keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Aktiivimalli 2 2018

Kaikkonen peräänkuulutti keskiviikkoiltana lähettämässään tiedotteessa, ettei aktiivimalli saa johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin ja korosti eduskunnan kannan merkitystä. Varapuheenjohtaja Antti Kurvinen (kesk) lähetti seuraavana aamuna tiedotteen, jossa hän arvioi, että keskustelu on tuonut vahvasti esiin eri puolueiden arvomaailmat. Suunnitelmat työttömien työnhakemusten lisäämiseksi (” aktiivimalli ”) eivät liity aktiivimalliin. Aktiivimalli syntyi kolmikantavalmistelun kompromissina.


Yksikään järjestö ei voinut tukea aktiivimallia. Joillekin ei käynyt työttömyysturvan parannus, ja toisille ei käynyt sen ehdollinen alenema.

Asioilla on yleensä kaksi puolta. Niinkuin tässä aktiivimallissa, työttömät ja työnantajat. Että sellaistakin voisi kysyä, entä jos työttömien sijasta aktivoitaisiin työnantajat tarjoamaan töitä työttömille. Arvelisin, että olisi tehokkaampaa. Riittävillä porkkanoilla työtä tarjoavat haravoisivat kortistosta työttömiä töihin.


Jos se työttömän saisi vielä ensin. Meren mukaan aktiivimalli ei edelleenkään ratkaise ongelmia, joita esimerkiksi vajaatyökykyiset tai haja-asutusalueilla asuvat kohtaavat. Kaikkia työttömiä ei pitäisikään lähestyä yhtenä massana.

Myönteistä olisi, jos hankalasti työllistyvät saisivat enemmän tukea ja ohjausta. Alkuperäisen version mukaan työttömän olisi pitänyt hakea työpaikkaa kolmen kuukauden aikana. Nyt te aktiivimalli kakkosella olette viemässä sen pöydänkin, millekä sen vesilasin laskisi. Aika hurjaa menoa hallitukselta, Lehto sanoi. Lindström kehotti Lehtoa lukemaan esityksen, kuten hän aiemmin oli kehottanut muuta oppositiota.


Kolme hen­ki­löä louk­kaan­tui So­dan­ky­läs­sä lii­ken­ne­on­net­to­muu­des­sa 8. Satoja ne­liöi­tä kattoa romahti ja seinä kaatui varastorakennuksesta Kuusamossa, lu­mi­kuor­maa epäil­lään – ti­lois­sa toimiva yrit­tä­jä: On­nek­si kel­le­kään ei käynyt mitään 8. Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit! Uusi Suomi in english. Ensimmäinen maksujakso on viikkoa.


Työ- ja elinkeinoministeriön asettama kolmikantainen työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen omatoimisen työnhaun mallista eli niin sanotusta aktiivimalli :sta. Työttömyysturvan uudistamiset jäävät seuraavalle hallitukselle. Työttömien työnhakijoiden aktiivisuutta aletaan seurata 1. Sipilän hallitus tietää aivan hyvin, että aktiivimalli ei toimi millään tavalla työttömien hyväksi. Se ei ole edes lain tarkoitus.


Hallitus haluaa, että hölmön lain avulla mahdollistetaan työttömyysturvan leikkaukset mahdollisimman monelta työttömältä. Näin muuttuu haukuttu aktiivimalli – työttömän mahdollisuudet laajenevat 1.

Aktiivisuusehdon laiminlyönti pienentää korvauksia eniten ansiosidonnaista työttömyyskorvausta saavilta. Työllistymisen tukemiseksi suunniteltu aktiivimalli voi olla vaikea hahmottaa. Lue sivuiltamme selkeät ohjeet aktiivimallista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit