keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Thl toimintakykymittari

THL pitää tärkeänä, että toimintakyky ja siihen vaikuttavat ympäristö- ja yksilötekijät ymmärretään laajasti ja että toimintakyvyn arviointi osataan toteuttaa asiakasta kuunnellen. TOIMIA-verkosto ja sen toiminta. THL tutkii väestön toimintakykyä ja yhtenäistää toimintakyvyn ymmärtämistä, mittaamista ja arviointia sote-toimijoiden kanssa. THL -toimintakykymittareiden rakenneluokitus.


Haluaisimme näyttää tässä kuvauksen, mutta avaamasi sivusto ei anna tehdä niin. Tulosten tietotyypit. Seuraavat RAI-instrumentit ovat käytettävissäsi.


Vaikuttavuuden arviointi ja toimintakyvyn mittaaminen sosiaalipalveluissa. FT Heidi Anttila, THL heidi. Masennustilasta kärsivän potilaan toimintakyky heijastaa yleensä voimakkaasti hänen ajankohtaista oiretilaansa ja usein siinä näkyvät myös aiempien sairausjaksojen jälkivaikutukset. Kotihoidon RAI- toimintakykymittari mittaa kokonaisvaltaisesta asiakkaan toimintakykyä.


Mittarin avulla tehdään asiakkaalle hoito- ja palvelusuunnitelma, joka takaa asiakkaalle laadukkaat ja tarkoituksenmukaiset palvelut. Mittarin tuloksia voidaan hyödyntää palvelujen suunnittelussa, laadun seurannassa ja resurssien käytön suunnittelussa. RAI-järjestelmä on standardoitu tiedonkeruun ja havainnoinnin välineistö, joka on tarkoitettu asiakkaan palvelutarpeen arviointiin sekä hoito-, kuntoutus- ja palvelusuunnitelman laatimiseen. Fyysisen kunnon osa-alueet Lihasvoima esim. Hapenottokyky esim.


WHOQOL-BREF mittarin osalta kiinnostus liittyy sen kykyyn kuvata asiakkaan toimintakykyä ja ennen kaikkea sen sosiaalista ulottuvuutta. Kerron mittareista tarkemmin alaluvussa 3. Mittareiden käyttö ei ole sosiaalialla yhtä yleistä kuin esimerkiksi terveydenhuollossa. Suomessa RAIsta vastaa Terveyden ja Hyvinvoinninlaitos THL.


Tarjoamme kattavasti myös muita päteviä mittareita hyvinvoinnin edistämiseen. Raisoftin kaikki arvioinnit tuottavat kattavia raportteja hoitotyön kaikille tasoille. Kun asiakastason arvioinnit toteutetaan säännöllisesti, kertoo raportti välittömästi asiakastason muutokset. Luokitus yhtenäistää radiologisten konsultaatioiden käyttöä, kansallista sähköisen potilaskertomuspalvelua, tilastointia, hinnoittelua ja laskutusta.


Reumapotilaalla tulee olla Kansallisen Rokotusohjelman ( THL ), suosittelemat rokotukset kunnossa ennen matkustamista. Maakohtaiset suositukset on myös tärkeä huomioida Matkailijan terveysopas ( THL ). Koska reumatauteihin liittyy lisääntynyt tulehdustautien riski, tulee matkustaessa huolehtia erityisesti käsihygieniasta. Asiakkaat kokevat asioidensa toistamisen useampaan kertaan turhauttavaksi.


Kelan kehittämisrahaston rahoittamassa THL :n, Invalidiliiton ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yhteistyöhankkeessa kehitettiin asiakkaille prototyyppi toimintakyvyn itsearviointia helpottavasta sovelluksesta ja testattiin sen käytettävyyttä. SADe sosiaali- ja terveysalan palvelukokonaisuudesta on kirjoitettu hanketasolla loppuraportti. Tässä kerrotaan lyhyesti palvelukokonaisuuteen kuuluneen Yleinen sosiaali- ja terveystieto sekä avuntarpeen itsearviointimenetelmät-projektin toteutuksesta. Projektin toteutuma on raportoitu kuukausittain VM:n erillisessä raportointijärjestelmässä. Syrjäytymisen kokonaiskustannukset riippuvat vahvasti siitä, suorittaako nuori peruskoulun jälkeisen tutkinnon vai ei.


Lääkärinlausunnot ja -todistukset. Kela korvaa sairaudesta tai sairaan lapsen hoidosta aiheutuvaa ansionmenetystä, järjestää kuntoutusta ja tukee kuntoutuksen aikaista toimeentuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit