tiistai 8. toukokuuta 2018

Laadi lehdistötiedote

Jos sinulla ei ole käytössäsi omaa pressilistaa, niin pyydä meiltä apua. Rahoitushakusi lähdettyä vauhtiin, voit myös tarjota itseäsi kertomaan lisää hankkeesta vaikka radioon ja TV:hen. Kenelle lehdistötiedote lähetetään?


Kuka lehdistötiedotteita yleensä laatii ja miksi? Miksi on tärkeää laatia lehdistötiedote huolellisesti? Miten pitkä on hyvä lehdistötiedote ? Mikä on tiedotteen tärkein osa?


Mitä eroa on tiedotteen esittelykappaleella ja pääkappaleella? Muista huolehtia myös jälkitiedottaminen tapahtumasta eri medioissa, mikäli suunnittelet tapahtumallesi jatkoa esimerkiksi seuraavalle vuodelle. Aina kun toiminnassa tapahtuu jotain merkittävää, laadi asiasta myös lehdistötiedote.


Panosta tiedotteen laatuun. Voit myös palkata ulkopuolisen tahon laatimaan tiedotteen tai tarjota jutun aihetta esimerkiksi tietylle medialle, jolloin he saatavat tehdä varsinaisen sisällön tuottamisen, esimerkiksi haastattelemalla sinua. Valmistele lyhyt, yhden sivun mittainen lehdistötiedote , jossa kerrotaan hankkeen tulokset. Lähetä myös valokuvia. Kirje toimitukselle.


Monet julkaisut tarjoavat ei-kaupallisille ryhmille alennuksia. Laadi kiitoskirje paikkakuntalaisille. Kiteytä siihen tärkein opinnäytetyön anti uutismaisesti, esim.


Myös PK-yritykset hyötyvät uudesta teknologiasta. Tiedotteen otsikko ei ole opinnäytetyön nimi. Ensimmäisen tekstikappaleen jälkeen esittele tuloksia laajemmin. Tämä on tiedotteen painavin osuus.


Tunnista henkilöstösi osaaminen ja vahvuudet ja laadi strateginen suunnitelma, jolla varmistat osaamiselle tuen myös jatkossa. Sympa HR on henkilöstöhallinnon järjestelmä, joka auttaa luomaan motivoituneen, tyytyväisen ja onnellisemman työyhteisön monipuolisilla osaamisen kehittämisen työkaluilla. Essee, lausunto, mediatiedote Tieteellisen esseen kirjoittaminen. Hanki luokkatilanteeseen riittävä asiantuntijuus tutustumalla kiinnostavaan viestinnän kirjaan tai kahteen – oikeastaan niistäkin vain johonkin tiettyyn alueeseen, esimerkiksi kriisiviestintään. Liiketoimintasuunnitelma (eli lyhyesti LTS) on ennen kaikkea aloittaville yrittäjille ja yrityksille suositeltu suuntaa-antava dokumentti, jossa jäsennellysti kuvataan ja selvennetään yrityksen toimintaa, sen laajuutta ja arvioitua kannattavuutta.


LEHDISTÖTIEDOTE JA SEURANTAPUHELUT. Suosittelemme käyttämään Euroopan ammattitaitoviikon lehdistötiedotemallia, joka on saatavissa verkkosivustossa. Harkitse pientä mainosta, jossa paikkakuntalaisia kiitetään tuesta. Tee jotakin merkittävää ja laadi siitä lehdistötiedote.


Tutustu ja muodosta suhteita sivuston aiheista kiinnostuneisiin bloggaajiin. Anna bloggaajille ja toimittajille ilmaisia näytteitä tuotteista tai palveluista. Linkitä sivuille muilta omilta sivustoilta. Pyydä linkitystä yhteistyökumppaneiden, asiakkaiden ja alihankkijoiden.


Mediatiedote tai organisaation verkkosivuille tarkoitettu ajankohtaistiedote opinnäytetyöstä. Hyvä ulospäin suunnattu tiedote sisältää uutisen eli uuden asian. Lehdistötiedote Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti 7. Yhteiskunnallista yrittäjyyttä kehittämässä maaseudulla: oppimateriaalia, vertaisoppimista ja verkostoja (ViSEnet) kansainvälisen hankekonsortion voimin Maaseudun palveluiden väheneminen on arkipäivää paitsi Suomessa, myös maaseutualueilla ympäri Eu-rooppaa.


Tiivistelmässä esitetään keskeiset asiat siten, että lukija ymmärtää tiivistelmän luettuaan, mitä koko työ sisältää. Pankkitilin avaaminen. Hyvän kirjanpitäjän valitseminen. Perustamisilmoituksen täyttäminen. Rekistereihin ilmoittautuminen perustamisilmoituksen ohessa.


Vakuutustarpeiden selvittäminen. Finanssialan ääniavustajat tarjoavat mahdollisuuden täyttää asiakkaiden tarpeita tavoilla, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia. Moni uuden teknologian hyödyntämisestä kiinnostunut onkin jo luonut etenemissuunnitelman ja ketterän kulttuurin, jossa tutkitaan, testataan ja kehitetään jatkuvalla syötöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit