keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Sairaanhoito ja huolenpito osaamisala kokemuksia

Tilaatteko kimpassa? Kysy meiltä ryhmätarjous. Tee työtä joustavasti milloin haluat! Satoja avoimia työpaikkoja pk-seudulla. Kontinkankaalla osaamisalan valinta tehdään toisen opiskeluvuoden syksyllä.


Taivalkoskella sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala on ainoa järjestettävä osaamisala. Itse olen lähihoitaja koulutusohjelmaltani sairaanhoito ja huolenpito ja teen lähes täsmälleen samoja asioita kuin sairaanhoitaja. Olen töissä vanhainkodissa ja siellä toimenkuvaani kuuluu perushoidon lisäksi myös lääkkeistä huolehtimista, saattohoidosta huolehtimista, kirjaamista, hoidon suunnittelua ja potilaan ohjausta. Meille opetettiin laskimoverinäytteiden otto sairaanhoito - ja huolenpito osaamisalassa.


Lähihoitajat voivat työskennellä laajasti erilaisissa yksiköissä, kuten vanhusten palvelutaloissa, kotihoidossa, päiväkodeissa, kouluissa, vammaisten palveluasumisyksiköissä, päivätoiminnoissa ja mielenterveyskuntoutujien yksiköissä! Ihan järkevältä kuulostaisi, että opiskelu painottuisi siihen mihin aikoo suuntautua, mutta useimmat saattavat muutaman vuoden jälkeen halutakkin suuntautua toiselle alalle, vaikkapa sitten lasten puolelta vanhusten puolelle, niin slloin on jo suorittanut ne vaadittavat hoito- ja huolenpito osiot. Kaikissa on neljä pakollista tutkinnon osaa, joista kaksi on yhteisiä: kasvun ja osallisuuden edistäminen. Hoito ja huolenpito sekä Kuntoutumisen tukeminen), yksi osaamisala (Vanhustyön osaamisala ) sekä yksi valinnainen tutkinnon osa (Vanhusten kotihoito ja huolenpito ). Sosiaali- ja terveysalan työ on työtä ihmisten kanssa ja heitä varten.


Keskeistä ammattitaidossa ovat ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot. Laaja-alaiseen perusosaamiseen kuuluvat arvo-osaaminen, ammattietiikan hallinta, suvaitsevaisuus, ongelmanratkaisutaito ja käytännöllinen osaaminen. Kuntoutuksen osaamisala Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen.


Sairaanhoito - ja huolenpito ,. Mutta kannattaa kyllä valita se osaamisala , joka eniten kiinnostaa! On niin naisvaltainen ala, että miehenä työllistymismahdollisuudet ovat tosi hyvät. Opetuksen ja koulutuksen järjestäjät julkaisevat palvelussa myös paikallisia opetussuunnitelmia ja tutkintojen toteutussuunnitelmia. Perusteet -palvelun ilmettä uudistetaan.


Työskentelet eri-ikäisten ja erilaisia sairauksia sairastavien ihmisten kokonaisvaltaisessa hoito- ja huolenpitotyössä. Työskentelet moniammatillisen työryhmän jäsenenä terveyskeskusten vuodeosastoilla tai vastaanotoilla, sairaaloiden. Ammatilliset tutkinnon osat 4. Osaamisala valitaan opintojen aikana. Kaikille pakolliset tutkinnon osat Kasvun tukeminen ja ohjaus Hoito ja huolenpito Kuntoutumisen tukeminen Tutkintoon kuuluu pakollisena yksi osaamisala.


Ensihoidon osaamisala Ensihoitopalvelussa toimiminen ja. Asiakaspalvelun ja tietohallinnan osaamisala Asiakaspalvelu ja tietohallinta 4. Pääsy- ja soveltuvuuskokeen järjestää Suomen psykologikeskus. Hyväksytystä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta hakija saa – 10.


Itse valmistuin lasten ja nuorten puolelta ja voin sanoa, että ei se työ aina ole ruusuilla tanssimista. Työ on muutakin kuin pihalla perään katsomista, ruokailuja sekä nukkaria. Vasu-keskusteluja, vetovastuu viikottain, palavereja.


Valitse itse paljonko, milloin ja missä työskentelet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit