torstai 1. helmikuuta 2018

Asumistuki omistusasuntoon laskuri

Kela voi maksaa asumistukea ruokakunnalle, joka asuu omistusasunnossa. Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. Kelan asumistuki on tarkoitettu asumisesta aiheutuviin menoihin.


Vakinaisella Suomessa asumisella tarkoitetaan, että sinulla on Suomessa varsinainen koti ja oleskelet pääasiallisesti Suomessa. Laskuri arvioi, että hänen pitäisi sitä saada noin 3euroa. Eila lähetti hakemuksen verkossa Kelaan ja sai päätöksen vajaassa neljässä viikossa. Eila ilahtui: hänelle maksettiin takautuvasti asumistukea muutamalta kuukaudelta, kuusi kuukautta on maksimi.


Myös Eilan uusi miesystävä Erkki on eläkkeellä. Esimerkkimme asumistuki 41euroa on korkein mahdollinen yhden hengen ruokakunnalle maksettava asumistuen määrä. Korkeinta tukea saa asumismenojen ollessa vähintään enimmäisasumismenojen suuruiset ja huomioitavien tulojen ollessa enintään tulojen alarajan verran.


Asumistuki on silloin enimmäisasumismenoista. Voit kätevästi arvioida mahdollisen asumistukesi määrän laskurilla Kelan sivustolta. Vierailija: Ei, vaikka ollaan kerta kerran jälkeen haettu. Lapsia siis ja aina uuden synnyttyä yritetty.


Ei lasten lukumäärä ratkaise mitään jos sun mies tienaa esim. Yleisen asumistuen maksaminen omistusasuntoihin on lisääntynyt viime vuosina. Mutta omistusasuntojen osuus kaikista saajaruokakunnista on pienentynyt, kun saajien määrä yleisesti on kasvanut vielä enemmän, Kelan tieto- ja viestintäyksikön pääsuunnittelija Heidi Kemppinen kertoi Ilta-Sanomille. Näin vähennät remonttikulut. Selvitä, mitä remonttikuluja voit vähentää vuokratulojen verotuksessa.


Asunto-osakkeen tai kiinteistön vuokratulosta voi vähentää vuokraukseen liittyviä kuluja. Saan eläkkeensaajan asumistukea 365. Vuokraan sisältyy vesi. Mikäli olen oikein käsittänyt niin saamani eläkkeensaajan asumistuki eroaa joiltakin osin niin sanotusta yleisestä asumistuesta.


Määräämis sekä myöntämis perusteet ovat erilaiset. Yleinen asumistuki on tarkoitettu helpottamaan pienituloisten ruokakuntien asumismenoissa. Toimeentulotuen laskuri , sosiaalitoimisto, sosiaalipalvelutoimisto, Helsingin sosiaalitoimisto, toimeentulotuki. Voit saada yleistä asumistukea vuokra- tai omistusasuntoon. Omistusasunnossa laksetaan asumiskuluiksi lainan korot ja suorat asumiskulut, kuten vastike, lämmitys, vesi, yms.


Omistusasuntoon saa ihan samalla tavalla asumistukea kuin vuokra-asutnoon. Lainan lyhennyksen osuuteen tai yhtiön rahoitusvastikkeeseen ei saa tietenkään tukea. On se periaatteessa mahdollista, vaikkakin aika harvinaista, koska omistusasunnon menoista vain rajoitettu osa huomioidaan asumistuessa. Jos tukea omistusasuntoon saa, sen määrä euroina on yleensä selvästi pienempi kuin olisi vuokra-asunnossa. Yleensä tuki on parempi, jos asuu itse vuokralla, ja pitää sijoitusasuntoa.


Myös vapaa-ajan asuntoon voidaan asumistuki myöntää, jos se on ruokakunnan ainoa ja vakinainen asunto. Mitä asumisoikeusasuminen tarkoittaa? Minusta tämä on reilua: asumistukea tulojen mukaan.


On ollut todella ahdistavan köyhää, kun olimme välillä miehen kanssa molemmat työkkärikorvauksella ja ei saatu asumistukea, kun on oma talo, perintökesämökki sekä mun että miehen puolelta, jotka on tietty tarkoitettu lapsillemme ja lisäksi mieheni omistaa isänsä kanssa tämän kotitalon puoliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit