keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Rajatarkastus

Eläville eläimille tehdään maksullinen eläinlääkinnällinen rajatarkastus aina ensimmäisessä jäsenvaltiossa, mihin eläin saapuu, esimerkiksi sillä eläinlääkinnällisellä rajatarkastusasemalla, jossa ne puretaan lentokoneesta. Tuojan tulee tiedustella tarkastuksen yksityiskohdat tuontiehtoineen tarkastavalta rajatarkastusasemalta. Pelkolan rajavartioasema. Nuijamaan rajatarkastusasema. On huomattava, että rajatarkastuksen perusteena toimii jo aie: rajan ylitystä yrittävä henkilö voidaan tarkastaa, vaikka hän luopuisikin aikeestaan jouduttuaan rajatarkastuksen kohteeksi.


Rajatarkastus

Raja- ja tullitarkastus suoritetaan liikkuvassa junassa. Ryhmään kuuluvien matkustajien tulee matkustaa ensisijaisesti samassa vaunussa. Näiden lisäksi poliisilla on esitutkintalain ja pakkokeinolain mukaisia toimivaltuuksia, joiden perusteella poliisi voi puuttua. Maahantuoja tuo erän rajanylityspaikan kautta, missä sijaitsee eläinlääkinnällinen rajatarkastusasema. Rajatarkastus ja tullitoimenpiteet.


Eläinlääkinnällinen rajatarkastus on maksullinen. Luettelo eläinlääkinnällisistä rajatarkastusasemista Suomessa. Tarkastathan myös ajankohtaista-sivun.


Poliisi sekä rajanylityspaikalla ja sellaisessa yleiseen liikenteeseen käytettävässä kulkuneuvossa, jossa rajatarkastus suoritetaan, myös rajavartiomies voi ottaa pois tai §:n vastaisesti valmistetun, maahantuodun taikka kaupan tai hallussa pidetyn esineen tai aineen siltä, jonka hallussa se on. Tipaton tammikuu on takana. Tulee sellainen vaikutelma, että tipaton on maan tapa.


Tutkimusten mukaan noin prosenttia alkoholijuomia nauttivista oli pitänyt tipattoman tammikuun viime vuoden alussa. Kännyköiden rajatarkastus ok – tuomari yllätti asenteellaan Yhdysvaltain rajatarkastajat saavat vastakin selata maahantulijoiden kannettavat ja muut laitteet ilman epäilystä, asiasta käräjöinyt järjestö kertoo. Meidät, noin kolmisenkymmentä yksinään matkustavaa miestä, paimennetaan jonoon aaltopeltisen kopin eteen. Sipilä: Suomella ei ole tarvetta ottaa rajatarkastuksia käyttöön (is.fi) Tanska pelkää Ruotsin jengirikollisuuden valuvan maahan ja ottaa rajatarkastukset käyttöön tässä kuussa. Jos eläimelle ei tehdä eläinlääkinnällistä rajatarkastusta, tulli tarkastaa eläimen asiakirjat ja mikrosirun, kun tulet noutamaan eläimen ja tulliselvität sen.


Rajatarkastus

Niille asianomaisen ministeriön määrittelemille eläimille ja tavaroille, jotka tuodaan kolmansista maista Suomeen tai kuljetetaan kolmansista maista edelleen Suomen alueen kautta, on tehtävä eläinlääkinnällinen rajatarkastus sen varmistamiseksi, että ne täyttävät §:n mukaiset tuontiehdot. Turvapaikanhakija ohjataan vastaanottokeskukseen. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Maaseutuvirasto Mavi sekä osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikkapalvelukeskusta ovat yhdistyneet uudeksi Ruokavirastoksi 1. Onnistunut matka alkaa aina jo lentoasemalta.


Siksi Finavia auttaa tekemään lentomatkastasi helpon, mukavan, sujuvan ja turvallisen. Näiltä sivuilta löydät tietoa, jonka avulla voit valmistautua matkalle lähtöön ja saat tietoa siitä, miten lentoasemalla toimitaan. Huvialusten rajatarkastukset Huvialusten rajatarkastuskäytäntö Suomessa.


Matkailijan terveys THL:n koostamaa tietoa matkailujan terveyteen liittyvistä asioista. Sivuilta löytyy mm. Matkustusasiakirjat Matkustaessa mukana oltavat asiakirjat. Ohjeita matkustajille Tullin ohjeita matkustajille.


Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit! Rajavartiolaitos vastaa henkilöliikenteen rajatarkastuksista. Jos tahtoo maksimoida ajan Pietarissa, kannattaa siirtyä odottamaan porttien aukeamista jo hyvissä ajoin ennen satamaan saapumista: rajatarkastus ei ole nopeimmasta päästä, joten taktikoimalla itsensä jonon kärkipäähän säästää helposti pari tuntia.


Venäjän tai Valko-Venäjän kautta tultaessa rajatarkastus tehdään. Kuljettajien on hyvä tietää, että Latvian alueella on käytössä monia erilaisia teiden päällysteitä – kaupunkialueilla kadut ja tiet ovat asfaltoituja tai kivettyjä, mutta maaseudulla on myös sorateitä, joilla kannattaa ajaa hitaammin. Transnistriaan matkustettaessa mukaan tulee ottaa passi. Vaikka alue virallisesti kuuluukin Moldovaan, sinne mentäessä on rajatarkastus.


Passi skannataan ja jokaiselle vierailijalle annetaan maahantulokortti, jossa on matkustajan perustiedot. Venäjän turvallisuuspalvelun, Pietarin kaupungin ja Leningradin alueen rajahallinnosta saadun tiedon mukaan huviveneiden rajatarkastusta ei jatkossa tehdä Viipurin merisataman kakkoslaiturissa. Venäjälle poikkeavien huviveneiden rajatarkastus tehdään toistaiseksi joko Fort Konstantinissa (Kronstadt) tai Pällin sululla (Saimaan kanava).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit