perjantai 25. toukokuuta 2018

Tulli venäjältä

Selvitä tullimaksu ja arvonlisävero ennen kuin tilaat netistä. Tullilaskuri opastaa, mitä sinun pitää tehdä, kun tullaat tilaamasi tavarat. Tulli turvaa ja palvelee - Tulli valvoo kaikkea Suomen rajat ylittävää tavara- ja ihmisvirtaa. Asioi sähköisesti Tullin verkkopalveluissa.


Mitä kaikkea Venäjältä saa tuoda Suomeen ja miten paljon? Saako Venäjän tuomiset myydä eteenpäin Suomessa?

Mikä kaikki on laillista ja mikä ei? Tulli on tarkka, mitä kaikkea rajalta virtaa Suomen puolelle ja toisinpäin. Tästä syystä Suomen lakia tulee noudattaa. Sääntöjä rikkomalla voi joutua suuriinkiin vaikeuksiin.


Kannattaa tarkistaa, että tulli leimaa lomakkeen. Lääkkeitä saa olla mukana vain se määrä, jonka matkalla tarvitsee. Venäjän tulli edellyttää myös, että reseptien paperiversiot kyseessä olevista lääkkeistä on mukana.


Hintatietojen haussa voit käyttää Verohallinnon määrittämää ajoneuvotunnistetta tai valita alempana olevista kentistä haluamasi vaihtoehdot.

Venäjältä voi tuoda tupakkatuotteita omaan käyttöön tai lahjaksi joko 2savuketta, 1korkeintaan gramman painoista pikkusikaria, sikaria tai 2grammaa piippu- tai savuketupakkaa. Tupakkatuotteissa on oltava terveyshaitoista varoittavat pakkausmerkinnät suomeksi ja ruotsiksi. Jos on reseptilääkkeitä mukana, helpointa on täyttää kaksi entry-lomaketta jo valmiiksi Suomessa, niihin merkitään lääkkeen nimi, tablettien määrä tullessa, hinta. Lomakkeita on toki tullissakin.


Lisäksi esitetään resepti (vaikkapa omakanta.fi:stä tulostettu). Tulli ottaa toisen entry-lomakkeen, toisen saat mukaasi leimattuna. Ruokavirasto valvoo kasvien, eläinten ja eläimistä saatavien tuotteiden tuontia.


Tulli valvoo ei-eläinperäisten elintarvikkeiden tuontia (esim. juomat, makeiset, keksit). Lisätietoa sisämarkkinakaupan, tuonnin ja viennin vaatimuksista saat näiltä sivuilta, kohdemaan lähetystöistä tai valvontaviranomaisilta. Tervetuloa tullilaskuriin! Tä­män las­ku­rin a­vul­la vo­it hel­pos­ti las­ke­a mak­sut, jot­ka si­nun täy­tyy mak­saa tul­lis­sa e­si­mer­kik­si ul­ko­mail­ta ti­la­tuis­ta tuot­teis­ta. Kun tuot käytetyn ajoneuvon EU- tai ETA-alueelta Suomeen, sinun ei tarvitse maksaa veroa ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön.


Tee käyttöönottoilmoitus sähköisesti ennen kuin otat ajoneuvon käyttöön Suomessa. Jutta on osoittautunut jo muutaman tunnin yhdessäolon jälkeen reippaaksi ja touhukkaaksi tullikoiran aluksi. Uteliaana se seuraa ympäristöään, eivätkä matkustaminen Venäjältä Suomeen, rajaeläinlääkärin tarkastus tai vieraat ihmiset ole sitä juurikaan jännittäneet, Planting kertoo.


Tulli - ja veroalueen ulkopuolelta voi tuoda tuliaisia vain rajatun määrän. Kesäloman matkakohteesta palatessa voi tulla aiheelliseksi huomioida Tullin tuontirajoitukset.

EU:n tulli - ja veroalueen ulkopuolelta maitse tai sisävesitse palaavat voivat tuoda ostoksia tullitta ja veroitta enintään 3euron arvosta. Tulli epäilee törkeää kansainvälistä rikosvyyhtiä: yrityksen väitetään tuoneen Suomeen laittomasti lähes miljoona lääketablettia. Tullin mukaan yritys toi Suomeen laittomasti tavaraa ja myi sen eteenpäin verkkokaupassa EU-alueelle. Tulli määrää kuitenkin edelleen tullimaksun, jos sen maksunvelvollisuus on olemassa.


EU:n ulkopuolelta tuotavista autoista kannetaan autoveron lisäksi tulli ja maahantuonnin arvonlisävero. Tuliaistuonnilla ja muulla yksityisellä tuonnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä elintarvikkeiden tai muiden tuotteiden sellaista tuontia, jossa yksityishenkilö tuo tuotteita käytettäväksi hänen omassa yksityistaloudessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit