tiistai 2. elokuuta 2016

Veroprosentti taulukko 2018

Pääomatulon veroprosentti. Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava. Mihin laskuria voi käyttää?


Oletukset: kunnallisveroprosentti 1 , kirkollisveroa ei ole otettu huomioon. Avio- tai avoliitto sekä rekisteröity parisuhde. Näin veroilmoitus, jonka saat postitse, on heti oikein.


Kun jäät eläkkeelle, tarvitset eläkettä varten uuden verokortin, sillä eläkettä verotetaan eri tavalla kuin palkkaa. Pyydä eläkeverokortti verohallinnolta mahdollisimman pian eläkepäätöksen saatuasi. Tiedot ovat kuntien internet-sivuilta.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Pääsäännön mukaan yrittäjän pääomatuloa on määrä, joka vastaa prosenttia (verovelvollisen niin vaatiessa tai prosenttia) yrityksen nettovarallisuudelle lasketusta tuotosta. Näin laskettu pääomatulo-osuus verotetaan prosentin verokannan mukaan.


Verokortteja ei yleensä tarvitse lähettää hakemuksen liitteeksi, koska kassa saa ennakonpidätystiedot sähköisesti suoraan verottajalta. Kassalla voimassaolevan verokorttisi tiedot näet WebKassasta kohdasta Omat tiedot - Verotiedot. Jos voimassaolevaa korttia ei ole, lähetä verokorttisi meille. Joulu-ja tammikuussa tuleva ensi vuoden verokortti on erilainen kuin ennen. Uudessa verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille.


Siinä ei ole enää palkkakauden tulorajoja, vaan pelkästään yksi tuloraja koko vuodelle. Esimerkki, Ailin eläketulovähennys. Tiesitkö, paljonko maksat veroa kotikuntaasi? Katso laskurista, olisiko naapurikunnassa halvempaa.


Nimellinen veroprosentti ei kerro koko totuutta maksamasi kuntaveron määrästä. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Lakisääteistä eläkettä verotetaan ansiotulona Lakisääteisten eläkkeiden verotus määräytyy pääosin samoin kuin muidenkin ansiotulojen verotus.


Verotonta tuloa ovat kuitenkin: kansaneläkkeen lapsikorotus eläkkeensaajan hoitotuki rintamalisä, veteraanilisä ja eläkkeensaajan asumistuki. Eläketulon ja palkkatulon vero- ja maksurasite eroavat erilaisten verovähennysten ja. Väestö Sisällysluettelo Väestörakenne 31. Väestöllinen huoltosuhde kunnittain Väestön ikärakenne 31.


Ulkomaiden kansalaiset Suomen kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset. Kokonaisuudessaan verokortin vuosituloraja vastaa 1kuukauden palkkaa. Osa Kelan etuuksista on veronalaista, osa verotonta tuloa.


Lista veronalaisista ja verottomista etuuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit