torstai 31. toukokuuta 2018

Puhelinkulut toiminimi

Puhelin- ja nettikulut voit vähentää liiketoimintakäytön osalta. Perustamisilmoitus kaupparekisteriin maksaa sähköisesti. Olen liikkeenharjoittaja eli toiminimiyrittäjä. Ostin matkapuhelimen, jota käytän liiketoiminnassani lähinnä valokuvaamiseen.


Puheluita on aika vähän, ja ne ovat enimmäkseen yksityispuheluja. Jos on aloittamassa yritystoimintaa (luultavasti lähinnä sivutoimisena), miten puhelinkulut voi laittaa yrityksen (tässä tapauksessa toiminimi ) kuluiksi? Puhelinlasku tulee firman nimellä mutta tässä vaiheessa puhelut ovat lähinnä yksityisiä. Mitä toiminimi voikaan vähentää verotuksessa? Katso toiminimen verovähennykset artikkelistamme.


Toimistotarvikkeet? Nyt perehdytään hieman yksityiskohtaisempiin toiminimen kirjanpidon aiheisiin: yksityisnostoihin ja kululaskuihin. Siellä sinua on auttamassa ja tukemassa meidän lisäksi monet muut toiminimi yrittäjät, esim. Katso video aamupalatilaisuudestamme, jossa kirjanpitäjämme Anita Appel antaa vinkkejä verovähennysten hyödyntämiseen.


Noin minuutin kohdalla alkaa yleisökysymykset, joiden kautta saat erittäin tarkkoja vinkkejä omaan toimintaasi. Liikkeen- ja ammatinharjoittajat ilmoittavat elinkeinotoiminnan tiedot tuloverotusta varten veroilmoituslomakkeella 5. Kun käytät omaa asuntoa työn tekemiseen tai olet vuokrannut erillisen tilan työskentelyyn, voit vähentää siitä johtuvia kuluja. Elinkeinonharjoittajan verotus.


Yritystulon jakaminen ansio- ja pääomatuloon. Korvattavana vahinkona voivat tulla kyseeseen esimerkiksi virheen aiheuttamat kohtuulliset matka-, posti- ja puhelinkulut sekä virheen selvittelykulut. Yksityisen elinkeinonharjoittajan eli ns.


Myös korjauskuluja voidaan vaatia korvattaviksi, jos virhe on jouduttu perustellusta syystä korjauttamaan muun kuin myyjän toimesta tai myyjä on kieltäytynyt korjaamisesta. Mahdollisuus tehdä nostoja. Lähes kaikki yrityksen toimintaa suorasti tai epäsuorasti edistävät menot ovat vähennyskelpoisia. Seuraavassa yleisimpiä tavanomaisen yrityksen verotuksessa vähennyskelpoisia menoja aakkosjärjestyksessä. Ammatinharjoittajalle voi olla epäselvää miten toiminimi nostaa palkkaa.


Entä miten verot määräytyvät ja miten niitä maksetaan? Se miksi blogini kirjanpitoesimerkissä kirjasin postimerkit ja puhelinkulut ulkopuolisiin palveluihin, johtuu siitä, että en viitsinyt nousta tuolilta hakemaan toiminimeni kirjanpitokansiota malliksi vaan etsin netistä mallia. Ja sieltä löytyi Valtiokonttorin määräys Kirjanpidon tilit, jossa oli liitteenä Liikekirjanpidon tilikartta. Ei ole helppoa olla yrittäjä — ainakaan verotuksen suhteen. Kuten tiedämme, yrittäjän veroaste voi olla jopa prosenttia korkeampi kuin palkansaajan, jolla on sama tulotaso, kun huomioidaan ansio- ja pääomatuloista maksettavat verot sekä lakisääteiset vakuutusmaksut.


Mulle on tarjottu kotoa tehtävää puhelinmyyntiä, mutta pitäisi perustaa toiminimi. Mikä pitäis olla provikka teidän mielestä toiminimilaskutuksessa kun normi myyjä on saanut katteesta. Itse pitää maksaa puhelinkulut ja oma tietokone pitää olla. Nämä kaikki tulisi siis sisällyttää laskutushintaasi.


Huomioi myös, että toimeksiantojen määrä voi vaihdella kausittain ja hiljaisempina jaksoina et välttämättä pysty tehdä yhtä paljon töitä asiakkaille. Paremmat mahdollisuudet kuluvähennyksiin, kulut täysimääräisinä esim. Seuraavalla kerralla pohdin arvopaperisijoittamisen tulolähdettä ja sitä, miten tulolähteen määräytymiseen voi itse vaikuttaa. Onko mielessäsi koskaan pyörinyt, ovatko työvaatteet vähennyskelpoisia yrityksen tuloverotuksessa?


Haluamme kertoa tästä sinulle vähän lisää, jos siitä olisi apua. Lähes jokaisen ammatin edustaja tarvitsee jonkinlaisen työasun: mm. Ammattimaisen perijän on jo toimeksiannosta sopiessaan varmistuttava niistä keskeisistä toimeksiantoa koskevista perusasioista, joiden selvittäminen voi tapahtua kohtuullisen vaivattomasti.


Veroilmoituksen tarkistamiseen ja täydentämiseen liittyviä ohjeita. Metsätalouden veroilmoitus on annettava viimeistään 2. Osakeyhtiön perustaminen on ollut itsellä myös pohdinnassa jo jonkin aikaa. Olen toiminut päätoimisena yrittäjänä pari vuotta ja tällä hetkellä käytössäni on toiminimi.


Tervetuloa Procountor-ohjekirjaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit