Opinnäytetyön perustamisosion tarkoituksena on antaa tietoa ja neuvoja yrityksen perustajalle. Perustamisosion lisäksi on tehty yritykselle liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelmasta selviää, onko yritystoiminta kannattavaa.
Tietoa olen kerännyt Uusyrityskeskuksesta, Lakesista ja Ely-keskuksesta. Työssä käytettiin hyväksi yrityksen perustamiseen liittyvää keskeistä tietoa, lainsäädäntöä sekä tietoa ikääntyneiden laadukkaasta hoitotyöstä. Minulla ja miehelläni on monta vanhenevaa mummoa ja äitiä sekä yksi pappa, joiden ainoita jälkeläisiä me olemme. Jos siellä annetaan sairaan-tai terveydenhoitoa, niin se vaatii opistoasteen tutkinnon eli sh tai th. Mitkä pykälät hoitokodin perustajan pitää lukea?
Olemme osuuskunnan perustamista suunnitteleva joukko naisia. Osalla meistä on sosiaalialan koulutus. Halusimme yhdistää sukupolvet ja tuoda iloa, jotain vähän erilaista tänne hoivakodin arkeen, yrittäjä Anniina Raatikka sanoo.
Alkutapaamisessa kartoitetaan asukkaiden mieltymyksiä ja toiveita tuokioiden suhteen. Näin tehtiin myös Oriveden Ruusukujalla, missä keskusteltiin pian musiikista ja juhannustansseista. Työn keskeisenä tarkoituksena oli selvittää kirjallisten lähteiden avulla miten hoitokotiyritys perustetaan ja mitä yrittäjältä vaaditaan sekä millaista on ikääntyneiden laadukas hoitotyö.
Työn tavoitteena oli laatia liiketoimintasuunnitelma ikääntyvien hoitokodin perustamista varten. Teoreettisena viitekehyksenä on sosiaalinen yrittäjyys, asiakaslähtöisyys vanhusasiakkaan näkökulmasta, yrityksen perustamisen vaiheet ja liiketoimintasuunnitelma. Hoivakodin täytyy täyttää hoivakodille asetetut vaatimukset, sen tulee tarjota ympärivuorokautista hoitoa sellaisille vanhuksille, jotka eivät enää pärjää yksin. Perustamme hoivakodin , jossa tärkeää on liikeidea ja liiketoimintasuunnitelma. Teemme swot:in, tarkastelemme yrittäjyyttä ja siihen liittyvää lainsäädäntöä.
Luovuin turvallisesta työpaikasta ja kiinnitin Lapinlahdella sijaitsevan rivitaloasuntoni lainaa vastaan. Toki investointini olivat pienempiä kuin monen muun yrittäjän, vain muutamia kymmeniätuhansia euroja. Tuloksista laaditussa kuviossa on esitettynä hyvän dementiahoitotyön ja hoivayrittäjyyden elementit. Verkostoivaa oppimista. Muulloin hoivakodin johtaja Löppönen tekee samoja sairaanhoitajan töitä kuin muutkin, tosin aina päivävuoroa arkena.
Se helpottaa sitä, että johtaja on tavoitettavissa virastoaikaan. Sairaanhoitajan työt ovat sitä, mistä todella tykkään. Laura Löppönenkin on yrittäjänä tyytyväinen valintaansa, vaikka välillä on rankkaa. Ty pankkiyrityksen julkisen tuen osuus voi olla enint n prosenttia koko liikevaihdosta (palkkatuet mukaan luettuna).
Rahoittaja haluaa tietää, onko suunniteltu toiminta realistinen toteutettavaksi. Kirjanpito muodostuu hoivakodin tuotoista, kuluista, omaisuudesta, veloista ja omista varoista. Hoivakodin perustamiseen liittyy monia huomionarvoisia kysymyksiä: Yrityksen perustamiseen liittyvät asiat liiketoimintasuunnitelma , yhtiömuoto, rahoitus ja käytännön perustamisasiat Yrittäjän ja henkilöstön ammattipätevyydet ja muut vaatimukset sairaanhoitajien ja lähihoitajien ammattioikeuksien (ja taustan) selvittäminen. He hakeutuvat hoivakotiin yleensä omaistensa kautta ja pystyvät itse maksamaan asumisensa.
Hoitokotiin pääsee myös palvelusetelillä. Punahilkka sijaitsee kaupungissa hyvin liikenneyhteyksien varrella, joten sinne on helppo tulla sekä autolla, että joukkoliikennettä käyttäen. Keskeinen sijainti on myös hoivakodin markkinointivaltti. Kotityöpalveluyrityksen liiketoimintasuunnitelma tehdään avoimessa oppimisympäristössä.
Opiskelijan käytettävissä on yrittäjäpalveluja koskeva tietokanta, kirjastopalvelut, tietokone MS Office -ohjelmineen, Internet-yhteys ja tarpeelliset toimistotarvikkeet. Arvioinnin kohde Tyydyttävä T1. Haluatko ostaa tämän lehden? Vaikuttaako lehti kiinnostavalta? Voit lukea koko lehden valitsemalla Lisää ostoskoriin.
Mukavia lukuhetkiä! Intrapreneurship tarkoittaa suomeksi sisäistä yrittäjyyttä. Tällöin jonkin yrityksen työntekijä toimii yhtä sitoutuneesti ja vastuullisesti, kuin hoitaisi omaakin yritystään.
Tämän viikon Talouselämä-lehti kirjoittaa Japanin yhteiskunnallisesta kriisistä, ajankohtaan osuvasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.