keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Yhdistyksen toimintakertomus malli

Yhdistyksen kokouksella ei siis ole oikeutta muuttaa siitä mitään. Jos joku kokouksen osanottaja havaitsee siinä ilmiselvän virheen tai puutteen, hänen tulee tietysti ottaa asia esille. Tällöin hallitus (yleensä puheenjohtajansa suulla) ilmoittaa, että virhe. Siinä kannattaa käyttää samantyyppistä jäsentelyä kuin toimintasuunnitelmassa.


Kirjallinen toimintakertomus on tärkeä asiakirja. Valmis malli kokouskutsuun. Sisältää lakisääteiset kohdat, jotka kokouskutsussa on oltava, jotta voi tehdä niistä päätöksiä.


PDF sisältää ohjeita. Pöytäkirjanote esimerkiksi yhdistyksen pankkitilin avaamista ja tilin käyttäjäoikeuksien vaihtamista varten. Asiakkaani on pieni yhdistys, sääntöjen mukaan tulee laatia toimintakertomus , mutta yhdistyslaki ja kirjanpitolaki ei sitä vaadi. Tuleeko tilintarkastajan lausua muu informaatio kohdassa kyseisestä toimintakertomuksesta?


Tuleeko kertoa, että nyt on sellainen toimintakertomus , joka on laadittu yhd. Tilinpäätös sisältää olennaisilta osin yhdistyksen tuotot, kulut, varat, oman pääoman, velat, saatavat ja yhdistyksen antamat vakuudet. Kirjanpidon ja tilinpäätöksen yhteys on tarkastettu. Mikäli toimintakertomus laaditaan, pieni kirjanpitovelvollinen saa jättää seuraavat kohdat laatimatta. Toimintasuunnitelman sisältö.


Jos kuitenkin osa niistä esitetään, on kaikki esitettävä. Tiivistäkää toimintakertomus mahdollisimman lyhyeksi. Pienen yhdistyksen ei tarvitse lähettää tilinpäätöstään Patentti- ja rekisterihallintoon. Pääosa yhdistyksesi tai kerhosi historiaa löytyy toimintakertomuksista. Vaikka toimintakertomus on yksi HYYn toiminta-avustuksen hakemiseen vaadittava liite, on se tärkeä myös järjestön omista lähtökohdista ajatellen.


Tässä olisi hieman erilainen malli : Olen yhdistyksen valitsemana toiminnantarkastajana tarkastanut NN ry:n talouden ja hallinnon sekä kirjanpidon että tilinpäätöksen tilikaudelta 1. Käyttöohjeet Tällä sivulla olevat Excel-tiedostot sisältävät valmiin sovelluksen omalla välisivullaan (Sheet). Jokaisen Excel-sovelluksen käyttötavasta on valmis malli omalla välisivullaan ko. Liitteenä toimintakertomus Osoite Y-tunnus KotikaupunkiKotipaikka 27. YHDISTYKSEN TOIMINTA Yhdistys on pyrkinyt toimimaan sääntöjen mukaan, edistämään mielenterveyttä ja yhdistämään sekä aktivoimaan mielenterveyskuntoutujia. Uutena toimintana kokeilimme ruokaryhmää marraskuussa.


Neljä osallistujaa laittoi ruokaa ja aterioi yhdessä. Valtaosassa yhdistyksiä on tilintarkastajan sijasta toiminnantarkastaja. Palvelusta Markkinoiden kattavin ja monipuolisin valikoima tuoreita asiakirjamalleja. Nyt kätevästi, nopeasti ja helposti verkkokaupasta!


Ovatko yhdistyksen johdon palkkiot ja muut etuudet yhdistyksen kokouksen hyväksymien periaatteiden mukaisia. Ovatko sopimukset ja yhdistyksen muut toimet lähipiirin kanssa tavanomaisin ehdoin tehtyjä. Kohdellaanko jäseniä yhdenvertaisesti yhdistyksen toiminnassa. Tietojen merkitseminen tasekirjan jokaiselle sivulle on kuitenkin suositeltavaa.


Pakollisten liitetietojen lisäksi yhdistyksen tulee antaa liitetietona sellaiset tiedot, joita ilman tilinpäätös ei anna oikeita ja riittäviä tietoja yhdistyksen toiminnan taloudesta ja taloudellisesta asemasta. Yhdistys saa toki halutessaan laatia täysimittaiset liitetiedot (ks. kirjanpitoasetuksen luku).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit