tiistai 15. toukokuuta 2018

Apostille maa

EU- maa , jossa yleinen asiakirja esitetään, ei voi vaatia käännöstä, jos yleinen asiakirja on laadittu jollakin EU:n virallisista kielistä tai epävirallisella kielellä, jonka EU- maa voi hyväksyä. Lisäksi käännöstä ei voida vaatia, jos yleisen asiakirjan liitteenä on monikielinen vakiolomake. Todistus voidaan kuitenkin laatia sen antaneen viranomaisen virallisella kielellä. Siinä olevat vakionimikkeet voivat lisäksi olla myös jollakin toisella kielellä.


Apostille on yleisin tapa laillistaa tällainen dokumentti.

Se on leima taikka erillinen paperinen todistus, joka liitetään esimerkiksi vihkitodistukseen. Tällöin tarvitset asiakirjaan ns. Katso tarkemmat tiedot Digi- ja väestötietoviraston sivuilta.


Asiakirja laillistetaan ns. Attestation done by the Ministry of External Affairs is of two types: 1. Julkinen notaari voi varmentaa suomalaisen viranomaisen tai siihen rinnastettavan tahon (esimerkiksi lääkäri, auktorisoitu kääntäjä) antaman asiakirjan oikeaperäisyyden ulkomaan viranomaista varten. EU päivittää viisumisäännöstöä helpottaakseen matkailijoiden tilannetta ja ottaakseen käyttöön lisäkeinoja vastata laittoman muuttoliikkeen asettamiin haasteisiin.


Kun maa haluaa liittyä EU:n jäseneksi, se esittää jäsenyyshakemuksen EU:n neuvostolle, joka pyytää Euroopan komissiota arvioimaan, voiko maa täyttää Kööpenhaminan arviointiperusteet.

Jos komission lausunto on myönteinen, neuvosto päättää neuvotteluvaltuuksista. Jäsenyysneuvottelut avataan tämän jälkeen virallisesti aloittain. Voit saada apostille -todistuksen vain viranomaisen tai siihen verrattavissa olevan tahon (esim. auktorisoitu kääntäjä, laillistettu lääkäri) antamaan asiakirjaan. Tietoa Haagin yleissopimuksesta sekä englanninkielinen lista sen jäsenvaltioista löytyy alla olevan linkin kautta. Jos dokumentin antanut maa ei ole allekirjoittanut Haagin yleissopimusta, dokumentin laillistaa dokumentin antaneen maan ulkoministeriö, jonka jälkeen kyseisen maan toimivaltainen Suomen suurlähetystö tai Suomen konsulaatti laillistaa dokumentin todistamalla, että kyseinen ulkoministeriön virkamies on toimivaltainen antamaan laillistuksen.


Jos kyseessä on hätätilanne, soita hätänumeroon 112. Anna-Maria Jalo on nimitetty hallinnollisen avustajan määräaikaiseen virkasuhteeseen maa - ja metsätalousministeriöön 11. Scotland) on maa Ison-Britannian saaren pohjoisosassa. Se käsittää suunnilleen kolmanneksen saaren pinta-alasta ja kuuluu Yhdistyneen kuningaskunnan eli Britannian valtioon. Jos maa , jossa tutkintosi.


Alkuperäiset asiakirjat tulee laillistaa apostille -todistuksella Venäjän federaation paikallisen opetusviranomaisen toimesta. EU-maan viranomaiselle. Visumservice on maailmanlaajuinen markkinajohtaja matkailuun tarkoitettujen viisumipalveluiden tarjoajana.


Miljoonat kansainväliset matkaajat ovat varmistaneet liike- tai lomamatkaan tarkoitetun viisuminsa saannin Visumservice -yrityksen kautta. of the Commonwealth of Massachusetts. Riippuu myös täysin missä maassa tarvitset paperia, esim. Jos ei ole, menee homma monimutkaisemmaksi kun viralliset paperit on kierrätettävä ulkoasiainministeriön kautta, jotta niiden oikeellisuus tulee vahvistettua.

Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Ulkoministeriö laillistaminen Etusivu - Turkk. Ennakkoäänestyspaikkoina toimivat Suomen edustustot ja niiden toimipaikat Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa Passeissa on tietosivun sisällä mikrosiru, jolle tallennetaan passin tiedot, henkilötiedot, kasvokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit