maanantai 14. toukokuuta 2018

Toiminimi kirjanpito

Saat tilinpäätöstäsi varten tuloslaskelman. Kirjanpitopohja ilmaiseksi. Ei sitoumuksia eikä aloitusmaksuja! Aloita laskuttaminen heti. Yksinyrittäjä, keskity työn tekoon - vaihda Accountor Go -palveluun!


Toiminimi kirjanpito

Luotettava ratkaisu sähköiseen taloushallintoon. Tilaa omat testitunnukset ja kokeile veloituksetta. Yhdenkertainen vai kahdenkertainen kirjanpito ? Nyt tutustumme siihen, mitä yksinkertainen kirjanpito tarkoittaa ja milloin se on mahdollista valita. Normaalisti yrityksiltä vaaditaan kahdenkertainen, suoriteperusteinen kirjanpito , mutta aina se ei ole pakollista. Katsotaanpa, miksi näin on.


Nämä tositteet ja kuitit tulee säilyttää vuoden ajan tilikauden päättymisestä (kuten muukin kirjanpitoaineisto, esim. kirjanpito ja tilinpäätös). Säästä kirjanpidon kustannuksissa jopa 600€ vuodessa! OP Kevytyrittäjä hoitaa kuitenkin paperityöt puolestasi - voit nukkua yösi rauhassa ja keskittyä ydinosaamiseesi. Tässä esitellyt yhdenkertaisen kirjanpidon periaatteet eivät ole kaiken kattavia ohjeita kirjanpidon tekemiseen, vaan oikeaoppisen kirjanpidon opettelemiseen on käytettävä enemmän aikaa.


Toiminimi kirjanpito

Ammatinharjoittajan yritysmuotona on toiminimi. Esimerkiksi sähkömies, siivooja tai it-konsultti ovat ammatinharjoittajia. Miten toiminimi maksaa veronsa? Kun perustat toiminimen, sinulta kysytään arviota ensimmäisen tilikautesi liikevaihdosta ja tuloksesta. Tässä vaiheessa tietänet jo sen, että liikevaihto ja tulos ovat kaksi eri asiaa.


Pääsääntöisesti maksat tuloksestasi tuloveroa etukäteen itse tekemäsi tulosarvion perusteella. Olet oikeassa paikassa. Tällä sivulla annamme sinulle ohjeet ja tarkkaan kirjanpitäjien kanssa suunnitellun ilmaisen excel-pohjan yhdenkertaisen kirjanpidon tekemiseen.


Toiminimi kirjanpito

Yksinkertaisimmillaan kirjanpito tarkoittaa kaikkien yritystoimintaasi liittyvien tulojen ja menojen tallentamista ja kirjaamista luotettavaan muotoon. Avaamme alla tarkemmin näitä kahta näkökulmaa. Teen itse toiminimen kirjanpidon ja säästän pitkän pennin. Artikkelia päivitetty 3. Nyt kun viimeksi läpi käyty kahdenkertainen kirjanpito on hallussa, voimme perehtyä hieman yksityiskohtaisempiin aiheisiin: yksityisnostoihin ja kululaskuihin. Yksinkertainen kirjanpito on pakollista, mutta tilintarkastus on vapaaehtoista.


Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei voi nostaa itselleen eikä puolisolleen palkkaa tai luontoisetuja. Vaikka liiketoiminnasta tehdään erikseen kirjanpito ja sille on saatettu rekisteröidä erillinen nimikin, ei toiminimi ole yrittäjästä erillinen ”oma” oikeushenkilönsä. Mitä on kirjanpito ja miksi sitä pidetään? Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta. Toiminimi ja palkka.


Nykyisin kirjanpito -asiakirjojen sidonta on muuttunut usein liimausmenetelmäksi, jossa esim. Huomioitavaa poistoissa on kuitenkin ero verotuksellisissa poistoissa (ei pakollinen) ja kirjanpidollisessa eli käyttöaikaan liittyvässä kirjauksessa ja hyödykkeiden arvon laskemisessa. Vähennyksein saamiseksi verotuksessa on poistojen suuruudet oltava yhtä suuret kirjanpidossa ja verotuksessa.


Kahdenkertainen kirjanpito vai yhdenkertainen kirjanpito ? Verotus ja kirjanpito. Yritysten ja yhteisöjen on pidettävä kahdenkertaista, suoriteperusteista kirjanpitoa. Liikkeen- ja ammatinharjoittaja ( toiminimi ) voi pitää niin sanottua yhdenkertaista kirjanpitoa. Ilmainen kirjanpito ohjelma saattaa olla jo koneellasi.


Pienehköön kirjanpitoon käy varsin hyvin taulukkolaskenta ohjelma, esim. Exel tai Works tietokantaohjelma, Open Office ohjelmistopaketti sisältää myös ilmaisen tietokantaohjelman. Helppo, edullinen ja sähköinen kirjanpito -ohjelma pienyritykselle.


Kokeile päivää ilmaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit