkiksi työsopimusta, johtajasopimusta, osakassopimusta tai työtodistuspyyntöä varten. Yli viideksi vuodeksi tehty määräaikainen työsopimus irtisanotaan samalla tavalla kuin toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Jos määräaikainen työsuhde kestää alle vuoden, koeaika saa olla korkeintaan puolet työsuhteen kestosta.


Yli vuoden pituisissa työsuhteissa koeaika saa olla korkeintaan kuusi kuukautta. Osa-aikaisuus voi siis tarkoittaa esimerkiksi vain kuuden tunnin työpäivää tai viikoittaista tunnin työaikaa. Yleiskäyttöinen työsopimuspohja (.docx-tiedosto) Rakennusliiton työsopimuspohjat rakennustyötä varten löytyvät täältä.


Määräaikainen työsopimus malli

Nollasopimus tarkoittaa osa-aikaista työsopimusta, jossa ei ole sovittu tarkkaa työaikaa vaan ainoastaan työajan vaihteluväli. Se on yleensä nollasta tunnista työehtosopimuksen mukaiseen enimmäistyöaikaan, esimerkiksi 0–1tuntia ja minuuttia kolmessa viikossa. Jos teet nollasopimuksen, sinulle siis ei. Kirjoita päivämäärä napsauttamalla tätä.


Sekamuotoinen työsopimus on määräaikainen sopimus, joka voidaan irtisanoa sopimuskauden aikana. Mikäli työsuhteessa on meneillään koeaika, voi tänä aikana työsopimuksen purkaa ilman irtisanomisaikaa. Jos kyseessä on määräaikainen työsopimus ei työsopimuksen irtisanominen ole mahdollista. Jos työsuhteessa on koeaika, ilmoita työsopimuksessa myös sen pituus.


Jos työsopimus on määräaikainen , siitä on käytävä ilmi työsuhteen kesto ja määräaikaisuuden peruste. Jos työsopimus koskee vähintään kuukauden kestävää ulkomaantyötä, mainitse siinä myös työn kesto ja valuutta, jossa palkka maksetaan. Toisin sanoen se alkaa sovitusta päivästä ja päättyy sovittuun päivään. Ilmoittaudu TE-toimistoon. Työsuhde voi päättyä monesta eri syystä.


Vakituisen työntekijän työsuhde voi päättyä irtisanomiseen, irtisanoutumiseen tai työsuhteen purkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit