perjantai 11. toukokuuta 2018

Kondylooma itsehoito

Tupakointi voi pitkittää HPV-infektion kestoa. Aiemmin sairastettu kondylooma ei suojaa uudelta tartunnalta. Yleisimmin kondylooman aiheuttavat HPV-virustyypit tai 11. Papilloomavirukset aiheuttavat myös kohdunkaulan syöpää, mutta sen aihe. Helmiäisnystyt ovat sidekudoksesta ja verisuonista koostuvia vaarattomia nystyjä, joita esiintyy joka toisella miehellä.


Ero kondylooman oireisiin on kuitenkin selkeä: helmiäisnystyt ovat pieniä, vaaleapäisiä, ja ne ilmaantuvat yhtenä tai kahtena rivinä terskan juureen. Kondylooma ja sen hoito. Mikä kondylooma (visvasyylä) on? Tämän aiheuttaa ihmisen papilloomavirus (HPV). Saa hoito kondyloomaan nopeasti ja helposti Treated.


Hoito helposti kondyloomaan. Syylä- eli papilloomaviruksia (human papillomavirus, HPV) tunnetaan yli 1erilaista. Niistä ainakin voi tehdä sukuelinten limakalvoille sekä siittimen ihoon, peräaukkoon ja sen lähitienoille kondyloomia eli visvasyyliä Arviot kondyloomavirusten kantajien määrästä vaihtelevat 30– aikuisista.


Ihon ja limakalvon muu samanaikainen tulehdus tai rikkoumat lisäävät tartuntariskiä. Oireet voivat ilmetä muutaman päivän kuluttua tartunnan saamisesta, mutta tavallisesti niiden ilmenemiseen kuluu kuukausia tai jopa vuosia. Ihmisen papilloomavirus (human papilloma virus, HPV) on yleisin pääasiassa sukupuoliteitse tarttuva virus.


Sen tartunta-aikaa on mahdoton määrittää, mutta se lienee yleensä noin 1–kk. Onko kondylooma vaarallinen? On kuitenkin hyvä keskustella lääkärin kanssa, mikäli oireisiin kuuluvat virtsan pidätysvaikeus sekä ylimääräinen vuoto rinnoista. Yleensä syylät ovat lähes tunnistamattomia muutoksia, joista ei välttämättä seuraa suurempia oireita. Vain noin :lle infektion saaneista ilmaantuu suurempia kukkakaalimaisia syyliä.


Itsehoito mahdol-listaa hoidon toteuttamisen potilaalle sopivim-malla hetkellä ja yksityisyyttä kunnioittaen. Sen ansiosta säästytään myös turhilta poissaoloilta koulusta ja työstä. Itsehoito voidaan toteuttaa joko podofyllo-toksiiniliuoksella ( ) tai voiteella ( ) tai imikimodivoiteella ( ). ZymaDerm syylän itsehoito on erinomainen hoito papilloomaviruksen (HPV) aiheuttamiin sukupuolielinten syyliin. Wartecin vaikuttava aineosa on kasviuute nimeltä podofyllotoksiini, joka kuuluu virusaineiden lääkeryhmään. Visvasyylän itsehoito.


Miehellä kondylooma voi aiheuttaa syyliä esimerkiksi terskaan, siittimen varteen, peräaukon alueelle tai kivespusseihin. Naisella kondylooma voi tulla ulkosynnyttimiin tai emättimeen. Kun naisella havaitaan visvasyyliä, voi olla tarpeen ottaa myös papa-koe.


Jos miehellä on kondylooma alapäässään ja hän antaa suuseksiä naiselle, voiko kondylooma tarttua syljen välityksellä naiselle alapäähän? Vai miten se tarttuu? Noin :lla kaikista seksuaalisesti aktiivisista naisista on tai on ollut kondylooma. Taudin aiheuttaa seksuaalisen kontaktin välityksellä tarttuva ihmisen papilloomavirus (human papilloma virus, HPV), ja sitä hoidetaan paikallisilla voiteilla.


Minulla ainakin oireena oli kova kutina, ei meinannut voida töissä istua tuolilla paikallaan, hiivaksi luulin. Jos virusmuutos ilmaantuu jo pidempään kestäneen parisuhteen aikana, kondomin käyttöäon turha aloittaa. Virus on todennäköisesti jo ehtinyt vaihtaa omistajaa tai tulee sen mahdollisesti tekemään myöhemmin kun aiemmin saatu tartunta aktivoituu sammuakseen jälleen kummaltakin osapuolelta ajan kuluessa. HPV- eli papilloomavirukset ovat yleisiä. Vähintään kolme neljästä saa jossain vaiheessa elämäänsä HPV-viruksen, joka tarttuu yleensä seksin välityksellä.


Sukupuolitautien itsehoito. Tarvittaessa kondomeja voi ostaa mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit