tiistai 4. huhtikuuta 2017

Hoitovapaa kvtes

Erityisäitiys-, vanhempain- ja hoitovapaa , poissaolo pakottavista perhesyistä sekä poissaolo perheenjäsenen tai muun läheisen hoitamiseksi ovat palkattomia. Perhevapaita ovat äitiys-, erityisäitiys-, isyys- ja vanhempainvapaa. Perhevapaisiin luetaan myös hoitovapaa , osittainen hoitovapaa sekä tilapäinen hoitovapaa. Myös poissaolo pakottavasta syystä kuuluu tähän ryhmään. Lähtökohtaisesti työnantaja ei voi kieltäytyä osittaisen hoitovapaan myöntämisestä.


Hoitovapaa työssä käyvälle vanhemmalle. Oikeus hoitovapaaseen perustuu työsopimuslakiin. Ilmoita vapaasta työnantajallesi viimeistään kuukautta ennen sen alkamista. Voit pitää hoitovapaasi yhdessä tai kahdessa osassa (jokaista lasta kohti).


Voit saada osittaista hoitorahaa, kun teet töitä enintään tuntia viikossa lapsen hoidon vuoksi. Osittainen hoitoraha. Työsopimuslain mukaan työntekijällä on oikeus saada hoitovapaata vanhempainrahakauden jälkeen lapsensa tai taloudessaan vakituisesti asuvan lapsen hoitamiseksi siihen saakka, kunnes lapsi täyttää kolme vuotta.


Tilapäinen hoitovapaa ja palkanmaksu. KVTES ja AVAINTA:n työehtosopimus: Palkka maksetaan enintään kolmelta peräkkäiseltä kalenteripäivältä lapsen sairastumisesta lukien. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä.


Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Voi jäädä kotiin hoitamaan alle 12-vuotiasta sairasta lasta. Aiemmin ikäraja oli 10-vuotta. Kyseessä on tilapäinen hoitovapaa , jonka ajalta maksetaan varsinainen palkka enitään kolmelta peräkkäiseltä kalenteripäivältä.


Muutos tulee voimaan heti. Palkallinen isyysvapaa piteni päivästä päivään. Opettajan työ ja tilapäinen hoitovapaa. Kun lapsi sairastuu äkillisesti, huoltajalla on oikeus saada tilapäistä hoitovapaata lapsen hoidon järjestämiseksi tai hoitamiseksi. Jos työnantaja ei myönnä työntekijälle osittaista hoitovapaata, työntekijällä on oikeus saada työnantajalta selvitys kieltäytymisen perusteista.


Jos virkavapaan käyttää muuhun tarkoitukseen, työnantajalla voi olla oikeus keskeyttää tai peruuttaa myöntämänsä hoitovapaa. Ottolapsen vanhemman oikeus hoitovapaaseen jatkuu kuitenkin siihen saakka, kun lapseksi ottamisesta on kulunut kaksi vuotta, enintään siihen asti, kun lapsi aloittaa koulun. Vanhempainvapaan jälkeen voit hoitaa lasta kotona. Voit olla hoitovapaalla, kunnes lapsesi täyttää kolme vuotta.


Kela maksaa kotihoidon tukea alle 3-vuotiaasta lapsesta. Hoitaja voi olla lapsen vanhempi tai joku muu, esimerkiksi isovanhempi tai palkattu hoitaja. Kotihoidon tukea ei voi saada, jos lapsi on kunnan päivähoidossa.


Ellei vielä vanhempainvapaan tai vuosiloman päätyttyä työt kutsu, voi jäädä hoitamaan lasta palkattomalle hoitovapaalle siihen saakka kunnes lapsi täyttää 3-vuotta. V: Ylityön tekemiseen tarvitaan lähtökohtaisesti aina työntekijän tai viranhaltijan suostumus jokaista kertaa varten erikseen. Työnantaja ei voi yksipuolisesti määrätä tekemään ylityötä vaikka sen vuoksi, että työpaikalla on henkilökuntavajausta. Eli aion syksyllä jäädä ositt.


Teen neljän päivän viikkoja. Miten kannattaa anoa hoitovapaa : toistaiseksi vai esim. Kannattaahan se keskeyttää kuitenkin kesäloman ajaksi, koska lomapäiviä kuluu viikossa, vaikka tekisi päivän työviikkoa ! Vai miten ihmeessä olette tuon sumplineet ? Osaisko joku nopeasti sanoa varmaksi tämän asian. Eli, jos olen tehnyt 1 työaikaa samassa työpaikassa pian 2v ajan ja nyt anon osittaista hoitovapaata heinä-syyskuulle (eli työaika), niin saanko lomarahat heinäkuussa koko vuoden keskitulosta vai siitä heinäkuun tulosta laskettuna? Lakia on muutettu 1. Opintovapaa vuosiloma.


Kertymisestä ja sen määrästä sovitaan usein työehtosopimuksessa, joten sieltä kannattaa tarkistaa asiaa. Lähtökohtana kannattaa selvittää, että onko osa-aikaisuus peruste ns. Työntekijälle kertyy myös vuosilomaa opintovapaan aikaan.


Yleisin osa-aikaisuuden peruste on osittainen hoitovapaa , jonka työantan tulee lähtökohtaisesti myöntää ad.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit