maanantai 7. toukokuuta 2018

Osakeyhtiö ennakkovero

Ennakkovero – yritysasiakkaat. Jos tulot tai kulut eivät vastaa arviota, ennakkoveroa kannattaa muuttaa. Muuta tai hae Omaverossa. Sen sijaan maksamattomalle ennakkoverolle lasketaan ja peritään viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen siihen päivään, jolloin se maksetaan.


Maksamatta jätetty ennakkovero voidaan myös periä ulosotossa. Mikäli arvio menee metsään, niin osakeyhtiö maksaa tilikauden aikana joko liian vähän tai liian paljon veroja. Myöhemmin osakeyhtiö saa veronpalautusta tai täydentää puuttuvia veroja, jotta maksetun veron määrä on oikea toteutuneeseen tulokseen nähden.


Tämä asia kerrotaan tarkemmin seuraavassa kappaleessa. Osakeyhtiö maksaa tuloksestaan veroa. Vero lasketaan verotettavasta tuloksesta, joka usein poikkeaa hieman siitä mitä tuloslaskelmalla näkyy kohdassa ”Tulos ennen veroja”. Osa yrityksen kuluista on verotuksessa vähennyskelvottomia ja vastaavasti osa tuotoista verovapaita. Liikaa veroja maksanut puolestaan joutuu odottamaan rahojaan.


Taloushallintoliiton Markku Ojala pitää verotuksen olettamaan perustumista hallinnollisesti helppona ratkaisuna. Vähän tunnen itseni tyhmäksi, mutta kysytäänpä vielä. Mille tilille ennakkovero pitäisi kirjanpidossa merkitä?


Jos on maksanut liikaa, niin sehän on niinkuin kulua ja sitä kauttaa pienentää tulevaa veroa, mutta sitten taas kun muuntaa ne neuvomallasi tavalla taseeseen, niin vero taas muuttuu kun maksetut kulut muuttuvat. Mitä tarkoittaa toiminimen ennakkovero ? Toiminimeä perustaessasi sinulta kysytään arviota ensimmäisen tilikautesi tuloksesta. Eli vielä kerran: ennakkovero on siis nimitys etukäteen maksettavalle tuloverolle. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Lisätietoa ohjelman muista laskureista löytyy oikealta olevista linkeistä. Ohjelman hinta ja tiausehdot löytyy Tilaukset - kohdasta. Jos maksat liikaa, saat palautusta normaalisti vasta veronpalautusten yhteydessä. Haluat perustaa yrityksen yksin.


Osakkaat haluavat rajata henkilökohtaisen riskinsä vain niihin velkoihin, joihin osakkaat ovat antaneet omia vakuuksiaan. Mihin toimintaan osakeyhtiö sopii? Esimerkiksi kahvilaa olisi tarpeettoman monimutkaista ja kenties riskialtista pyörittää toiminimen kautta. Yritystulosta maksetaan vero pääsääntöisesti ennakkoverona. Jos maksettu ennakkovero ei kuitenkaan vastaa lopullista veron määrää, voi veroja maksaa lisäennakkona (aikaisemmin maksettiin ennakkoveron täydennysmaksuna).


Samp: Liittynyt: 13. Kirjoja on kaksi, mutta kummassakaan ei ennakkoverotuksesta puhuta. Mikäli määrätty ennakkovero ei riitä verojen katteeksi, erotus maksuunpannaan yrittäjän maksettavaksi niin sanottuna jäännösverona verovuodelta toimitettavan verotuksen päätyttyä.


OmaVero ja osakeyhtiö -yrittäjä. Kun yritystoimintaa harjoitetaan osakeyhtiössä, niin silloin tilanne on erilainen kuin toiminimi-yrityksessä. Jos asunto- osakeyhtiö sen sijaan tulouttaa vastikkeen tuloslaskelmallaan ja verotuksessa, osakas voi vähentää sen vuokratuloistaan vuosikuluna. Perus- ja vuosikorjaus Heti osakehuoneiston hankinnan jälkeen ennen vuokrausta tehdyt korjaukset lisätään osaksi huoneiston hankintamenoa. Asunto- osakeyhtiö ja keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö voivat maksaa sähköisen ilmoituksen käsittelymaksun myös verkkolaskuosoitteella.


Y-tunnus Saat Y-tunnuksen heti, kun jättämäsi perustamisilmoitus on kirjattu YTJ-järjestelmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit