maanantai 7. toukokuuta 2018

Vuokra asunnon luovutuspäivä

Löydettiin nykyistä sopivampi vuokra – asunto, jossa muutto olisi 1. Tavanomaisella kulumisella tarkoitetaan vuokra – asunnon normaalia, ajan myötä. Asuntosijoittajan kannattaa nyt panostaa laatuun ja hajautukseen. Saat avaimet asuntoosi vuokra -ajan alkaessa kuun ensimmäisenä arkipäivänä. Voit noutaa avaimet myös myöhemmin. Mikäli vuokrasopimuksesi alkaa esimerkiksi lauantaina, saat avaimet seuraavana maanantaina.


Kaikki merkittävät vuokranantajat löytyvät verkosta. Hyvän listauksen vuokra -asuntojen tarjoajista löydät myös Mistä löytää vuokra -asunto? Kenellä on oikeus remontoida asuntoa ja kuinka kulut jakautuvat? Kuinka vuokralaisen asuminen järjestetään remontin ajaksi?


Lue täältä, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun vuokranantaja, asunto-osakeyhtiö tai vuokralainen remontoi asuntoa! Laaja tietopaketti mm. Turvallinen ja vaivaton vuokravälitys avaimet käteen -palveluna.


Vuokra asunnon luovutuspäivä. Kun vuokralainen on tyhjentänyt ja siivonnut asunnon , tulee vuokranantajan suorittaa yhdessä vuokralaisen kanssa asunnon lopputarkastus. Osa huolellista hoitoa on asunnon säännöllinen siivoaminen sekä puhtaanapito.


Seuraava kuukausi on ns. Mikäli muutat asunnosta ennen irtisanomiskuukauden päättymistä ja luovutat vuokranantajalle kaikki avaimet, luovutat samalla asunnon hallinnan. Verotusajankohtaan ei vaikuta se, milloin saat kauppahinnan. Jos et aikanaan ole saanut asuntoa kerralla, vaan olet saanut sen esimerkiksi kahdella eri kaupalla tai perintönä kahdessa osassa, ilmoita myynti kahtena eri luovutuksena.


Muuttopäivä ja avaimien luovutuspäivä on yleensä vuokrasopimuksen. Jos asunto on vuokrattu ja vuokralainen asuu siellä, ei ostajalle voida taata muuttopäivää, jos tämä haluaa asunnon omaan käyttöön. Asunnon vaihtaminen toiseen Sivakan asuntoon tai. Määräaikaisessa vuokrasopimuksessa vuokra -aika päättyy vasta määräajan päättyessä. Vakuusmaksulle ei makseta korkoa.


Ennen vakuusmaksun palauttamista asunto tarkastetaan. Eli olemme muuttamassa pois (yksityisen) vuokra -asunnosta. Pitääkö asunnon olla tyhjä kuun viimeinen vai onko muuttopäivä vielä 1. Jos vuokrasopimus päättyy kuun viimeinen päivä.


Mitä helvetin järkeä esim. Olen itse ostanut useammankin asunnon ja toiminut välittäjänä yhdessä elämäni vaiheessa. En ole koskaan ostanut tyhjää asuntoa vaan aina siinä on myyjä asunut ja sovittuna päivänä asunto on sitten ollut tyhjä.


Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Varmista aina, että irtisanomisesi on kuitattu. Kun vuokra -asuntonäytössä toisensa jälkeen yhteystietovihot täyttyvät. Taloussanomat kokosi parhaat vinkit vuokra -asuntoa etsivälle. Asuntonäyttö voi olla ohi kymmenessä minuutissa.


Asioita ja vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun olet menossa asuntoesittelyyn ja harkitset asunnon ostamista: Ole ajoissa paikalla esittelyssä. Huoneiston ostajat taasen asuvat vuokra -asunnossa jossa on normaali irtisanomisaika ja lisäksi heillä on aikomus ennen muuttoa hieman fiksailla huoneistoa, joten epämääräisyys aiheuttaa aika tavalla hankaluuksia. Tiedän toki, että määräaikainen sopimus velvoittaa meidät maksamaan koko tuon ajan vuokraa, ja niin maksammekin, mutta nyt vuokranantajalle ei kelpaa se, että otamme kesän ajaksi alivuokralaisen vuokra -asuntoomme, jotta saamme edes osittain kahden asunnon päällekkäiset kulut katettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit