Osakasluettelon laatimisvelvollisuus. Osake- ja osakasluettelon laatimista koskevaa sääntelyä muutettiin siten, että yhtiön ei tarvitse enää pitää erillisiä osake- ja osakasluetteloita, vaan ainoastaan osakasluetteloa. Ilmoita osakkeiden saannosta viipymättä isännöintitoimistoon. Tarkista, mitä asiakirjoja tarvitaan osakeluettelomerkintöjen tekemiseksi.
Jos yhtiön osakkeita ei ole liitetty arvo-osuusjärjestelmään, osakkeen saajan yhtiölle ilmoittama saanto sekä muu osakasluetteloon merkittyä seikkaa koskeva yhtiölle ilmoitettu muutos on viivytyksettä merkittävä osakasluetteloon. Ennen merkintää saannosta ja varainsiirtoveron suorittamisesta on esitettävä luotettava selvitys. Yhtiösopimuksen muutos Paperilomakkeet Lisätietoa yhtiösopimuksesta Muutos osakeyhtiöksi Sulautuminen Tilintarkastuksesta luopuminen Toimitusjohtaja Lopettamisilmoitus Selvitysmenettely Konkurssi Muut yritysmuodot Edunsaajailmoitus 1. Osuuskunta Edunsaajailmoitus 1. Jokainen, jolla on Suomessa asuinpaikka ja joka on merkitty täällä väestötietojärjestelmään, voi muuttaa Suomessa etu- ja sukunimensä.
Lisäksi ulkomailla asuvien Suomen kansalaisten, joilla on asuinpaikka muussa valtiossa kuin Norjassa, Ruotsissa tai Tanskassa, nimenmuutos voidaan tehdä myös Suomessa. Digi- ja väestötietovirasto palvelee. Voit myös asioida palvelupaikassa.
Jokaisessa suomalaisessa kuolinpesässä tulee tehdä perunkirjoitus. Perunkirjoituksessa laaditaan perukirja, josta ilmenee pesän tila, eli sen varat ja velat. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta.
Tutustu hakuohjeeseen. Arvo-osuusjärjestelmään kuuluvan yhtiön osakasluettelo voidaan kuitenkin pitää jokaisen nähtävänä arvopaperikeskuksen toimipaikassa Suomessa. Jokaisella on oikeus kulut korvattuaan saada jäljennös osakasluettelosta tai sen osasta. Uuden omistajan rekisteröinti osakeluetteloon.
Osakkeenomistajalle kuuluvat oikeudet Uusi omistaja saa käyttää osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksiaan taloyhtiössä, kun hänet on merkitty osakeluetteloon tai hän on esittänyt luotettavan selvityksen omistusoikeudestaan. Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen uudeksi rahanpesulaiksi. Uusi sääntely lisää yritysten hallinnollista taakkaa ja kasvattaa niiden kustannuksia.
EK:n yrityslainsäädännön asiantuntija Santeri Suominen kertoo tässä kirjoituksessa uudesta lakipaketista ja sen keskeisimmistä vaikutuksista yrityksiin. Uusi rahanpesulaki on tullut voimaan 3. Lain tarkoituksena on ohjata ilmoitusvelvollisia aiempaa selvemmin tunnistamaan ja arvioimaan omaan toimintaansa liittyviä rahanpesun ja. Laki perustuu EU:n direktiiviin.
Sen johdosta myös ennakkoperintään on tullut muutoksia. Kun osakkeen saaja on ilmoittanut yhtiölle omistusoikeudestaan tai muusta osakeluetteloon merkittyä seikkaa koskevasta muutoksesta, muutos on merkittävä viivytyksettä osakeluetteloon, kun siitä on esitetty luotettava selvitys. Merkittävä muutos aikaisempaan on, että myös muun kuin julkisesti noteeratun yhtiön on toimitettava ennakonpidätys jakamastaan osingosta, jos saajana on luonnollinen henkilö tai kotimainen kuolinpesä. Osakkeen saajan yhtiölle ilmoittama saanto ja muu muutos , joka koskee osakeluettelossa olevaa seikkaa, on viivytyksettä merkittävä osakeluetteloon, kun siitä on esitetty luotettava selvitys.
Edellytyksenä saannon merkitsemiselle osakeluetteloon on lisäksi, että osakkeen saaja esittää selvityksen säädetyn leimaveron suorittamisesta. Vahvalla tunnistautumisella varmistutaan siitä, että tietoja näytetään todelliselle henkilölle. Henkilötunnuksen avulla myös varmistetaan, että kirjautuneelle henkilölle näytetään juuri ne omistukset ja vuokraoikeudet, joihin henkilötunnus on kirjattu.
Tämän vuoden alussa perustettu sähköinen osakehuoneistorekisteri (ASREK) on merkittävä muutos , jonka seurauksena taloyhtiöiden osakeluetteloiden ylläpito siirtyy taloyhtiöiltä Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.