Mittaa yrityksesi prosesseja kännykällä. Osoita parannus faktoilla. Mittari arvioi päivittäistä perustoimintaa. Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet Elintavat ja ravitsemus Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen Hyvinvointi- ja terveyserot Ikääntyminen Infektiotaudit ja rokotukset Kansantaudit Lapset, nuoret ja perheet Maahanmuutto ja kulttuurinen moninaisuus Mielenterveys Rokottaminen Sote-uudistus Sukupuolten tasa-arvo Tiedonhallinta sosiaali.
Rava- mittari on kehitetty arvioimaan ikäihmisen toimintakykyä ja avun tarvetta, se on valtakunnallisesti yleisesti käytössä.
Sunnaas ADL indeksi- mittari on kehitetty Norjassa, joka on tarkoitettu asiakkaan itsenäisyyden tai avuntarpeen määrittämiseen. PARADISE24-kyselystä on kehitetty suomalainen versio, mihin on alkuperäisten kysymysten rinnalle lisätty arvio muutostoiveista hoitohenkilöiden pyynnöstä. ARVOA -toimintakykymittaria voidaan käyttää lapsi- ja perhepalveluissa sekä lastensuojelun asiakastyössä apuvälineenä asiakasperheen toimintakykyyn vaikuttavien riskitekijöiden ja voimavarojen arvioinnissa. Iäkkäiden toimintakyky Työikäisten toimintakyky Lasten ja nuorten toimintakyky Vaikeavammaisten toimintakyky Toimintakyky väestötutkimuksissa Käsiteryhmä (toimintakyvyn käsitteet ja termit) Svenska termgruppen Sosiaalialan sosiaalisen toimintakyvyn arviointi. Heikentynyt kognitiivinen toimintakyky vaikuttaa vanhuksen terveyteen.
Ikääntymisen myötä mieleen painaminen ja muistissa säilyminen heikkenevät, mieleen palauttaminen hidastuu, aloitteisuutta ja ponnistelua vaativa prosessointi heikkenee, vapaa mieleen palautus heikkenee. Hankkeessa kehitettiin tutkimustietoon pohjautuvat käytännöllinen kysymyssarja, joka linkittyy kansainväliseen toimintakyky luokitukseen (ICF).
Tavoitteena oli hoitoon, kuntoutukseen ja tutkimukseen soveltuva kysymyssarja, joka sisältää useiden aivotoiminnan häiriöiden yhteydessä yleisesti esiintyvät psykososiaaliset vaikeudet. Toimintakykyä voidaan mitata usealla eri tavalla, mutta useimmiten se kattaa arjen toimintoja ja niissä selviytymistä. Tähän katsaukseen on vallittu toisaalta juuri tällainen arjesta selviytymistä kuvaava mittari sekä toisaalta muistinsa huonoksi kokevien osuutta kuvaava muuttuja.
Ikääntyneen toimintakyvyn ja arjen voimavarojen tukeminen 9. Aktiivisempi arki -työpaja (Valo ry) on suunniteltu kaikille suomalaisille työpaikoille, erityisesti sellaisille, joilla istutaan paljon. Työpajan tavoitteena on kiinnittää huomiota jokaisen omaan ja työyhteisön päivittäiseen arjen aktiivisuuteen ja tarvittaessa motivoida liikkeen lisäämiseen ja istumisen vähentämiseen. TOIMINTAKYVYN OSA-ALUEET JA NIIDEN ARVIOIMINEN Arjen toimintakyky kuntoon 18. Toimintakyky kuntoon on yksi kolmesta Sosiaali- ja terveysministeriön Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi perustamasta ylimääräisestä avustusohjelmasta.
Sen kohteena ovat työikäiset suomalaiset, joiden toimintakyky on heikentynyt tai vaarassa heikentyä. Ohjelmaa hallinnoi STEA, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen. Palvelutarpeen arviointeja te-kevät arjen tuen palveluissa palveluohjaajat, kotiutushoitaja sekä kotihoidon palveluvas-taava asiakkaan yksilöllisen tilanteen mukaan. Sairaalasta kotiutuvien asiakkaiden osalta palvelutarpeen arviointi tapahtuu pääosin kotiutushoitajan kautta.
Mitä toimintakyky on? Toimintakyky on yksilön kykyä selviytyä jokapäiväisistä arjen haasteista ja tehtävistä ØKohtuullinen toimintakyky on yksi työkyvyn edellytyksistä ØToimintakyky jaetaan usein psyykkiseen, sosiaaliseen, kognitiiviseen ja fyysiseen alueeseen. Myös eettisestä toimintakyvystä puhutaan esim.
Myös kaikki sanallinen ohjaus ja neuvonta ovat avuntarvetta, jos toiminto ei tapahdu ilman tätä ohjausta tai neuvontaa.
Arvion toimintakyvystä tekee aina omahoitaja tai se hoitaja, joka parhaiten tuntee asiakkaan. CPS – mittari Kyky selviytyä arjen askareista: liikkuminen, asioiden hoitaminen Kyky selviytyä päivittäisistä perustoiminnoista: pukeutuminen, peseytyminen, syöminen, Aistitoiminnot (kuulo, näkö, puhe) Sairaudet, lääkitys, kipu ym. Toiminta voi sekä vahvistaa että myös esimerkiksi ollessaan yksipuolista heikentää toiminta-kykyä. Oma oppiminen LÄHTEET LIITTEET Liite 1. Arjen toimintakyky : kysymystä arjen toimintakyvystä Oma väylä -hankkeen loppuseminaari 4. Arviointimenetelmien vertailutaulukko Liite 2. Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) on maan kattavin kokonaisturvallisuuden kouluttaja.
MPK kouluttaa selviytymään paremmin arjen vaaratilanteissa ja poikkeusoloissa. MPK on puolustusvoimien strateginen kumppani, joka tekee yhteistyötä kokonaisturvallisuusalan viranomaisten ja järjestöjen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.