tiistai 22. toukokuuta 2018

En saa vuokraasuntoa

En vain yksinkertaisesti saa vuokra-asuntoa ! Olen siis 20-vuotias tyttönen ja muutto on ollut mielessä jo vuoden verran. Kun vuokranantaja valitsee vuokralaisen, hän ei saa lain mukaan syrjiä ketään esimerkiksi etnisen alkuperän, uskonnon tai kansalaisuuden perusteella. Lue lisää InfoFinlandin sivulta Syrjintä ja rasismi. Miten hankin vuokra-asunnon? Kun etsit vuokra-asuntoa , voit hakea ilmoituksia esimerkiksi internetistä.


Mikä mättää, kun tavallinen ihminen ei saa kohtuuhintaista vuokra-asuntoa ? Paljonkin, kun katsoo juuri teettämämme selvityksen tuloksia. Vuokra-asuntoja rakennetaan yksinkertaisesti liian vähän. Luottotiedot kun ovat menneet onko minulla minkäälaista mahdollisuutta saada vuokra-asuntoa ? Näin olen lukenut ja ymmärtänyt että luottotiedottomille ei vuokra-asuntoa anneta ja piste. Onko tässä tyhjässä parisuhteessa vaan pakko olla kun en omaa asuntoa saa.


Helsingin kaupungilla on paljon vuokra-asuntoja, eli kaupungille ei ainakaan saa olla vuokrarästejä eikä silloin oikein muillekaan vuokranantajille. Tässä ovat hyvin tarkkoja, tietää Backman. Takuu-Säätiö ohjeistaakin maksamaan vanhat vuokravelat aina pois, jos on sellainen tilanne, että joutuu hakemaan uutta asuntoa.


Vuokralaisella on oikeus käyttää vuokra-asuntoa perheensä kotina. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vuokralaisella on oikeus käyttää asuntoa puolisonsa ja perheeseen kuuluvien lasten kanssa. Huoneistoa saa käyttää vuokralaisen kanssa myös lähisukulaiset ja puolison lähisukulaiset, jos käytöstä ei aiheudu haittaa.


Vierailija: Menetän toivoni. Olen käynyt arviolta 15:ssä asuntoesittelyssä ja joka kerta opiskelijat ja työssäkäyvät kiilaavat mun edelle. Hakemuksessa tulee mainita vähintäänkin seuraavat tiedot kaikista hakijoista: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti, henkilötunnus, työ- ja opiskelutiedot sekä vapaamuotoinen valtuutus Vuokraturvalle.


Katso vuokra-asunnot paikkakunnalla Kuopio! Helppo haku auttaa löytämään juuri sinulle sopivat vuokra-asunnot. En saa vuokra-asuntoa , koska alueen muut romanit vastustavat muuttoani.


Jokaisella on oikeus valita oma asuinpaikkansa, eikä kenelläkään ole oikeutta estää muuttoa valitsemallesi alueelle. Jos sinuun kohdistetaan uhkailuja, pelottelua tai väkivaltaa, ilmoita asiasta poliisille. M2-Kodit ovat ARA-vuokra-asuntoja. Hakijoiden on siis täytettävä ARA-vuokra-asuntoja koskevat asukasvalintaperusteet. Olen maksanut osan vuokrasta perusosastani, mutta en enää pysty siihen ja minulle on kertynyt vuokravelkaa.


Miksi Kela ei kumoa vuokran kohtuullistamista? Ajatte tällä tavalla minut asunnottomaksi. Olen nyt laittanut vaikka ja minne hakemuksia ilman rajauksia, mutta luottotiedottomuuteni takia en saa asuntoa.


Vuokranantajien aloitussivu, maksaminen vuokranantajalle. Asumistuki ja perustoimeentulotuki voidaan maksaa vuokranantajalle vuokralaisen Kelalle antaman valtuutuksen perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit