keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Opintotuki 2019

Hae opintotuki Kelasta. OPINTOTUKI – MITÄ SE ON? Jos vain opiskelet ja Kelan opintoraha eli opintotuki on ainoa tulosi, et tarvitse verokorttia. Käytkö töissä ja opiskelet?


Opintotuki 2019

Opintorahasta ei mene veroa. Jos saat Kelan opintorahaa ja käyt töissä, tarvitset verokortin palkkaa varten. Asumislisää voivat saada vain ulkomailla tai Ahvenanmaalla opiskelevat sekä maksullisen opiston asuntolassa asuvat opiskelijat. Muut opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea. Korkeakouluopiskelija, suorititko tarpeeksi opintopisteitä?


Harjoittele demossa hakemista kevään hakujen koulutuksiin. Tutustu haun demoon osoitteessa demo-opintopolku. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.


Opintotuki 2019

Vanhempien tulot eivät enää vaikuta itsenäisesti asuvien alle 18-vuotiaiden opintotukeen. Lukio-opintojen opintotukiaika pitenee. Oppimateriaalilisä, alaikäisen opintotuki ja lainojen takaukset, moni toisen asteen opiskelijan tuki on muuttunut.


Ministeriö kehittää opintotukijärjestelmää koulutuspoliittisten tavoitteiden pohjalta ja valmistelee mm. Huomaathan, että opintotukea ei voi hakea takautuvasti, vaan opintotuki myönnetään aikaisintaan hakemiskuukauden alusta lukien. Yleistä asumistukea voi hakea takautuvasti enintään yhden kuukauden verran.


Opintotuki 2019

Lukuvuosittainen tukiaika on syyskuusta. Koska veronalaiset tulot ovat lähes aina suuremmat kuin puhtaat tulot, vanhempien tulorajoja korotetaan samanaikaisesti 5– :lla. Maksetaanko minulle lainan takausta vaikka en opintolainaa pankista hakisikaan? Opettajankoulutuksessa opit oppimisen ohjaamista erilaisissa oppimisympäristöissä erilaisten opiskelijoiden parissa. Opit opetuksen suunnittelua, opetus- ja ohjausmenetelmiä, osaamisen arviointia, dialogin taitoja, verkostoissa toimimista sekä kasvatustieteellisiä teorioita ja käsitteitä.


Suomessa sen osia ovat opintoraha, asumislisä, opintolainan valtiontakaus, myös ateriatuki lasketaan opintotueksi. Sinulla saa olla tuloja vuositulorajan verran. Vuositulorajasi määräytyy sen mukaan, kuinka monelta tukikuukaudelta olet käyttänyt opintotukea kalenterivuoden aikana. Kelan sivuilta löytyy laskuri, jonka avulla voit arvioida, miten tulosi vaikuttavat opintotukeesi.


Tulokset vastaavat aikaisempia Eurostudent- ja opiskelijatutkimuksia: opiskelijoiden kokemus omasta toimeentulosta on kehno, opintotuki tuntuu etuutena vaikeakäyttöiseltä tai jopa epäreilulta ja aikaa on hankala saada riittämään opintoihin, sivutoimisiin palkkatöihin, harrastuksiin ja perheeseen. Tämä trendi on jatkunut jo pitkään. HSL-kunnat tukevat opiskelijoiden joukkoliikennematkoja vuosittain noin 2miljoonalla eurolla. Nyt tehtävien muutosten jälkeen opiskelija-alennusta saavien joukko kasvaa.


Uudellamaalla ja lastenlääkäri edullisin Etelä-Karjalassa 4. Sairaan kallis alkuvuosi. Täysihoidossa asuvan opiskelijan maksuun sisältyvät asumisen ja koulutuksen lisäksi kolme päivittäistä ateriaa (aamiainen, lounas, päivällinen) sekä päiväkahvi. Koko lukuvuoden mittaisen koulutuksen ajalta maksettavia viikkoja kertyy 35.


Opintotuki 2019

Koulutus on loistava sijoitus tulevaisuuteen, mutta opiskelijan on hyvä ottaa selvää opintojen rahoitusvaihtoehdoista hyvissä ajoin ennen opintojen alkua. Opistomaksu laskutetaan. Kokosimme tietopaketin opiskelijalle siitä, miten työssäkäynti vaikuttaa opintotukeen.


Lukiossa opintotukea voi saada lukion oppimäärän suorittamiseen. Lahjan saajat jaetaan kahteen veroluokkaan: I veroluokka: Lapset (myös ottolapset) ja heidän rintaperillisensä (lapsenlapset, lapsenlapsenlapset jne.), aviopuoliso, aviopuolison lapsi ja heidän rintaperillisensä, isä, äiti, isovanhemmat sekä avopuoliso, jos tällä on yhteinen lapsi lahjan antajan kanssa tai jos tämä on ollut lahjan antajan kanssa aiemmin avioliitossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit